Over Inactiviteitsvoorkeuren

Met Inactiviteitsvoorkeuren kunnen gebruikers gedeelten van hun accountgegevens delen of iemand op de hoogte stellen als ze een bepaalde periode inactief zijn geweest. Als u dit wilt instellen, gaat u naar de pagina Inactiviteitsvoorkeuren en klikt u op Starten.

Hoe detecteren we activiteit?

We bekijken meerdere signalen om erachter te komen of u uw Google-account nog gebruikt. Deze signalen omvatten uw laatste logins, uw recente activiteit in Mijn activiteit, gebruik van Gmail (zoals de Gmail-app op uw telefoon) en Android-checkins.

Wat gebeurt er wanneer uw account wordt verwijderd?

Het verwijderen van uw Google-account is van invloed op alle producten die aan dat account zijn gekoppeld (zoals Blogger, AdSense, Gmail). Het is op elk product op een andere manier van invloed. De gegevens die aan uw account zijn gekoppeld, kunt u bekijken op Google Dashboard. Als u Gmail gebruikt met uw account, heeft u geen toegang meer tot die e-mail. U kunt bovendien uw gebruikersnaam voor Gmail niet meer gebruiken.

Waarom moet ik een telefoonnummer opgeven voor een vertrouwd contact?

We gebruiken het telefoonnummer uitsluitend om ervoor te zorgen dat alleen het vertrouwde contact uw gegevens daadwerkelijk kan downloaden. Door de identiteit te verifiëren met een mobiel telefoonnummer, wordt voorkomen dat ongeautoriseerde mensen die in het bezit komen van de e-mail die we naar uw vertrouwde contact sturen, toegang tot uw gegevens kunnen krijgen.

Wat ontvangen vertrouwde contacten?

Contacten ontvangen alleen een melding nadat uw account gedurende de opgegeven periode inactief is geweest. Ze ontvangen geen melding tijdens de installatie. Als u ervoor heeft gekozen uw contacten alleen op de hoogte te stellen van uw inactieve account, ontvangen ze een e-mail met een onderwerpregel en inhoud die u tijdens de installatie heeft geschreven. We voegen aan die e-mail een voettekst toe waarin wordt uitgelegd dat u Google opdracht heeft gegeven namens u een e-mail te verzenden nadat u bent gestopt uw account te gebruiken. Deze voettekst zou er ongeveer zo kunnen uitzien:

Jan Jansen (jan.jansen@gmail.com) heeft Google opdracht gegeven deze e-mail automatisch naar u te verzenden omdat Jan het gebruik van zijn account heeft beëindigd.

Met vriendelijke groet,
Team Google Accounts

Als u ervoor heeft gekozen gegevens te delen met uw vertrouwde contact, bevat de e-mail ook een lijst met de gegevens die u heeft geselecteerd om met dit contact te delen, en een link die hij kan volgen om de gegevens te downloaden. Een voorbeeld van een dergelijk bericht zou kunnen zijn:

Jan Jansen (jan.jansen@gmail.com) heeft Google opdracht gegeven deze e-mail automatisch naar u te verzenden omdat Jan het gebruik van zijn account heeft beëindigd.

Jan Jansen heeft u toegang gegeven tot de volgende accountgegevens:

• Blogger
  • Google Drive
  • E-mail
  • YouTube

U kunt de gegevens van Jan hier downloaden.

Met vriendelijke groet,
Team Google Accounts