Inloggen op een apparaat dat niet van u is

Als u tijdelijk wilt inloggen op een computer, telefoon of tablet die niet van u is, gebruikt u een venster voor privé browsen.

Voorbeeld:

• Een openbare computer die voor veel mensen beschikbaar is, zoals in een bibliotheek of een internetcafé
  • Een apparaat dat u van een vriend of familielid heeft geleend

Als u een apparaat of browser deelt met mensen die u vertrouwt, kunt u het apparaat of de browser instellen voor gebruik door meerdere mensen. Meer informatie over hoe u Chrome kunt delen met anderen.

Privé browsen

Als u inlogt op een apparaat dat door anderen wordt gebruikt, volgt u de onderstaande stappen. Op deze manier kunnen anderen het volgende niet doen:

• uw Google-account gebruiken;
  • achterhalen welke zoekopdrachten u heeft uitgevoerd of welke sites u heeft bezocht;
  • zien dat uw account was ingelogd.

In Chrome

1. Open Chrome op een computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met een naam of op Mensen Mensen.
  3. Klik op Gastvenster openen.
  4. Ga naar een Google-service, zoals www.google.com, en log in op uw account.
  5. Klik in de rechterbovenhoek op Gast en vervolgens Gastsessie sluiten wanneer u internet niet meer wilt gebruiken. U wordt uitgelogd.

Wanneer u de gastmodus in Chrome gebruikt en inlogt, is het volgende van toepassing:

• Zoekopdrachten die u uitvoert, sites die u bezoekt en andere activiteiten worden niet opgeslagen in de browsegeschiedenis.
  • Uw activiteitsopties worden toegepast, zodat dezelfde activiteit als gewoonlijk wordt opgeslagen in uw Google-account.
  • Cookies worden verwijderd nadat u de gastmodus heeft verlaten.

Meer informatie over het gebruik van de gastmodus in Chrome.

Op Chromebook: Meer informatie over hoe u een Chromebook als gast kunt gebruiken.

In andere browsers

Opmerking: Privé browsen in andere browsers kan anders werken. Lees de details wanneer u de instructies voor privé browsen volgt.

1. Open een browser, zoals Safari, op een computer.
  2. Open een privévenster. Selecteer uw browser voor meer informatie:
  3. Ga naar een Google-service, zoals www.google.com, en log in op uw account.
  4. Sluit alle privévensters of log uit wanneer u internet niet meer wilt gebruiken. U kunt als volgt uitloggen:
    1. Ga naar een Google-service, zoals www.google.com.
    2. Tik in de rechterbovenhoek op uw profielafbeelding, initiaal of e-mailadres.
    3. Klik op Uitloggen.

Als u niet privé kunt browsen

1. Open een browser, zoals Chrome.
  2. Volg deze stappen voordat u inlogt en nadat u bent uitgelogd: