Gör den nya säkerhetskontrollen. Öka Google-kontots säkerhet på två minuter.

Ändra namn och andra uppgifter på Google-kontot

Du kan uppdatera, lägga till och ta bort grundläggande uppgifter på kontot.

Redigera namn

Gör så här om du vill redigera namnet som visas på Google-kontot.

1. Öppna Mitt konto. Du kan behöva logga in.
  2. Välj Personliga uppgifter under Personliga uppgifter och sekretess.
  3. Välj Namn och sedan Redigera Redigera.
  4. Följ anvisningarna.

Läs mer om var namnet visas.

Ändra personuppgifter

Du kan redigera uppgifterna om födelsedatum och könstillhörighet. Du kan även ändra e-postadresser och telefonnummer i kontot.

1. Öppna Mitt konto. Du kan behöva logga in.
  2. Välj Personliga uppgifter under Personliga uppgifter och sekretess.
  3. Välj uppgifterna som du vill ändra.
  4. Följ anvisningarna.

Fler uppgifter

Namn

Om du skapade kontot för mer än två veckor sedan du kan ändra namnet upp till tre gånger under 90 dagar.

Om du skapade kontot för mindre än två veckor sedan kan du ändra namnet oftare.

Födelsedatum

Om du lägger till födelsedatum i kontot kan du inte ta bort det. Däremot kan du redigera datumet och ändra vem det visas för.

Visa födelsedatumet

Som standard delas inte födelsedatumet med andra som använder Googles tjänster. Öppna Om mig för att styra vem som födelsedatumet visas för.

Några användningar Google har av födelsedatumet

Så här kan Google använda födelsedatumet:

• Google kontrollerar att du är tillräckligt gammal för att använda vissa tjänster och funktioner. YouTube-videor med åldersgräns visas till exempel inte för barn.
  • För att visa ett födelsedagstema på sidan Google Sök.
  • Avgöra åldersgrupp för anpassade rekommendationer och annonser. Du kan inaktivera anpassade annonser.
Kön

Du kan välja bland flera alternativ på sidan Kön i Mitt konto. Du kan göra följande:

• Ange könstillhörighet
  • Välja att inte ange könstillhörighet
  • Lägga till en egen uppgift om könstillhörighet och välja vilka pronomen Google använder om dig.

Visa könstillhörighet

Som standard delas inte uppgiften om könstillhörighet med andra som använder Googles tjänster. Öppna Om mig för att styra vem könstillhörigheten visas för.

Hur använder Google uppgiften om könstillhörighet?

Vi använder informationen för att göra Googles tjänster mer personligt anpassade. När du anger könstillhörighet hjälper du oss att

• anpassa meddelanden och annan text som syftar på dig (till exempel ser användare som könstillhörigheten visas för anpassade texter som Skicka ett meddelande till honom eller I hennes cirklar.)
  • tillhandahålla mer relevant, skräddarsytt innehåll som du kanske är intresserad av.

Om du inte anger någon könstillhörighet talar vi om dig med könsneutrala uttryck, till exempel Skicka ett meddelande.

Ändra andra uppgifter

Byta lösenord
  1. Öppna Mitt konto. Du kan behöva logga in.
  2. I avsnittet Inloggning och säkerhet väljer du Logga in på Google.
  3. Välj Lösenord. Du måste eventuellt logga in igen.
  4. Följ anvisningarna. Läs mer om hur du skapar ett starkt lösenord.

Läs mer om webbsäkerhet.

Styr vad andra kan se om dig.

Om du vill välja vilka personliga uppgifter som visas för andra användare av Googles tjänster öppnar du Om mig.

Läs mer om vilka uppgifter du kan ändra och hur du ändrar dem.

Ändra tidszon

Du kan visa händelser i tidszonen som du befinner dig i när du är på resande fot. Läs mer om hur du ändrar tidszon i Google Kalender.