Ta den nye sikkerhetssjekken. Forbedre sikkerheten til Google-kontoen med en sjekk som tar to minutter.

Endre navnet og annen informasjon i Google-kontoen din

Du kan oppdatere, legge til og fjerne grunnleggende informasjon i kontoen din.

Endre navnet ditt

Slik endrer du navnet som vises i Google-kontoen din:

1. Gå til Min konto. Du må kanskje logge på.
  2. Velg Personlige opplysninger under «Personlige opplysninger og personvern».
  3. Velg Navn og deretter Endre Endre.
  4. Følg veiledningen.

Finn ut hvor navnet ditt vises.

Endre personopplysninger

Du kan endre informasjon som fødselsdato og kjønn. Du kan også endre e-postadressene og telefonnumrene i kontoen din.

1. Gå til Min konto. Du må kanskje logge på.
  2. Velg Personlige opplysninger under «Personlige opplysninger og personvern».
  3. Velg informasjonen du vil endre.
  4. Følg veiledningen.

Mer informasjon

Navn

Hvis du opprettet kontoen din for mer enn to uker siden, kan du endre navnet ditt opptil tre ganger i løpet av 90 dager.

Hvis du opprettet kontoen din for mindre enn to uker siden, kan du endre navnet ditt oftere.

Fødselsdato

Når du har lagt til fødselsdatoen din i kontoen, kan du ikke slette den. Du kan imidlertid endre den og endre hvem som kan se den.

Hvem ser fødselsdatoen din?

Som standard deles ikke fødselsdatoen din med andre personer som bruker Google-tjenester. For å kontrollere hvem som ser fødselsdatoen din, gå til Om meg.

Enkelte måter Google bruker fødselsdatoen din på

Google kan bruke fødselsdatoen din til å

• sørge for at du er gammel nok til å bruke visse tjenester og funksjoner. YouTube-videoer med aldersgrense er for eksempel ikke tilgjengelige for barn.
  • vite når Google skal vise et bursdagstema på Google Søk-siden.
  • fastslå aldersgruppen din for personlig tilpassede anbefalinger og annonser. Du kan slå av personlig tilpassede annonser.
Kjønn

Du har noen alternativer på «Kjønn»-siden i Min konto. Du kan

• oppgi kjønnet ditt
  • velge å ikke oppgi kjønnet ditt
  • legge til et tilpasset kjønn og velge hvordan Google skal referere til deg

Hvem ser hvilket kjønn du er?

Som standard deles ikke kjønnet du har oppgitt, med andre personer som bruker Google-tjenester. For å kontrollere hvem som ser hvilket kjønn du er, gå til Om meg.

Hvordan bruker Google kjønnet du har oppgitt?

Vi bruker kjønnet du har oppgitt, for å gjøre Google-tjenestene mer personlige. Når du angir kjønn, hjelper du oss med å

• tilpasse meldinger og annen tekst som refererer til deg. Personer som ser hvilket kjønn du er, kan for eksempel se tekst som «Send ham en melding» eller «I kretsene hennes».
  • gi mer relevant og tilpasset innhold som du kan være interessert i, for eksempel annonser.

Hvis du ikke oppgir hvilket kjønn du er, referer vi til deg på en kjønnsnøytral måte, for eksempel ved å skrive «Send vedkommende en melding».

Endre annen informasjon

Endre passordet ditt
  1. Gå til Min konto. Du må kanskje logge på.
  2. Velg Google-pålogging i «Pålogging og sikkerhet»-delen.
  3. Velg Passord. Logg på igjen hvis du blir bedt om det.
  4. Følg veiledningen. Finn ut hvordan du oppretter sikre passord.

Få mer informasjon om sikkerhet på nettet.

Kontrollér hva andre skal se om deg

For å velge hvilken informasjon andre personer kan se om deg i Google-tjenester, gå til Om meg.

Finn ut hvilken informasjon du kan endre, og hvordan du kan endre den.

Endre tidssone

Når du er på reise, kan du se aktiviteter i tidssonen du befinner deg i. Finn ut hvordan du endrer tidssonen i Google Kalender.