Ändra namn och andra uppgifter i Google-kontot

Du kan uppdatera, lägga till och ta bort grundläggande uppgifter i kontot.

Lägga till eller ändra din profilbild

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Klicka på Foto under Personliga uppgifter.
  3. Ladda upp ett foto från datorn eller välj en bild i Google Foto.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att beskära och rotera fotot tills du är nöjd.
  5. Klicka på Ange som profilbild nere till vänster.

Redigera namn

Du kan ändra namnet så ofta du vill, dock högst tre gånger per minut. Denna begränsning gäller inte konton som skapades för mindre än två veckor sedan.

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Klicka på Namn under Personliga uppgifter följt av Redigera Redigera.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Ändra personuppgifter

Du kan redigera personliga uppgifter som födelsedatum och könstillhörighet. Du kan även ändra e-postadresser och telefonnummer i kontot.
  1. Logga in på Google-kontot.
  2. Klicka på de uppgifter som du vill ändra under Personliga uppgifter.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Mer information

Namn

Du kan ändra namnet så ofta du vill, dock högst tre gånger per minut. Denna begränsning gäller inte konton som skapades för mindre än två veckor sedan.

Smeknamn
Om du redan har skapat ett smeknamn används det om du inte har angett något namn. Om du raderar smeknamnet kan du inte skapa ett nytt. Detta är inte samma smeknamn som det du kan ange på sidan Om mig. Om du vill ändra det smeknamnet öppnar du sidan Om mig.
Födelsedag

Om du lägger till födelsedatum i kontot kan du inte ta bort det. Däremot kan du redigera datumet och ändra vem det visas för.

Obs! Ditt födelsedatum kan användas till kontosäkerhet och anpassning i alla tjänster från Google.

Vem kan se födelsedatumet?

Som standard delas inte födelsedatumet med andra som använder Googles tjänster. Öppna avsnittet Om mig i Google-kontot om du vill styra vem som får se ditt födelsedatum.

Några användningar Google har av födelsedatumet

Så här kan Google använda födelsedatumet:

• Google kontrollerar att du är tillräckligt gammal för att använda vissa tjänster och funktioner. YouTube-videor med åldersgräns visas till exempel inte för barn.
  • Visa ett födelsedagstema på sidan Google Sök.
  • Avgöra åldersgrupp för anpassade rekommendationer och annonser. Du kan inaktivera anpassade annonser.
Kön

I avsnittet Kön i Google-kontot finns ett antal alternativ. Du kan göra följande:

• Ange könstillhörighet
  • Välja att inte ange könstillhörighet
  • Lägga till en egen uppgift om könstillhörighet och välja vilka pronomen Google använder om dig.

Vem kan se uppgiften om könstillhörighet?

Som standard delas inte uppgiften om könstillhörighet med andra som använder Googles tjänster. Öppna avsnittet Om mig i Google-kontot om du vill styra vem könstillhörigheten visas för.

Hur använder Google uppgiften om könstillhörighet?

Vi använder informationen för att göra Googles tjänster mer personligt anpassade. När du anger könstillhörighet hjälper du oss att

• anpassa meddelanden och annan text som syftar på dig (till exempel ser användare som könstillhörigheten visas för anpassade texter som Skicka ett meddelande till honom eller I hennes cirklar.)
  • tillhandahålla mer relevant, skräddarsytt innehåll som du kanske är intresserad av.

Om du inte anger någon könstillhörighet talar vi om dig med könsneutrala uttryck, till exempel Skicka ett meddelande.

Ändra andra uppgifter

Byt lösenord
  1. Öppna Google-kontot. Du kan behöva logga in.
  2. Välj Logga in på Google i avsnittet Säkerhet.
  3. Välj Lösenord. Du måste eventuellt logga in igen.
  4. Följ anvisningarna på skärmen. Läs mer om hur du skapar ett starkt lösenord.

Läs mer om webbsäkerhet.

Styra vad andra kan se om dig

Öppna avsnittet Om mig i Google-kontot om du vill välja vilka uppgifter som visas för andra användare av Googles tjänster.

Läs mer om vilka uppgifter du kan ändra och hur du ändrar dem.

Ändra tidszon

Du kan visa händelser i tidszonen som du befinner dig i när du är på resande fot.

Läs mer om hur du ändrar tidszon i Google Kalender.