Hjelp folk med å finne og ta kontakt med deg via telefonnummeret ditt

Du kan hjelpe folk som har telefonnummeret ditt, med å finne og ta kontakt med deg på Google-tjenester.

Hjelp andre med å ta kontakt med deg på Google via telefonnummeret ditt

Du kan gjøre det enkelt for folk som har telefonnummeret ditt, å komme i kontakt med deg på Google-tjenester. Venner kan for eksempel sende deg meldinger eller bilder uten at de har e-postadressen din eller annen kontaktinformasjon.

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen Innstillinger-app og så Google og så Google-konto.
  2. Trykk på Personlige opplysninger øverst.
  3. Trykk på Telefon under «Kontaktinformasjon».
  4. Sjekk at det nåværende telefonnummeret ditt er oppført i listen.
  5. Merk av i boksen ved siden av «Hjelp folk som har nummeret ditt, med å ta kontakt med deg på alle Google-tjenester».

Hvis du slår på denne innstillingen, men ikke den nedenfor, er det ikke sikkert at folk som har telefonnummeret ditt, kan se andre personopplysninger om deg.

Hjelp andre med å finne personopplysningene dine på Google via telefonnummeret ditt

Du kan også hjelpe folk som har telefonnummeret ditt, med å finne navnet og bildet ditt samt annen informasjon du har gjort synlig på Google. Venner kan for eksempel se informasjon som navnet og bildet ditt når de bruker telefonnummeret for å sende deg meldinger og bilder.

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen Innstillinger-app og så Google og så Google-konto.
  2. Trykk på Personlige opplysninger øverst.
  3. Trykk på Telefon under «Kontaktinformasjon».
  4. Sjekk at det nåværende telefonnummeret ditt er oppført i listen.
  5. Sjekk at det er merket av for «Du kan også hjelpe dem med å finne navnet og bildet ditt samt annen informasjon du har gjort synlig på Google».
    • Hvis du slår på denne innstillingen, slår du også på «Hjelp folk som har nummeret ditt, med å ta kontakt med deg på alle Google-tjenester».

Hvis denne innstillingen er slått av, er det ikke sikkert at folk kan bruke telefonnummeret for å finne navnet og bildet ditt samt annen informasjon du har gjort synlig.

Når trer endringene i kraft?

Det kan ta en dag eller to før endringene av disse innstillingene trer i kraft.

Hvis du deler telefonnummeret ditt på Om meg

Selv om du slår på disse innstillingene, blir ikke telefonnummeret ditt synlig offentlig. Du kan dele telefonnummeret ditt med visse personer i Om meg-delen av Google-kontoen din.

Finn ut hvordan du velger hvem som kan se telefonnummeret ditt og annen informasjon om deg, på Google-tjenester.

Hvis du bruker en Android-telefon

Hvis du har en Android-telefon, kan folk bruke telefonnummeret ditt til å sende deg meldinger via enkelte apper. Du kan slå av en innstilling på telefonen for å slutte å få disse meldingene. (Innstillingene i Telefon-delen av Google-kontoen din gjelder ikke for meldinger av denne typen.)