Henkilön etsiminen ja yhteyden ottaminen puhelinnumeron perusteella

Voit auttaa puhelinnumerosi tietäviä henkilöitä löytämään sinut ja ottamaan sinuun yhteyttä Googlen palveluissa.

Yhteyden ottaminen Googlessa puhelinnumeron avulla

Voit auttaa puhelinnumerosi tietäviä henkilöitä ottamaan sinuun yhteyttä Googlen palveluissa. Ystävät voivat esimerkiksi lähettää sinulle viestin tai valokuvan tietämättä sähköpostiosoitettasi tai muita yhteystietojasi.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigointipaneelista Henkilötiedot.
  3. Valitse Yhteystiedot-osiosta Puhelinnumero.
  4. Varmista, että nykyinen puhelinnumerosi on lisätty tietoihisi.
  5. Valitse Puhelinnumerosi tietävät henkilöt voivat ottaa sinuun yhteyttä Googlen palveluissa ‑valintaruutu.

Jos tämä asetus on käytössä mutta alla oleva asetus ei, puhelinnumerosi tietävät ihmiset eivät välttämättä näe muita henkilötietojasi ottaessaan sinuun yhteyttä.

Henkilötietojen löytäminen Googlesta puhelinnumeron avulla

Tämän lisäksi voit auttaa puhelinnumerosi tietäviä henkilöitä löytämään nimesi, valokuvasi ja muut Googlen palveluissa näkyvät tietosi. Ystävät näkevät esimerkiksi nimesi ja valokuvasi, kun he lähettävät sinulle viestin tai valokuvan puhelinnumerosi avulla.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigointipaneelista Henkilötiedot.
  3. Valitse Yhteystiedot-osiosta Puhelinnumero.
  4. Varmista, että nykyinen puhelinnumerosi on lisätty tietoihisi.
  5. Valitse He voivat myös löytää nimesi, valokuvasi ja muut Googlen palveluissa näkyvät tietosi ‑valintaruutu.
    • Jos otat tämän asetuksen käyttöön, puhelinnumerosi tietävät henkilöt voivat ottaa sinuun yhteyttä Googlen palveluissa.

Jos tämä asetus ei ole käytössä, muut eivät välttämättä voi löytää nimeäsi, valokuvaasi tai muita Googlen palveluissa näkyviä tietojasi.

Muutosten voimaantulo

Näiden asetusten muutokset tulevat voimaan päivän tai parin päästä.

Jos jaat puhelinnumerosi Tietoja minusta ‑sivulla

Näiden asetusten käyttöön ottaminen ei tee puhelinnumerostasi julkista. Google-tilin Tietoja minusta ‑osiossa voit jakaa puhelinnumerosi tiettyjen henkilöiden kanssa.

Lue, miten voit määrittää puhelinnumerosi ja muiden tietojesi näkyvyyden Googlen palveluissa.

Jos käytät Android-puhelinta

Jos sinulla on Android-puhelin, muut käyttäjät voivat mahdollisesti lähettää sinulle viestejä tietyistä sovelluksista puhelinnumerosi avulla. Jos et halua näitä viestejä, voit poistaa asetuksen käytöstä puhelimellasi. (Google-tilin Puhelin-osion asetukset eivät vaikuta näihin viesteihin.)