Logg på en enhet som ikke er din

Hvis du logger på midlertidig på en datamaskin, en telefon eller et nettbrett som ikke tilhører deg, bør du bruke et vindu for privat surfing.

For eksempel

• en offentlig datamaskin mange andre har tilgang til, for eksempel på et bibliotek eller en internett-kafé
  • en enhet du har lånt av en venn eller et familiemedlem

Hvis du deler en enhet eller nettleser med noen du stoler på, kan du konfigurere den for flere personer. Se hvordan du deler Chrome med andre.

Surf privat

Hvis du logger på en enhet som brukes av andre, bør du følge fremgangsmåten nedenfor, slik at andre ikke kan

• bruke Google-kontoen din
  • finne ut hva du har søkt etter, eller hvilke sider du har vært på
  • se at kontoen din har vært logget på

I Chrome

1. Åpne Chrome på en datamaskin.
  2. Klikk på Profil Profil øverst til høyre.
  3. Klikk på Gjest.
  4. Gå til en Google-tjeneste, for eksempel www.google.com, og logg på kontoen din.
  5. Når du er ferdig med å bruke nettet, lukker du nettleservinduet «Gjestemodus». Nettleserloggen, informasjonskapslene og nettstedsdataene for økten slettes.

Når du bruker gjestemodus i Chrome og logger på:

• Søkene dine, nettstedene du besøker, og annen aktivitet lagres ikke i nettleserloggen.
  • Innstillingene dine for aktivitetslagring gjelder, så den samme aktiviteten som vanlig blir lagret i Google-kontoen din.
  • Informasjonskapsler slettes når du går ut av gjestemodus.

Finn ut mer om bruk av gjestemodus i Chrome.

På Chromebook: Finn ut hvordan du bruker Chromebook som gjest.

I andre nettlesere

Merk: Privat surfing kan fungere annerledes avhengig av hvilken nettleser man bruker. Les gjennom detaljene når du følger veiledningen for å surfe privat.

1. Åpne en nettleser, for eksempel Safari, på en datamaskin.
  2. Åpne et privat vindu. For å finne ut hvordan du gjør dette, velg nettleseren du bruker:
  3. Gå til en Google-tjeneste, for eksempel www.google.com, og logg på kontoen din.
  4. Når du er ferdig med å bruke nettet, bør du lukke alle private vinduer eller logge av. Sånn logger du av:
    1. Gå til en Google-tjeneste, for eksempel www.google.com.
    2. Klikk på profilbildet ditt, forbokstaven din eller e-postadressen din øverst til høyre.
    3. Klikk på Logg av.

Hvis du ikke kan surfe privat

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome.
  2. Følg disse trinnene før du logger på, og etter at du har logget av: