Endre navnet og annen informasjon i Google-kontoen din

Du kan oppdatere, legge til og fjerne grunnleggende informasjon i kontoen din.

Legg til eller endre profilbildet ditt

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på Google etterfulgt av Administrer Google-kontoen din etterfulgt av Personlig informasjon.
  3. Trykk på Bilde under «Profil». Det kan hende du blir bedt om å logge på
  4. Trykk på Angi et profilbilde. Ta eller velg et bilde, og trykk, hold og dra det, slik at det er midt i firkanten.
  5. Trykk på Godta.
Tips: Du kan trykke på og redigere profilbildet ditt på de fleste stedene det vises.

Endre navnet ditt

Du kan endre navnet ditt så ofte du vil, men ikke mer enn tre ganger i løpet av ett minutt. Denne begrensningen gjelder ikke for kontoer som ble opprettet for mindre enn to uker siden.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på Google etterfulgt av Administrer Google-kontoen din.
  3. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  4. Under «Profil» trykker du på Navn etterfulgt av Endre Rediger. Det kan hende du blir bedt om å logge på
  5. Skriv inn navnet ditt og trykk på Ferdig.

Endre personlig informasjon

Du kan endre personlig informasjon, som fødselsdato og kjønn. Du kan også endre e-postadressene og telefonnumrene i kontoen din.
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på Google etterfulgt av Administrer Google-kontoen din.
  3. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  4. Trykk på informasjonen du vil endre, under «Profil» eller «Kontaktinformasjon».
  5. Gjør endringene du ønsker.

Mer informasjon

Navn

Du kan endre navnet ditt så ofte du vil, men ikke mer enn tre ganger i løpet av ett minutt. Denne begrensningen gjelder ikke for kontoer som ble opprettet for mindre enn to uker siden.

Kallenavn

Hvis du allerede har opprettet et kallenavn, brukes det hvis du ikke har angitt noe navn. Hvis du sletter kallenavnet ditt, kan du ikke opprette et nytt. Dette kallenavnet er forskjellig fra det du kan legge til på «Om meg»-siden. For å endre det kallenavnet, gå til Om meg.

Fødselsdato

Når du har lagt til fødselsdatoen din i kontoen, kan du ikke slette den. Du kan imidlertid redigere den og endre hvem som kan se den.

Merk: Fødselsdatoen din kan brukes til kontosikkerhet og til å gi Google-tjenester et personlig preg.

Hvem kan se fødselsdatoen din?

Som standard deles ikke fødselsdatoen din med andre personer som bruker Google-tjenester. For å kontrollere hvem som ser fødselsdatoen din, gå til Om meg-delen av Google-kontoen.

Noen måter Google bruker fødselsdatoen din på

Google kan bruke fødselsdatoen din til å

• kontrollere at du er gammel nok til å bruke visse tjenester og funksjoner. YouTube-videoer med aldersgrense er for eksempel ikke tilgjengelige for barn.
  • vite når Google skal vise et bursdagstema på Google Søk-siden.
  • fastslå aldersgruppen din for personlig tilpassede anbefalinger og annonser. Du kan slå av personlig tilpassede annonser.
Kjønn

Du har flere alternativer i Kjønn-delen av Google-kontoen din. Du kan

• spesifisere kjønnet ditt
  • velge å ikke spesifisere kjønnet ditt
  • legge til et egendefinert kjønn og velge hvordan Google skal omtale deg

Hvem kan se hvilket kjønn du er?

Som standard deles ikke kjønnet du har oppgitt, med andre personer som bruker Google-tjenester. For å kontrollere hvem som ser hvilket kjønn du er, gå til Om meg-delen av Google-kontoen din.

Sånn bruker Google kjønnet du har oppgitt

Vi bruker kjønnet du har oppgitt, for å gjøre Google-tjenestene mer personlige. Når du angir kjønn, hjelper du oss med å

• tilpasse meldinger og annen tekst som refererer til deg. Personer som ser hvilket kjønn du er, kan for eksempel se tekst som «Send ham en melding» eller «I kretsene hennes».
  • vise mer relevant og tilpasset innhold som du kan være interessert i, for eksempel annonser.

Hvis du ikke oppgir hvilket kjønn du er, omtaler vi til deg på en kjønnsnøytral måte, som ved å skrive «Send vedkommende en melding».

Endre annen informasjon

Endre passordet ditt
  1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og så Google Google-konto.
  2. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  3. Trykk på Passord under «Profil». Du må kanskje logge på.
  4. Skriv inn det nye passordet ditt. Finn ut hvordan du oppretter sterke passord.
  5. Trykk på Endre passordet.

Få mer informasjon om sikkerhet på nettet.

Kontrollér hva andre kan se om deg

For å velge hva slags informasjon andre kan se om deg i Google-tjenester, gå til Om meg-delen av Google-kontoen din.

Finn ut hvilken informasjon du kan endre, og hvordan du kan endre den.

Endre tidssone

Når du er på reise, kan du se aktiviteter i tidssonen du er i.

Finn ut hvordan du endrer tidssonen i Google Kalender.