De afbeelding, naam en andere informatie in je Google-account wijzigen

U kunt bepaalde basisinformatie in uw account updaten, toevoegen en verwijderen.

Je naam en profielfoto zijn zichtbaar voor andere mensen die Google-services gebruiken, ook als je communiceert of content deelt. Bekijk meer informatie over hoe je bepaalt wat anderen over jou zien in Google-services.

Opmerking: Als je een andere naam gebruikt voor je YouTube-kanaal, zijn wijzigingen die je aanbrengt in de naam van je Google-account niet te zien op YouTube. Hier vind je meer informatie over de naam van je YouTube-kanaal.

Als je je Google-naam of -profielfoto wijzigt, worden je YouTube-naam of -profielfoto niet gewijzigd.

Je profielfoto toevoegen of wijzigen

1. Log in op je Google-account.
  2. Klik onder Persoonlijke informatie op Foto.
  3. Upload een foto vanaf je computer of kies een van je foto's op Google Foto's.
  4. Draai je foto en snijd deze zo nodig bij.
    • Hieronder vind je stappen om je foto bij te snijden met ondersteunende technologie.
  5. Klik linksonder op Opslaan als profielfoto.

Je foto bijsnijden met ondersteunende technologie of een toetsenbord

Je foto bijsnijden vanuit een hoek

1. Navigeer om de hoek van de foto te selecteren.
  2. Gebruik de pijltoetsen om de foto bij te snijden.

Het hele bijsnijdvierkant verplaatsen

1. Navigeer om het hele bijsnijdvierkant te selecteren.
  2. Gebruik de pijltoetsen om de positie van het bijsnijdvierkant aan te passen.

Je naam bewerken

Je kunt je naam zo vaak wijzigen als je wilt.

1. Log in op je Google-account.
  2. Klik onder Persoonlijke informatie op Naam en dan Bewerken Bewerken.
  3. Volg de stappen op het scherm.

Een oude naam aanpassen die nog steeds wordt getoond

Als je je naam hebt gewijzigd maar de oude naam nog steeds wordt getoond, wis je het cachegeheugen en de cookies.

Belangrijk: Als je de cookies wist, word je misschien uitgelogd van niet-Google-sites.

Persoonlijke informatie wijzigen

Je kunt persoonlijke informatie (zoals je geboortedatum en geslacht) bewerken. Je kunt ook de e-mailadressen en telefoonnummers in je account wijzigen.
  1. Log in op je Google-account.
  2. Klik onder Persoonlijke informatie op de informatie die je wilt wijzigen.
  3. Volg de stappen op het scherm.

Meer informatie

Naam

Je kunt je naam zo vaak wijzigen als je wilt.

Bijnaam
Als je al een bijnaam hebt gemaakt, wordt deze gebruikt als je geen naam hebt ingesteld. Als je je bijnaam verwijdert, kun je geen andere bijnaam maken. Deze bijnaam verschilt van de bijnaam die je kunt toevoegen op de pagina Over mij. Ga naar Over mij om deze bijnaam te wijzigen.
Verjaardag

Nadat je je geboortedatum hebt toegevoegd aan je account, kun je deze niet verwijderen. Je kunt de geboortedatum wel bewerken of wijzigen wie deze te zien krijgt.

Opmerking: Je geboortedatum kan worden gebruikt voor accountbeveiliging en personalisatie in Google-services.

Wie je geboortedatum kan zien

Standaard wordt je geboortedatum niet gedeeld met andere gebruikers van Google-services. Ga naar het gedeelte Over mij van je Google-account om te beheren wie je geboortedatum kan zien.

Enkele manieren waarop Google je geboortedatum gebruikt

Google kan je geboortedatum gebruiken voor het volgende:

• Controleren of je oud genoeg bent om bepaalde services en functies te gebruiken. YouTube-video's met leeftijdsbeperkingen zijn bijvoorbeeld niet beschikbaar voor kinderen.
  • Weten wanneer een verjaardagsthema moet worden getoond op de pagina van Google Zoeken.
  • Je leeftijdsgroep bepalen voor gepersonaliseerde aanbevelingen en advertenties. Je kunt gepersonaliseerde advertenties uitzetten.
Gender

In het gedeelte Gender van je Google-account kun je kiezen uit een aantal opties. Je kunt het volgende doen:

• Je gender opgeven
  • Ervoor kiezen je gender niet te opgeven
  • Een aangepast gender toevoegen en kiezen hoe Google naar jou moet verwijzen

Wie je gender kan bekijken

Standaard wordt je gender niet gedeeld met andere gebruikers van Google-services. Ga naar het gedeelte Over mij van je Google-account om te beheren wie je gender kan zien.

Hoe Google je gender gebruikt

We gebruiken het gender dat je hebt ingesteld om Google-services persoonlijker te maken. Wanneer je je gender opgeeft, kunnen we het volgende doen:

• Berichten personaliseren, en andere tekst die naar jou verwijst. Mensen die kunnen zien wat je gender is, zien bijvoorbeeld berichten zoals 'Stuur hem een bericht' of 'In haar kringen'.
  • Relevantere, meer toegespitste content tonen waarin je mogelijk bent geïnteresseerd, zoals advertenties.

Als je je gender niet opgeeft, verwijzen we naar jou met genderneutrale termen, zoals 'Stuur deze persoon een bericht'.

Andere informatie wijzigen

Je wachtwoord wijzigen
  1. Open je Google-account. Je moet misschien inloggen.
  2. Ga naar het gedeelte Beveiliging, en selecteer Inloggen bij Google.
  3. Selecteer Wachtwoord. Log opnieuw in als dit wordt gevraagd.
  4. Volg de stappen op het scherm. Bekijk meer informatie over hoe je een sterk wachtwoord instelt.

Meer informatie over online beveiliging en veiligheid

Beheren wat anderen over je te zien krijgen

Ga naar het gedeelte Over mij van je Google-account om te bepalen welke informatie mensen in Google-services over jou kunnen zien.

Meer informatie over wat je kunt wijzigen en hoe je dit doet

Je tijdzone wijzigen

Als je op reis bent, kun je afspraken zien in de tijdzone van je huidige locatie.

Meer informatie over hoe je je tijdzone wijzigt in Google Agenda