Beskyt dig selv mod skadelige apps med Google Play Protect

Google Play Protect hjælper dig med at beskytte din enhed.

• Tjenesten sikkerhedstjekker apps i Google Play Butik, inden du downloader dem.
  • Den tjekker, om der er potentielt skadelige apps fra andre kilder på din enhed. Disse skadelige apps kaldes også malware.
  • Den advarer dig om alle de potentielt skadelige apps, der registreres, og fjerner kendte skadelige apps fra din enhed.
  • Den advarer dig om registrerede apps, der overtræder vores politik om uønsket software, ved at skjule vigtige oplysninger eller give et forkert indtryk af dem.
  • Den sender dig advarsler om beskyttelse af personlige oplysninger i forbindelse med apps, der kan få adgang til dine personlige oplysninger via brugertilladelser, hvilket er i strid med vores udviklerpolitik.

Tjek sikkerhedsstatus for din app

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på menuen Menu efterfulgt af Play Protect.
  3. Find oplysninger om status for din enhed.

Slå Google Play Protect til eller fra

Vigtigt! Google Play Protect er som standard aktiveret, men du kan deaktivere funktionen. Af sikkerhedsmæssige årsager anbefaler vi dog, at Google Play Protect altid er aktiveret.

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på menuen Menu efterfulgt af Play Protect efterfulgt af Indstillinger Indstillinger.
  3. Aktivér eller deaktiver Scan apps med Play Protect.

Send ukendte apps til Google

Hvis du vælger at installere apps fra ukendte kilder uden for Google Play Butik, kan du ved at aktivere indstillingen "Gør registrering af skadelige apps bedre" give Google Play Protect tilladelse til at sende ukendte apps til Google for at beskytte dig mod skadelige apps.

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på menuen Menu Og derefter Play Protect Og derefter Indstillinger Indstillinger.
  3. Aktivér eller deaktiver Gør registrering af skadelige apps bedre.

Oplysninger til udviklere

Hvis du er appudvikler, og din app er blevet rapporteret som skadelig af Google Play Protect:

Hvis du mener, at din app er blevet uretmæssigt rapporteret eller blokeret af Google Play Protect, kan du indsende en appel.

Sådan fungerer Google Play Protect

Google Play Protect tjekker apps, når du installerer dem. Den scanner også jævnligt enheden. Hvis der registreres en potentielt skadelig app, kan Play Protect gøre følgende:

• Sende dig en notifikation. Tryk på notifikationen og derefter på Afinstaller for at fjerne appen.
  • Deaktivere appen, indtil du afinstallerer den.
  • Fjerne appen automatisk. Hvis der registreres en skadelig app, får du i de fleste tilfælde en notifikation om, at appen er blevet fjernet.
Sådan fungerer malwarebeskyttelse

Google kan modtage oplysninger om følgende for at beskytte dig mod skadelig software fra tredjeparter, skadelige webadresser og andre sikkerhedsproblemer:

• Din enheds netværksforbindelser
  • Potentielt skadelige webadresser
  • Operativsystemet og apps, der er installeret på din enhed via Google Play eller andre kilder.

Du får muligvis en advarsel fra Google om en app eller en webadresse, der kan være usikker. Installationen af appen eller webadressen kan blive fjernet eller blokeret af Google, hvis den er kendt for at skade enheder, data eller brugere.

Du kan vælge at deaktivere nogle af disse beskyttelsesmetoder i indstillingerne på din enhed. Google kan dog fortsætte med at modtage oplysninger om apps, der er installeret via Google Play. Apps, der er installeret på din enhed via andre kilder, kan desuden fortsat blive undersøgt for sikkerhedsproblemer, uden at der sendes oplysninger til Google.

Sådan fungerer advarsler om beskyttelse af personlige oplysninger

Google Play Protect underretter dig, hvis en app fjernes fra Google Play Butik, fordi appen kan tilgå dine personlige oplysninger, og du får mulighed for at afinstallere appen.