Uw Google-accountgegevens bewerken

Beheer gegevens die aan uw Google-account zijn gekoppeld.

Uw algemene accountgegevens bewerken

U kunt gegevens bewerken zoals uw naam, geboortedatum, geslacht en de e-mailadressen en telefoonnummers die aan uw account zijn gekoppeld.

1. Log in bij Mijn account.
  2. Selecteer Uw persoonlijke informatie in het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy'.
  3. Kies de gegevens die u wilt bewerken en volg de instructies.

Meer informatie over uw gegevens

Geslacht

U heeft een aantal mogelijkheden in het gedeelte 'Geslacht' van 'Mijn account'. U kunt het volgende doen:

• Uw geslacht specificeren
  • Weigeren uw geslacht te specificeren
  • Een aangepast geslacht toevoegen en Google laten weten hoe naar u moet worden verwezen

Wie te zien krijgen wat uw geslacht is

Gegevens met betrekking tot uw geslacht worden standaard niet gedeeld met andere gebruikers van Google-producten. U kunt op de pagina 'Over mij' aangeven wie kunnen zien wat uw geslacht is.

Hoe Google uw geslacht gebruikt

We gebruiken het geslacht dat u heeft ingesteld om Google-services persoonlijker te maken. Wanneer u uw geslacht specificeert, kunnen we het volgende doen:

• Berichten en advertenties personaliseren, evenals andere tekst die naar u verwijst. Gebruikers die kunnen zien wat uw geslacht is, zien bijvoorbeeld berichten zoals 'Stuur hem een bericht' of 'In haar kringen'.
  • Relevantere, meer toegespitste content tonen waarin u mogelijk bent geïnteresseerd.

Als u uw geslacht niet specificeert, gebruiken we geslachtsneutrale termen om naar u te verwijzen, zoals 'Stuur deze persoon een bericht'.

Uw wachtwoord wijzigen
  1. Log in bij Mijn account.
  2. Selecteer in het gedeelte 'Inloggen en beveiliging' de optie Inloggen bij Google.
  3. Selecteer Wachtwoord.
  4. Geef uw wachtwoord zo nodig opnieuw op.
  5. Volg de instructies en selecteer Wachtwoord wijzigen.

Ga naar het Veiligheidscentrum van Google voor meer informatie over beveiliging en veiligheid.

Beheren hoe andere mensen u te zien krijgen

Op de pagina 'Over mij' kunt u de gegevens kiezen die andere mensen over u te zien krijgen in Google-services, zoals Gmail en Hangouts. U kunt ook een voorbeeld bekijken van hoe uw gegevens worden weergegeven aan andere gebruikers.

Enkele dingen die u kunt wijzigen, zijn:

• Bijnaam
  • Geslacht
  • Informatie over uw werk, zoals waar u werkt
  • Persoonlijke contactgegevens, zoals uw telefoonnummer, e-mailadres en postadres
  • Zakelijke contactgegevens, zoals uw zakelijke e-mailadres en telefoonnummer
  • Plaatsen die u heeft bezocht
  • Informatie over uw opleidingen

Meer informatie over hoe u deze gegevens kunt updaten en een voorbeeld kunt bekijken van hoe ze eruitzien voor andere gebruikers.

Tijdzone

Wanneer u op reis bent, wilt u afspraken mogelijk weergeven met de tijdzone van uw huidige locatie. Meer informatie over hoe u uw tijdzone wijzigt in Google Agenda.

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.