Uw naam en andere informatie in uw Google-account wijzigen

U kunt bepaalde basisinformatie in uw account updaten, toevoegen en verwijderen.

Uw profielfoto toevoegen of wijzigen

1. Log in op uw Google-account.
  2. Klik onder 'Persoonlijke informatie' op Foto.
  3. Upload een foto vanaf uw computer of kies er een van Google Foto's.
  4. Volg de instructies op het scherm om uw foto bij te snijden of te draaien totdat u tevreden bent.
  5. Klik linksonder op Opslaan als profielfoto.

Uw naam bewerken

U kunt uw naam zo vaak wijzigen als u wilt, maar niet meer dan drie keer per minuut. Deze beperking is niet van toepassing op accounts die minder dan twee weken geleden zijn gemaakt.

1. Log in op uw Google-account.
  2. Klik onder 'Persoonlijke informatie' op Naam en dan Bewerken Bewerken.
  3. Volg de stappen op het scherm.

Een oude naam aanpassen die nog steeds wordt getoond

Als je je naam hebt gewijzigd maar de oude naam nog steeds wordt getoond, wis je het cachegeheugen en de cookies.

Belangrijk: Als je de cookies wist, word je misschien uitgelogd van niet-Google-sites.

Persoonlijke informatie wijzigen

U kunt persoonlijke informatie (zoals uw geboortedatum en geslacht) bewerken. U kunt ook de e-mailadressen en telefoonnummers in uw account wijzigen.
  1. Log in op uw Google-account.
  2. Klik onder 'Persoonlijke informatie' op de informatie die u wilt wijzigen.
  3. Volg de stappen op het scherm.

Meer informatie

Naam

U kunt uw naam zo vaak wijzigen als u wilt, maar niet meer dan drie keer per minuut. Deze beperking is niet van toepassing op accounts die minder dan twee weken geleden zijn gemaakt.

Bijnaam
Als je al een bijnaam hebt gemaakt, wordt deze gebruikt als je geen naam hebt ingesteld. Als je je bijnaam verwijdert, kun je geen andere bijnaam maken. Deze bijnaam verschilt van de bijnaam die je kunt toevoegen op de pagina Over mij. Ga naar Over mij om deze bijnaam te wijzigen.
Verjaardag

Nadat je je geboortedatum hebt toegevoegd aan je account, kun je deze niet verwijderen. Je kunt de geboortedatum wel bewerken en wijzigen wie deze te zien krijgt.

Opmerking: Je geboortedatum kan worden gebruikt voor accountbeveiliging en personalisatie in Google-services.

Wie je geboortedatum kan zien

Standaard wordt je geboortedatum niet gedeeld met andere gebruikers van Google-services. Ga naar het gedeelte Over mij van je Google-account om te beheren wie je geboortedatum kan zien.

Enkele manieren waarop Google je geboortedatum gebruikt

Google kan je geboortedatum gebruiken voor het volgende:

• Controleren of je oud genoeg bent om bepaalde services en functies te gebruiken. YouTube-video's met leeftijdsbeperkingen zijn bijvoorbeeld niet beschikbaar voor kinderen.
  • Weten wanneer een verjaardagsthema moet worden weergegeven op de pagina van Google Zoeken.
  • Je leeftijdsgroep bepalen voor gepersonaliseerde aanbevelingen en advertenties. Je kunt gepersonaliseerde advertenties uitschakelen.
Gender

In het gedeelte Gender van je Google-account kun je kiezen uit een aantal opties. Je kunt het volgende doen:

• Je gender specificeren
  • Ervoor kiezen je gender niet te specificeren
  • Een aangepast gender toevoegen en kiezen hoe Google naar jou moet verwijzen

Wie je gender kan bekijken

Standaard wordt je gender niet gedeeld met andere gebruikers van Google-services. Ga naar het gedeelte Over mij van je Google-account om te beheren wie je gender kan zien.

Hoe Google je gender gebruikt

We gebruiken het gender dat je hebt ingesteld om Google-services persoonlijker te maken. Wanneer je je gender specificeert, kunnen we het volgende doen:

• Berichten personaliseren, en andere tekst die naar jou verwijst. Mensen die kunnen zien wat je gender is, zien bijvoorbeeld berichten zoals 'Stuur hem een bericht' of 'In haar kringen'.
  • Relevantere, meer toegespitste content tonen waarin je mogelijk bent geïnteresseerd, zoals advertenties.

Als je je gender niet specificeert, verwijzen we naar jou met genderneutrale termen, zoals 'Stuur deze persoon een bericht'.

Andere informatie wijzigen

Je wachtwoord wijzigen
  1. Open je Google-account. Je moet misschien inloggen.
  2. Ga naar het gedeelte 'Beveiliging' en selecteer Inloggen bij Google.
  3. Selecteer Wachtwoord. Log opnieuw in als dit wordt gevraagd.
  4. Volg de stappen op het scherm. Bekijk meer informatie over hoe je een sterk wachtwoord instelt.

Meer informatie over online beveiliging en veiligheid

Beheren wat anderen over je te zien krijgen

Ga naar het gedeelte Over mij van je Google-account om te bepalen welke informatie mensen in Google-services over jou kunnen zien.

Meer informatie over wat je kunt wijzigen en hoe je dit doet

Je tijdzone wijzigen

Als je op reis bent, kun je afspraken zien in de tijdzone van je huidige locatie.

Meer informatie over hoe je je tijdzone wijzigt in Google Agenda