Om Inaktiv konto-kontroll

Med Inaktiv konto-kontroll kan brukere dele kontodata eller varsle andre hvis de har vært inaktive i en viss periode. For å konfigurere dette, gå til siden for Inaktiv konto-kontroll og klikk på Start.

Hvordan oppdager vi aktivitet?

Vi ser på flere signaler for å sjekke om du fortsatt bruker Google-kontoen din. Blant disse er de siste påloggingene dine, nylig aktivitet i Min aktivitet, Gmail-bruken din (f.eks. Gmail-appen på telefonen din) og Android-pålogginger.

Hva skjer når kontoen din blir slettet?

Sletting av Google-kontoen påvirker alle produktene knyttet til den aktuelle kontoen (f.eks. Blogger, AdSense, Gmail) og påvirker hvert produkt på ulike måter. I Google Oversikt kan du se gjennom dataene som er tilknyttet kontoen din. Hvis du bruker Gmail med kontoen din, får du ikke lenger tilgang til e-posten. Du kan heller ikke bruke Gmail-brukernavnet på nytt.

Hvorfor må jeg oppgi et telefonnummer til en pålitelig kontakt?

Vi bruker telefonnummeret utelukkende for å forsikre oss om at bare den pålitelige kontaktpersonen kan laste ned dataene dine. Ved å bekrefte identiteten via et mobiltelefonnummer hindrer vi uautoriserte personer fra å se dataene, selv om de skulle greie å få fatt i e-posten vi sender til den pålitelige kontakten.

Når sendes det varsler til pålitelige kontakter?

Kontakter mottar bare varsler når kontoen har vært inaktiv i den angitte perioden – de mottar ikke varsler under konfigureringen. Hvis du velger å bare varsle kontaktene dine om at kontoen din er inaktiv, mottar de en e-post med emnet og innholdet du skrev under konfigurasjonen. Vi legger til en bunntekst i denne e-posten som forklarer at du har bedt Google om å sende en e-post på dine vegne etter at du har sluttet å bruke kontoen din. Denne bunnteksten kan for eksempel se sånn ut:

Ola Hansen (ola.hansen@gmail.com) har bedt Google om å sende deg denne e-posten automatisk etter at han sluttet å bruke kontoen sin.

Vennlig hilsen
Teamet for Google-kontoer

Hvis du ønsker å dele dataene dine med den pålitelige kontakten din, inneholder e-posten også en liste over dataene du har valgt å dele med vedkommende, og en link de kan følge for å laste ned dataene. Et eksempel på en slik melding kan være:

Ola Hansen (ola.hansen@gmail.com) har bedt Google om å sende deg denne e-posten automatisk etter at han sluttet å bruke kontoen sin.

Ola Hansen har gitt deg tilgang til følgende kontodata:

• Blogger
  • Disk
  • E-post
  • YouTube

Last ned dataene til Ola her.

Vennlig hilsen
Teamet for Google-kontoer