Uw algemene accountgegevens bewerken

Als u uw account wilt bewerken, logt u in op de startpagina van Google Accounts.

E-mailadres

Klik in het vak 'E-mail en telefoon' op Bewerken om het e-mailadres (gebruikersnaam) te bewerken dat is gekoppeld aan uw account. Als u een Gmail-adres gebruikt, is het niet mogelijk uw gebruikersnaam te wijzigen. Meer informatie

Wachtwoord

Klik bovenaan op Beveiliging. Klik in het vak 'Wachtwoord' op Wachtwoord wijzigen. Raadpleeg het Veiligheidscentrum van Google voor meer informatie over beveiliging en veiligheid.

Eigen naam, bijnaam

Klik op het tabblad voor Persoonlijke informatie. Als u Google+ heeft, kunt u uw eigen naam of bijnaam wijzigen door op Profiel bewerken te klikken. Als u geen Google+ heeft, klikt u op Bewerken in het vak 'Persoonlijke informatie'.

Geboortedatum

Als u een geboortedatum heeft opgegeven in uw account, kunt u deze bijwerken via Google+.

1. Open Google+. Plaats je muisaanwijzer in de linkerbovenhoek om het hoofdmenu van Google+ te openen. Klik op Profiel.
  2. Klik op Over boven aan het scherm.
  3. Klik in het gedeelte Algemene informatie op Bewerken.
  4. Geef in het gedeelte Geboortedatum uw geboortedag, - maand en -jaar op. Met het dropdown-menu aan de rechterkant kunt u aanpassen wie uw geboortedatum mag zien op uw profiel.
  5. Klik op Opslaan.

Tijdzone

Wanneer u naar een andere tijdzone reist, wilt u afspraken mogelijk bekijken in de tijdzone van uw huidige locatie. Als u uw tijdzone wilt wijzigen, bewerkt u uw instellingen in Google Agenda.

Profielfoto

Als u Google+ gebruikt, logt u in bij plus.google.com. Plaats vervolgens de muisaanwijzer op uw profielfoto en klik op  om de foto te wijzigen. U kunt een foto uploaden, een foto kiezen die op Google+ is gedeeld of een nieuwe foto maken. Meer informatie over het instellen van uw profielfoto.

Als u Google+ niet gebruikt maar een openbaar Google-profiel heeft, logt u in op uw account op accounts.google.com. Klik op Profiel bewerken om uw profielfoto bij te werken.

Producten verwijderen

Als u bepaalde producten uit uw account wilt verwijderen, klikt u bovenaan op Gegevenstools. Klik in het vak 'Gegevenstools' op Producten verwijderen naast 'Accountbeheer' en selecteer de betreffende link in de lijst.

Het is niet altijd mogelijk een afzonderlijke service te verwijderen. Als u meer wilt weten over de opties die beschikbaar zijn voor een service, bezoekt u de Google Help-pagina, waar u uitgebreide informatie kunt vinden over specifieke producten.

Uw account verwijderen

Als u uw account wilt verwijderen, klikt u bovenaan op Gegevenstools . Klik in het vak 'Gegevenstools' op Account en gegevens verwijderen.

• Als u uw account verwijdert, verwijdert u ook permanent alle Google-producten die aan dat account zijn gekoppeld, zoals uw orkut-profiel en uw webgeschiedenis.
  • Als u Gmail gebruikt in uw account, heeft u geen toegang meer tot uw Postvak IN en kunt u uw Gmail-gebruikersnaam niet opnieuw gebruiken.

Ga naar het Veiligheidscentrum van Google voor tips voor online veiligheid.