Google-tilisi nimen ja muiden tietojen muuttaminen

Voit muuttaa, lisätä ja poistaa tiettyjä tilin perustietoja.

Nimen muokkaaminen

1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Henkilötiedot-kohdasta Nimi ja sitten Muokkaa Muokkaa.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Katso, missä nimesi näkyy.

Henkilötietojen muuttaminen

Voit muuttaa syntymäpäiväsi, sukupuolesi ja muita tietoja. Voit myös muuttaa tilillä olevia sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita.
  1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Henkilötiedot-kohdasta tiedot, joita haluat muuttaa.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Lisätietoja

Nimi

Jos loit tilisi yli kaksi viikkoa sitten, voit vaihtaa nimeäsi niin monta kertaa kuin haluat, kuitenkin enintään kolme kertaa minuutissa.

Lempinimi
Jos et ole antanut nimeäsi mutta olet luonut käyttäjänimen, otamme sen käyttöön. Jos poistat käyttäjänimesi, et voi luoda uutta. Tämä käyttäjänimi eroaa Tietoja minusta ‑sivulle lisättävästä käyttäjänimestä. Jos haluat vaihtaa käyttäjänimen, siirry Tietoja minusta ‑sivulle.
Syntymäpäivä

Kun olet lisännyt tilille syntymäpäivän, sitä ei voi poistaa. Voit kuitenkin muuttaa sitä ja muokata sen näkyvyyttä.

Huom. Syntymäpäivääsi voidaan käyttää tilin suojaamiseen ja personointiin kaikissa Google-palveluissa.

Syntymäpäivän näkyminen

Syntymäpäivääsi ei näytetä muille Google-tuotteiden käyttäjille oletuksena. Siirry Google-tilin Tietoja minusta ‑kohtaan, jos haluat muokata syntymäpäivän näkyvyyttä muille.

Miten Google käyttää syntymäpäivääsi

Syntymäpäiväsi avulla Google

• vahvistaa, että olet riittävän vanha käyttämään tiettyjä tuotteita ja ominaisuuksia (lapset eivät voi katsoa esimerkiksi YouTube-videoita, joissa on ikärajoituksia)
  • näyttää sinulle syntymäpäiväteeman Google-haun sivulla oikeaan aikaan
  • päättelee ikäryhmäsi räätälöityjä suosituksia ja mainoksia varten. Voit poistaa räätälöidyt mainokset käytöstä.
Sukupuoli

Google-tilin Sukupuoli-osiossa on muutamia vaihtoehtoja. Voit

• määrittää sukupuolesi
  • olla määrittämättä sukupuoltasi
  • lisätä haluamasi sukupuolen ja valita, miten Google sinuun viittaa.

Kuka näkee sukupuolesi

Oletuksena sukupuoltasi ei näytetä muille Google-tuotteiden käyttäjille. Siirry Google-tilisi Tietoja minusta ‑kohtaan, jos haluat muokata sukupuolesi näkyvyyttä muille.

Kuinka Google käyttää tietoa sukupuolestasi

Käytämme tietoa sukupuolestasi Google-palvelujen käyttökokemuksen personointiin. Määrittämällä sukupuolesi autat meitä parantamaan kokemustasi:

• Voimme personoida viestejä ja muita sinuun viittaavia tekstejä. Englanniksi palvelua käyttävät näkevät sinuun viittaavissa teksteissä esimerkiksi "him" tai "her".
  • Voimme tarjota osuvampaa, kiinnostavampaa ja personoitua sisältöä esimerkiksi mainoksissa.

Jos et määritä sukupuolta, käytämme sinusta sukupuolineutraaleja ilmauksia (esim. englanniksi "Send them a message").

Muiden tietojen muuttaminen

Salasanan vaihtaminen
  1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Tietoturva-osiosta Kirjautuminen Googleen.
  3. Valitse Salasana. Kirjaudu pyydettäessä sisään.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä. Lue lisätietoja vahvan salasanan luomisesta.

Lue lisää tietoturvasta ja tietosuojasta verkossa.

Muiden näkemien tietojen valitseminen

Google-tilisi Tietoja minusta ‑sivulla voit valita, mitä tietoja muut näkevät sinusta Googlen palveluissa.

Katso, mitä tietoja voit muuttaa ja miten.

Aikavyöhykkeen muuttaminen

Kun olet matkoilla, voit nähdä tapahtumat paikallisen aikavyöhykkeen ajassa. Lue lisää Google Kalenterin aikavyöhykkeen vaihtamisesta.