Uw naam en andere informatie in uw Google-account wijzigen

U kunt bepaalde basisinformatie in uw account updaten, toevoegen en verwijderen.

Uw naam bewerken

1. Open de Gmail-app Gmail op uw iPhone of iPad. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan uw account en dan Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3.  Tik onder Profiel op Naam.
  4. Volg de stappen op het scherm.

Bekijken waar uw naam wordt weergegeven.

Persoonlijke informatie wijzigen

U kunt informatie zoals uw geboortedatum en geslacht bewerken. U kunt ook de e-mailadressen en telefoonnummers in uw account wijzigen.
  1. Open de Gmail-app Gmail op uw iPhone of iPad. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan uw account en dan Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Selecteer de informatie die u wilt wijzigen.
  4. Volg de stappen op het scherm.

Meer informatie

Naam

U kunt uw naam zo vaak wijzigen als u wilt, maar niet meer dan drie keer per minuut. Deze beperking is niet van toepassing op accounts die minder dan twee weken geleden zijn gemaakt.

Bijnaam
Als u al een bijnaam heeft gemaakt, wordt deze gebruikt als u geen naam heeft ingesteld. Als u uw bijnaam verwijdert, kunt u geen andere bijnaam maken. Deze bijnaam verschilt van de bijnaam die u kunt toevoegen op de pagina 'Over mij'. Ga naar Over mij om deze bijnaam te wijzigen.
Verjaardag

Nadat u uw geboortedatum heeft toegevoegd aan uw account, kunt u deze niet verwijderen. U kunt de geboortedatum echter bewerken en wijzigen wie deze te zien krijgt.

Opmerking: Uw geboortedatum kan worden gebruikt voor accountbeveiliging en personalisatie in Google-services.

Wie uw geboortedatum kan zien

Standaard wordt uw geboortedatum niet gedeeld met andere gebruikers van Google-services. Ga naar het gedeelte Over mij van uw Google-account om te beheren wie uw geboortedatum kan zien.

Enkele manieren waarop Google uw geboortedatum gebruikt

Google kan uw geboortedatum gebruiken voor het volgende:

• Controleren of u oud genoeg bent om bepaalde services en functies te gebruiken. YouTube-video's met leeftijdsbeperkingen zijn bijvoorbeeld niet beschikbaar voor kinderen.
  • Weten wanneer een verjaardagsthema moet worden weergegeven op de pagina van Google Zoeken.
  • Uw leeftijdsgroep bepalen voor gepersonaliseerde aanbevelingen en advertenties. U kunt gepersonaliseerde advertenties uitschakelen.
Geslacht

In het gedeelte Geslacht van uw Google-account kunt u kiezen uit een aantal opties. U kunt het volgende doen:

• Uw geslacht specificeren
  • Ervoor kiezen uw geslacht niet te specificeren
  • Een aangepast geslacht toevoegen en kiezen hoe Google naar u moet verwijzen

Wie uw geslacht kan zien

Standaard wordt uw geslacht niet gedeeld met andere gebruikers van Google-services. Ga naar het gedeelte Over mij van uw Google-account om te beheren wie uw geslacht kan zien.

Hoe Google uw geslacht gebruikt

We gebruiken het geslacht dat u heeft ingesteld om Google-services persoonlijker te maken. Wanneer u uw geslacht specificeert, kunnen we het volgende doen:

• Berichten personaliseren, evenals andere tekst die naar u verwijst. Mensen die kunnen zien wat uw geslacht is, zien bijvoorbeeld berichten zoals 'Stuur hem een bericht' of 'In haar kringen'.
  • Relevantere, meer toegespitste content tonen waarin u mogelijk bent geïnteresseerd, zoals advertenties.

Als u uw geslacht niet specificeert, verwijzen we naar u met geslachtsneutrale termen, zoals 'Stuur deze persoon een bericht'.

Andere informatie wijzigen

Uw wachtwoord wijzigen
  1. Open de Gmail-app Gmail op uw iPhone of iPad. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan uw account en dan Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke gegevens.
  3. Selecteer Wachtwoord. Log opnieuw in als dit wordt gevraagd.
  4. Volg de stappen op het scherm. Meer informatie over hoe u een sterk wachtwoord instelt.

Meer informatie over online beveiliging en veiligheid.

Beheren wat anderen over u te zien krijgen

U kunt kiezen welke informatie mensen in Google-services over u zien. Tik onder 'Kiezen wat anderen te zien krijgen' op Ga naar 'Over mij'

Meer informatie over wat u kunt wijzigen en hoe u dit doet.

Uw tijdzone wijzigen

Als u op reis bent, kunt u afspraken weergeven met de tijdzone van uw huidige locatie. Meer informatie over hoe u uw tijdzone wijzigt in Google Agenda.