Voer de nieuwe Beveiligingscheck uit. Het kost slechts twee minuten om de beveiliging van uw Google-account te verbeteren.

Uw naam en andere informatie in uw Google-account wijzigen

U kunt bepaalde basisinformatie in uw account updaten, toevoegen en verwijderen.

Uw naam bewerken

De naam wijzigen die wordt weergegeven in uw Google-account:

1. Ga naar Mijn account. U moet wellicht inloggen.
  2. Selecteer Uw persoonlijke informatie in het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy'.
  3. Selecteer Naam en vervolgens Bewerken Bewerken.
  4. Volg de instructies.

Bekijken waar uw naam wordt weergegeven.

Persoonlijke informatie wijzigen

U kunt informatie zoals uw geboortedatum en geslachtsinformatie bewerken. U kunt ook de e-mailadressen en telefoonnummers in uw account wijzigen.

1. Ga naar Mijn account. U moet wellicht inloggen.
  2. Selecteer Uw persoonlijke informatie in het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy'.
  3. Selecteer de informatie die u wilt wijzigen.
  4. Volg de instructies.

Meer informatie

Naam

Als u uw account meer dan twee weken geleden heeft gemaakt, kunt u uw naam maximaal drie keer wijzigen binnen een periode van 90 dagen.

Als u uw account minder dan twee weken geleden heeft gemaakt, kunt u uw naam veel vaker wijzigen.

Geboortedatum

Nadat u uw geboortedatum heeft toegevoegd aan uw account, kunt u deze niet verwijderen. U kunt de geboortedatum echter bewerken en wijzigen wie deze te zien krijgt.

Wie uw geboortedatum kan zien

Standaard wordt uw geboortedatum niet gedeeld met andere gebruikers van Google-services. Ga naar Over mij om te beheren wie uw geboortedatum kan zien.

Enkele manieren waarop Google uw geboortedatum gebruikt

Google kan uw geboortedatum gebruiken voor het volgende:

• Controleren of u oud genoeg bent om bepaalde services en functies te gebruiken. YouTube-video's met leeftijdsbeperkingen zijn bijvoorbeeld niet beschikbaar voor kinderen.
  • Weten wanneer een verjaardagsthema moet worden weergegeven op de pagina van Google Zoeken.
  • Uw leeftijdsgroep bepalen voor gepersonaliseerde aanbevelingen en advertenties. U kunt gepersonaliseerde advertenties uitschakelen.
Geslachtsinformatie

U heeft een paar opties op de pagina 'Geslacht' in 'Mijn account'. U kunt het volgende:

• Uw geslachtsinformatie specificeren
  • Ervoor kiezen uw geslachtsinformatie niet te specificeren
  • Aangepaste geslachtsinformatie toevoegen en kiezen hoe Google naar u moet verwijzen

Wie uw geslachtsinformatie kan zien

Standaard wordt uw geslachtsinformatie niet gedeeld met andere gebruikers van Google-services. Ga naar Over mij om te beheren wie uw geslachtsinformatie kan zien.

Hoe Google uw geslachtsinformatie gebruikt

We gebruiken de geslachtsinformatie die u heeft ingesteld om Google-services persoonlijker te maken. Wanneer u uw geslachtsinformatie specificeert, kunnen we het volgende doen:

• Berichten personaliseren, evenals andere tekst die naar u verwijst. Mensen die uw geslachtsinformatie kunnen zien, zien bijvoorbeeld berichten zoals 'Stuur hem een bericht' of 'In haar kringen'.
  • Relevantere, meer toegespitste content tonen waarin u mogelijk bent geïnteresseerd, zoals advertenties.

Als u uw geslachtsinformatie niet specificeert, verwijzen we naar u met geslachtsneutrale termen, zoals 'Stuur deze persoon een bericht'.

Andere informatie wijzigen

Uw wachtwoord wijzigen
  1. Ga naar Mijn account. U moet wellicht inloggen.
  2. Selecteer Inloggen bij Google in het gedeelte 'Inloggen en beveiliging'.
  3. Selecteer Wachtwoord. Log opnieuw in als dit wordt gevraagd.
  4. Volg de instructies. Meer informatie over het instellen van een sterk wachtwoord.

Meer informatie over online beveiliging en veiligheid.

Beheren wat anderen over u te zien krijgen

Als u wilt kiezen welke informatie mensen in Google-services over u zien, gaat u naar Over mij.

Meer informatie over wat u kunt wijzigen en hoe u dit doet.

Uw tijdzone wijzigen

Wanneer u op reis bent, kunt u afspraken weergeven met de tijdzone van uw huidige locatie. Meer informatie over hoe u uw tijdzone wijzigt in Google Agenda.

hc_author_accounts

Nick is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe hij de pagina kan verbeteren.