Om Administration af inaktiv konto

Med Administration af inaktiv konto kan brugere dele deres kontodata eller give nogen besked, hvis de har været inaktive i et stykke tid. Du konfigurerer funktionen ved at gå til siden Administration af inaktiv konto og klikke på Start.

Hvordan registrerer vi aktivitet?

Vi holder øje med flere forskellige signaler for at finde ud af, om du stadig bruger din Google-konto. Disse signaler omfatter dine seneste logins, din seneste aktivitet i Min aktivitet, brug af Gmail (f.eks. Gmail-appen på din telefon) og indtjekninger på Android.

Hvad sker der, hvis din konto bliver slettet?

Hvis du sletter din Google-konto, påvirkes alle de produkter, der er knyttet til kontoen (f.eks. Blogger, AdSense og Gmail), og produkterne påvirkes forskelligt. Du kan gennemgå de data, der er knyttet til din konto, i Google Betjeningspanel. Hvis du bruger Gmail på din konto, vil du ikke længere have adgang til disse mails. Du vil heller ikke kunne bruge dit Gmail-brugernavn igen.

Hvorfor skal jeg oplyse et telefonnummer til en kontaktperson, som jeg har tillid til?

Vi vil bruge telefonnummeret til det ene formål at sikre, at det udelukkende er den betroede kontakt, der faktisk kan downloade dine data. Ved at foretage identitetsbekræftelse ved hjælp af et mobilnummer er det muligt at forhindre, at uautoriserede personer, som måske har fået fat i den mail, vi sender til din betroede kontakt, får fat i dine data.

Hvad modtager de kontakter, jeg har tillid til?

Kontakter bliver kun underrettet, hvis din konto har været inaktiv i et nærmere angivet tidsrum. De bliver ikke underrettet under konfigurationen. Hvis du vælger kun at underrette dine kontakter, når din konto er inaktiv, får de en mail med den emnelinje og det indhold, du udfyldte under konfigurationen. Vi føjer en fodnote til denne mail, som forklarer, at du har bedt Google om at sende en mail på dine vegne, når du er holdt op med at bruge din konto. Fodnoten kan f.eks. se sådan ud:

Jacob Hansen (jacob.hansen@gmail.com) har bedt Google om automatisk at sende dig denne mail, fordi Jacob er holdt op med at bruge sin konto.

Med venlig hilsen
Google Konti-teamet

Hvis du vælger at dele data med din betroede kontakt, kommer mailen desuden til at indeholde en liste over de data, du har valgt at dele med vedkommende, samt et link til at downloade disse data. Meddelelsen kunne f.eks. se således ud:

Jacob Hansen (jacob.hansen@gmail.com) har bedt Google om automatisk at sende dig denne mail, fordi Jacob er holdt op med at bruge sin konto.

Jacob Hansen har givet dig adgang til følgende kontodata:

• Blogger
  • Drev
  • Mail
  • YouTube

Du kan downloade Jacobs data her.

Med venlig hilsen
Google Konti-teamet