Skift billede, navn og andre oplysninger på din Google-konto

Andre, der bruger Google, kan få adgang til dit navn, dit profilbillede og andre grundlæggende oplysninger. Du kan bestemme, hvad andre kan se om dig i Google-tjenester.

Vigtigt! Hvis du ændrer dit Google-navn eller -profilbillede, medfører det ingen ændring af dit YouTube-navn eller -profilbillede. Få flere oplysninger ved at gå til Administrer din kanalbranding.

Administrer din YouTube-kanals grundlæggende oplysninger.

Tilføj eller rediger profilbillede

1. Log ind på din Google-konto.
  2. Klik på Foto under "Personlige oplysninger".
  3. Upload et billede fra din computer, eller vælg et af dine billeder i Google Fotos.
  4. Roter og beskær dit billede efter behov.
    • Nedenfor finder du en vejledning i, hvordan du beskærer dit billede ved brug af hjælpeteknologi.
  5. Klik på Gem som profilbillede nederst til venstre.

Beskær dit billede ved brug af hjælpeteknologi eller tastaturet

Beskær dit billede fra et hjørne

1. Vælg hjørnet af dit billede.
  2. Brug piletasterne til at beskære billedet.

Flyt hele beskæringsområdet

1. Vælg hele beskæringsområdet.
  2. Brug piletasterne til at ændre placeringen af beskæringsområdet.

Skift navn

Du kan ændre dit navn, så mange gange du vil.

1. Log ind på din Google-konto.
  2. Under "Personlige oplysninger" skal du klikke på Navn og så Rediger Rediger.
  3. Følg vejledningen på skærmen.
Tip! Tjek, hvor dit navn vises.

Ret et gammelt navn, der stadig vises

Når du har ændret dit navn, skal du rydde din cache og dine cookies. Dit navn opdateres muligvis ikke i alle produkter, når du rydder din cache og dine cookies. Dit gamle navn kan blive vist i tidligere Chat-samtaler, hvor du er blevet omtalt.

Vigtigt! Når du rydder dine cookies, bliver du muligvis logget ud af websites, som ikke tilhører Google.

Rediger dine personlige oplysninger

Du kan redigere personlige oplysninger såsom din fødselsdato og dit køn. Du kan også skifte mailadresser og telefonnumre på din konto.
  1. Log ind på din Google-konto.
  2. Under "Personlige oplysninger" skal du klikke på de oplysninger, du vil ændre.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Flere oplysninger

Navn

Du kan ændre dit navn, så mange gange du vil.

Kaldenavn

Hvis du vil tilføje, opdatere eller fjerne dit kaldenavn, skal du gå til Om mig eller account.google.com. Følg denne vejledning til brug af account.google.com:

1. Klik på Personlige oplysninger.
  2. Klik på og derefter til højre for dit navn.
  3. Klik på Rediger Rediger ud for "Kaldenavn".
Fødselsdato

Når først du har føjet din fødselsdato til din konto, kan du ikke slette den igen. Du kan dog redigere den og vælge, hvem der kan se den.

Vigtigt! Google kan bruge din fødselsdato til kontosikkerheds- og -tilpasningsrelaterede formål i Google-tjenester.

Hvem kan se din fødselsdato?

Vi deler ikke automatisk din fødselsdato med andre personer, der bruger Google-tjenester. Sådan styrer du, hvem der kan se din fødselsdato:

1. Gå til din Google-konto.
  2. Klik på Personlige oplysninger til venstre.
  3. Klik på Fødselsdato under "Grundlæggende oplysninger".
  4. Angiv din fødselsdato, hvis du ikke allerede har gjort det.
  5. Vælg Kun dig eller Alle under "Vælg, hvem der kan se din fødselsdato".

Fremhæv din fødselsdato

Når du indstiller "Vælg, hvem der kan se din fødselsdato" til Alle(eller Din organisation, hvis det er relevant), kan du lade Google fremhæve din fødselsdag. Når du nærmer dig din fødselsdag, kan Google f.eks. udsmykke dit profilbillede, der hvor det vises. Andre kan se din fødselsdag og højdepunkter fra din fødselsdag, når de kommunikerer med dig eller ser indhold, som du har oprettet i visse Google-tjenester.

Hvis du ikke vil have, at din fødselsdag skal være synlig, skal du indstille "Vælg, hvem der kan se din fødselsdato" til Kun dig, så fremhæver Google den ikke. Google vil stadig udsmykke dit profilbillede visse steder, men det er kun dig, der kan se dette.

Tip! Hvis din fødselsdag ikke er fremhævet tæt på den korrekte dato, skal du tjekke, om din fødselsdag er angivet korrekt på din profil. Hvis din fødselsdag er fremhævet på en forkert dato for andre, kan det skyldes, at de har indtastet datoen forkert i Google Kontakter.

Nogle eksempler på, hvordan Google bruger oplysninger om din fødselsdato

Google kan bruge din fødselsdato til at:

• Verificere din alder, og sørge for, at du er gammel nok til at bruge visse tjenester og funktioner.
  • Vide, hvornår der skal vises et fødselsdagstema på siden Google Søgning.
  • Fastlægge din aldersgruppe med henblik på personligt tilpassede anbefalinger og annoncer. Du kan deaktivere tilpassede annoncer i dine annonceindstillinger.
Køn

Du har et par valgmuligheder i sektionen Køn på din Google-konto. Du kan:

• Angive dit køn
  • Vælge ikke at angive dit køn
  • Tilføje et tilpasset køn og vælge, hvordan Google skal tiltale dig

Hvem kan se dit køn?

Dit køn deles som standard ikke med andre, der bruger Google-tjenester. Du kan bestemme, hvem der kan se dit køn, ved at gå til sektionen Om mig på din Google-konto.

Sådan bruger Google oplysninger om dit køn

Vi bruger dit køn til at give dig en mere personlig oplevelse i Google-tjenester. Når du angiver dit køn, hjælper du os med at:

• Foretage personlig tilpasning af beskeder og anden tekst, der henviser til dig. Brugere, der kan se dit køn, kan f.eks. få vist tekst såsom "Send ham en besked" eller "I hendes cirkler".
  • Vise mere relevant, skræddersyet indhold, du kunne være interesseret i, såsom annoncer.

Hvis du ikke angiver dit køn, bruger vi kønsneutrale udtryk, når vi refererer til dig, f.eks. "Send vedkommende en besked".

Rediger andre oplysninger

Skift adgangskode
  1. Åbn din Google-konto. Du skal muligvis logge ind.
  2. Vælg Login på Google i sektionen "Sikkerhed".
  3. Vælg Adgangskode. Log ind igen, hvis du bliver bedt om det.
  4. Følg vejledningen på skærmen. Se, hvordan du opretter en stærk adgangskode.

Få flere oplysninger om sikkerhed og beskyttelse på nettet.

Vælg, hvilke af dine oplysninger andre kan se

Du kan vælge, hvilke oplysninger andre kan se om dig i Google-tjenester, ved at gå til sektionen Om mig på din Google-konto.

Se, hvilke oplysninger du kan ændre, og hvordan du ændrer dem.

Skift din tidszone

Når du er ude at rejse, kan du se tidspunktet for begivenheder i den tidszone, hvor du befinder dig.

Se, hvordan du skifter tidszone i Google Kalender.

Relaterede ressourcer

true
Velkommen til din Google-konto!

Vi kan se, at du har en ny Google-konto. Få flere oplysninger om, hvordan du får en bedre oplevelse med din Google-kontotjekliste.