Google-tilillä olevan nimen ja muiden tietojen muuttaminen

Voit muuttaa, lisätä ja poistaa tiettyjä tilin perustietoja.

Muokkaa nimeäsi

Näin vaihdat Google-tililläsi näkyvän nimen:

1. Siirry Oma tili ‑sivulle. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Henkilötiedot ja tietosuoja ‑kohdassa Henkilökohtaiset tietosi.
  3. Valitse Nimi ja sitten Muokkaa Muokkaa.
  4. Noudata ohjeita.

Katso, missä nimesi näkyy.

Henkilötietojen muuttaminen

Voit muuttaa syntymäpäiväsi, sukupuolesi ja muita tietoja. Voit myös muuttaa tilillä olevia sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita.

1. Siirry Oma tili ‑sivulle. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Henkilötiedot ja tietosuoja ‑kohdassa Henkilökohtaiset tietosi.
  3. Valitse tiedot, joita haluat muuttaa.
  4. Noudata ohjeita.

Lisätietoja

Nimi

Jos loit tilisi yli kaksi viikkoa sitten, voit vaihtaa nimesi enintään kolme kertaa 90 päivän aikana.

Jos loit tilisi alle kaksi viikkoa sitten, voit vaihtaa nimesi useammin.

Syntymäaika

Kun olet lisännyt tilille syntymäpäivän, sitä ei voi poistaa. Voit kuitenkin muuttaa sitä ja muokata sen näkyvyyttä.

Syntymäpäivän näkyminen

Oletuksena syntymäpäivääsi ei näytetä muille Google-tuotteiden käyttäjille. Siirry kohtaan Tietoja minusta, jos haluat muokata syntymäpäivän näkyvyyttä muille.

Miten Google käyttää syntymäpäivääsi

Syntymäpäiväsi avulla Google

• vahvistaa, että olet riittävän vanha käyttämään tiettyjä tuotteita ja ominaisuuksia (lapset eivät voi katsoa esimerkiksi YouTube-videoita, joissa on ikärajoituksia)
  • näyttää sinulle syntymäpäiväteeman Google-haun sivulla oikeaan aikaan
  • päättelee ikäryhmäsi yksilöllisiä suosituksia ja mainoksia varten. Voit poistaa yksilölliset mainokset käytöstä.
Sukupuoli

Oman tilin Sukupuoli-sivulla voit tehdä muutamia asioita. Voit

• määrittää sukupuolesi
  • olla määrittämättä sukupuoltasi
  • lisätä haluamasi sukupuolen ja valita, mitä termejä Google käyttää sinusta.

Kuka näkee sukupuolesi

Oletuksena sukupuoltasi ei näytetä muille Google-tuotteiden käyttäjille. Siirry kohtaan Tietoja minusta, jos haluat muokata sukupuolesi näkyvyyttä muille.

Kuinka Google käyttää tietoa sukupuolestasi

Käytämme tietoa sukupuolestasi Google-palvelujen käyttökokemuksen räätälöimiseen. Kun määrität sukupuolesi, voimme tehdä seuraavia asioita:

• Räätälöidä viestejä ja muita sinuun viittaavia tekstejä. Jos käytössä on palvelun englanninkielinen versio, sukupuolesi näkevät käyttäjät voivat esimerkiksi nähdä tekstin "Send him a message" tai "In her circles".
  • Tarjota osuvaa ja räätälöityä sisältöä, esimerkiksi mainoksia, joka saattaa kiinnostaa sinua.

Jos et määritä sukupuolta, käytämme sinusta sukupuolineutraaleja ilmauksia (esim. englanniksi "Send them a message").

Muiden tietojen muuttaminen

Salasanan vaihtaminen
  1. Siirry Oma tili ‑sivulle. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Sisäänkirjautuminen ja tietoturva ‑osiossa Kirjautuminen Googleen.
  3. Valitse Salasana. Kirjaudu pyydettäessä sisään.
  4. Noudata ohjeita. Lue lisätietoja vahvan salasanan luomisesta.

Lue lisää tietoturvasta ja tietosuojasta verkossa.

Muiden näkemien tietojen hallinnointi

Tietoja minusta ‑sivulla voit valita, mitä tietoja muut näkevät sinusta Googlen palveluissa.

Katso, mitä tietoja voit muuttaa ja miten.

Aikavyöhykkeen muuttaminen

Kun olet matkoilla, voit nähdä tapahtumat senhetkisen aikavyöhykkeen ajassa. Lue lisää aikavyöhykkeen vaihtamisesta Google Kalenterissa.