De gegevens van uw Google-account bewerken

U kunt de gegevens beheren die zijn gekoppeld aan uw Google-account.

Uw algemene accountgegevens bewerken

U kunt gegevens bewerken, zoals uw naam, het e-mailadres en telefoonnummer die zijn gekoppeld aan uw account en uw geboortedatum. Deze algemene gegevens worden gebruikt om ervoor te zorgen dat andere gebruikers gemakkelijk contact met u kunnen opnemen in producten zoals Hangouts, Gmail en Google Maps.

1. Log in bij Mijn account.
  2. Selecteer Uw persoonlijke informatie in het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy'.
  3. Kies de gegevens die u wilt bewerken en volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Het e-mailadres en telefoonnummer hier worden gebruikt om u te identificeren en contact met andere gebruikers te onderhouden. Ze zijn niet hetzelfde als uw hersteltelefoonnummer en -e-mailadres, waarmee u weer toegang tot uw account kunt krijgen als u uw wachtwoord vergeet.

Uw wachtwoord wijzigen
  1. Log in bij Mijn account.
  2. Selecteer in het gedeelte 'Inloggen en beveiliging' de optie Inloggen bij Google.
  3. Selecteer Wachtwoord.
  4. Geef uw wachtwoord zo nodig opnieuw op.
  5. Volg de instructies op het scherm en selecteer Wachtwoord wijzigen.

Ga naar het Veiligheidscentrum van Google voor meer informatie over beveiliging en veiligheid.

Beheren hoe andere mensen u te zien krijgen

Op de pagina 'Over mij' kunt u kiezen wat andere mensen over u te zien krijgen. U kunt bewerken hoe uw gegevens worden getoond aan mensen met wie u interactie heeft in Google-services, zoals Gmail en Hangouts. Enkele dingen die u kunt wijzigen, zijn:

• Bijnaam
  • Informatie over uw werk, zoals waar u werkt
  • Persoonlijke contactgegevens, zoals uw telefoonnummer, e-mailadres en postadres
  • Zakelijke contactgegevens, zoals uw zakelijke e-mailadres en telefoonnummer
  • Plaatsen die u heeft bezocht
  • Informatie over uw opleidingen

Meer informatie over het updaten van deze gegevens.

Tijdzone

Wanneer u op reis bent, wilt u afspraken mogelijk weergeven met de tijdzone van uw huidige locatie. U kunt uw tijdzone wijzigen in Google Agenda.

Wat Google doet met deze gegevens

Google gebruikt deze gegevens om ervoor te zorgen dat andere gebruikers van Google-producten (zoals Hangouts, Gmail en Google Maps) meer informatie over u krijgen en gemakkelijk contact met u kunnen opnemen. Als u bijvoorbeeld een gesprek voert met iemand via de Gmail- of Hangouts-app, kan hij op uw accountfoto klikken of tikken om de contactgegevens te bekijken die u deelt met andere gebruikers.

Informatie over hoe u kunt beheren hoe andere mensen uw gegevens te zien krijgen op Google.

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.