Ändra profilbild, namn och andra uppgifter i Google-kontot

Andra som använder Google kan komma åt ditt namn, din profilbild och annan grundläggande information. Du kan styra vad andra kan se om dig i Googles tjänster.

Viktigt: Om du ändrar ditt namn eller din profilbild på Google ändras inte ditt namn eller din profilbild på YouTube. Mer information finns i Hantera kanalens varumärke.

Läs mer om grundläggande information i din YouTube-kanal.

Lägga till eller ändra din profilbild

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Klicka på Foto under Personliga uppgifter.
  3. Ladda upp ett foto från datorn eller välj en bild i Google Foto.
  4. Rotera och beskär fotot efter behov.
    • Här hittar du anvisningar om hur du beskär fotot med hjälpmedelsteknik.
  5. Klicka på Spara som profilbild nere till vänster.

Beskära fotot med hjälpmedelsteknik eller tangentbord

Beskära fotot från ett hörn

1. Markera fotots hörn med navigeringskontrollerna.
  2. Beskär fotot med piltangenterna.

Flytta hela beskärningsrutan

1. Markera hela beskärningsrutan med navigeringskontrollerna.
  2. Ändra beskärningsrutans position med piltangenterna.

Redigera namn

Du kan ändra namnet hur många gånger som helst.

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Klicka på Namn under Personliga uppgifter följt av Redigera Redigera.
  3. Följ stegen på skärmen.
Tips! Läs mer om var namnet visas.

Åtgärda problem med att det gamla namnet fortfarande visas

När du har ändrat namnet rensar du cacheminnet och tar bort cookies. Namnet kanske inte uppdateras i alla produkter när du rensar cacheminnet och tar bort cookies. Ditt gamla namn kan visas i tidigare chattkonversationer där du omnämns.

Obs! När du tar bort cookies kan du loggas ut från webbplatser som inte tillhör Google.

Ändra personuppgifter

Du kan redigera personliga uppgifter som födelsedatum och könstillhörighet. Du kan även ändra e-postadresser och telefonnummer i kontot.
  1. Logga in på Google-kontot.
  2. Klicka på de uppgifter som du vill ändra under Personliga uppgifter.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Mer information

Namn

Du kan ändra namnet hur många gånger som helst.

Smeknamn

Öppna Om mig eller account.google.com om du vill lägga till, uppdatera eller ta bort ditt smeknamn. Följ anvisningarna nedan för account.google.com:

1. Klicka på Personliga uppgifter.
  2. Klicka på följt av till höger om ditt namn.
  3. Klicka på Redigera Redigera bredvid Smeknamn.
Födelsedag

När du har lagt till din födelsedag i kontot kan du inte ta bort den. Du kan dock redigera den och välja vem som kan se den.

Viktigt! Google kan använda ditt födelsedatum för kontosäkerhet och anpassning i alla Googles tjänster.

Vem kan se födelsedatumet?

Vi delar inte automatiskt ditt födelsedatum med andra som använder Googles tjänster. Så här styr du vem som kan se din födelsedag:

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Personliga uppgifter till vänster.
  3. Klicka på Födelsedag under Grundläggande information.
  4. Ange ditt födelsedatum om du inte redan har angett det.
  5. Välj Bara du eller Alla under Välj vem som kan se ditt födelsedatum.

Lyft fram din födelsedag

När du ställer in Välj vem som kan se ditt födelsedatum på Alla(eller Din organisation, om tillämpligt) kan du låta Google lyfta fram den. Google kan till exempel pynta din profilbild nära inpå din födelsedag, var den än visas. Andra kan se din födelsedag och dina födelsedagshöjdpunkter när de kommunicerar med dig eller ser innehåll som du har skapat i vissa av Googles tjänster.

Om du inte vill att ditt födelsedatum ska visas ställer du in Välj vem som kan se ditt födelsedatum på Bara du så lyfter Google inte fram det. Google kan fortfarande göra sådant som att pynta din profilbild på vissa platser, men det är bara du som kan se sådant.

Tips! Om din födelsedag inte lyfts fram nära inpå dagen du fyller år kontrollerar du att födelsedatumet är korrekt i din profil. Om din födelsedag lyfts fram för andra vid ett annat datum kan de ha angett det felaktigt i Google Kontakter.

Några användningar Google har av födelsedatumet

Google använder ditt födelsedatum för att

Kön

I avsnittet Könstillhörighet i Google-kontot finns ett antal alternativ. Du kan göra följande:

• Ange könstillhörighet
  • Välja att inte ange könstillhörighet
  • Lägga till en egen uppgift om könstillhörighet och välja vilka pronomen Google använder om dig.

Vem kan se uppgiften om könstillhörighet?

Som standard delas inte uppgiften om könstillhörighet med andra som använder Googles tjänster. Öppna avsnittet Om mig i Google-kontot om du vill styra vem könstillhörigheten visas för.

Hur använder Google uppgiften om könstillhörighet?

Vi använder informationen för att göra Googles tjänster mer personligt anpassade. När du anger könstillhörighet hjälper du oss att

• anpassa meddelanden och annan text som syftar på dig (till exempel ser användare som könstillhörigheten visas för anpassade texter som Skicka ett meddelande till honom eller I hennes cirklar.)
  • tillhandahålla mer relevant, skräddarsytt innehåll som du kanske är intresserad av.

Om du inte anger någon könstillhörighet talar vi om dig med könsneutrala uttryck, till exempel Skicka ett meddelande.

Ändra andra uppgifter

Byt lösenord
  1. Öppna Google-kontot. Du kan behöva logga in.
  2. Välj Logga in på Google i avsnittet Säkerhet.
  3. Välj Lösenord. Du måste eventuellt logga in igen.
  4. Följ anvisningarna på skärmen. Läs mer om hur du skapar ett starkt lösenord.

Läs mer om webbsäkerhet.

Styra vad andra kan se om dig

Öppna avsnittet Om mig i Google-kontot om du vill välja vilka uppgifter som visas för andra användare av Googles tjänster.

Läs mer om vilka uppgifter du kan ändra och hur du ändrar dem.

Ändra tidszon

Du kan visa händelser i tidszonen som du befinner dig i när du är på resande fot.

Läs mer om hur du ändrar tidszon i Google Kalender.

Relaterade resurser

true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.