Google-tilisi nimen ja muiden tietojen muuttaminen

Voit muuttaa, lisätä ja poistaa tiettyjä tilin perustietoja.

Nimen muokkaaminen

1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Henkilötiedot ja yksityisyys ‑kohdasta Henkilökohtaiset tietosi.
  3. Valitse Nimi ja sitten Muokkaa Muokkaa.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.

Katso, missä nimesi näkyy.

Henkilötietojen muuttaminen

Voit muuttaa syntymäpäiväsi, sukupuolesi ja muita tietoja. Voit myös muuttaa tilillä olevia sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita.

1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Henkilötiedot ja yksityisyys ‑kohdasta Henkilökohtaiset tietosi.
  3. Valitse tiedot, joita haluat muuttaa.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.

Lisätietoja

Nimi

Jos loit tilisi yli kaksi viikkoa sitten, voit vaihtaa nimesi enintään kolme kertaa 90 päivän aikana.

Jos loit tilisi alle kaksi viikkoa sitten, voit vaihtaa nimesi useammin.

Käyttäjänimi
Jos et ole antanut nimeäsi mutta olet luonut käyttäjänimen, otamme sen käyttöön. Jos poistat käyttäjänimesi, et voi luoda uutta.
Syntymäaika

Kun olet lisännyt tilille syntymäpäivän, sitä ei voi poistaa. Voit kuitenkin muuttaa sitä ja muokata sen näkyvyyttä.

Syntymäpäivän näkyminen

Syntymäpäivääsi ei näytetä muille Google-tuotteiden käyttäjille oletuksena. Siirry Google-tilin Tietoja minusta ‑kohtaan, jos haluat muokata syntymäpäivän näkyvyyttä muille.

Miten Google käyttää syntymäpäivääsi

Syntymäpäiväsi avulla Google

• vahvistaa, että olet riittävän vanha käyttämään tiettyjä tuotteita ja ominaisuuksia (lapset eivät voi katsoa esimerkiksi YouTube-videoita, joissa on ikärajoituksia)
  • näyttää sinulle syntymäpäiväteeman Google-haun sivulla oikeaan aikaan
  • päättelee ikäryhmäsi räätälöityjä suosituksia ja mainoksia varten. Voit poistaa räätälöidyt mainokset käytöstä.
Sukupuoli

Google-tilin Sukupuoli-osiossa on muutamia vaihtoehtoja. Voit

• määrittää sukupuolesi
  • olla määrittämättä sukupuoltasi
  • lisätä haluamasi sukupuolen ja valita, miten Google sinuun viittaa.

Kuka näkee sukupuolesi

Oletuksena sukupuoltasi ei näytetä muille Google-tuotteiden käyttäjille. Siirry Google-tilisi Tietoja minusta ‑kohtaan, jos haluat muokata sukupuolesi näkyvyyttä muille.

Kuinka Google käyttää tietoa sukupuolestasi

Käytämme tietoa sukupuolestasi Google-palvelujen käyttökokemuksen räätälöimiseen. Kun määrität sukupuolesi, voimme tehdä seuraavia asioita:

• Räätälöidä viestejä ja muita sinuun viittaavia tekstejä. Jos käytössä on palvelun englanninkielinen versio, sukupuolesi näkevät käyttäjät voivat esimerkiksi nähdä tekstin "Send him a message" tai "In her circles".
  • Tarjota osuvaa ja räätälöityä sisältöä, joka saattaa kiinnostaa sinua, kuten mainoksia.

Jos et määritä sukupuolta, käytämme sinusta sukupuolineutraaleja ilmauksia (esim. englanniksi "Send them a message").

Muiden tietojen muuttaminen

Salasanan vaihtaminen
  1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Sisäänkirjautuminen ja tietoturva ‑osiossa Kirjautuminen Googleen.
  3. Valitse Salasana. Kirjaudu pyydettäessä sisään.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä. Lue lisätietoja vahvan salasanan luomisesta.

Lue lisää tietoturvasta ja tietosuojasta verkossa.

Muiden näkemien tietojen valitseminen

Google-tilisi Tietoja minusta ‑sivulla voit valita, mitä tietoja muut näkevät sinusta Googlen palveluissa.

Katso, mitä tietoja voit muuttaa ja miten.

Aikavyöhykkeen muuttaminen

Kun olet matkoilla, voit nähdä tapahtumat paikallisen aikavyöhykkeen ajassa. Lue lisää Google Kalenterin aikavyöhykkeen vaihtamisesta.