Google-tilisi nimen ja muiden tietojen muuttaminen

Voit muuttaa, lisätä ja poistaa tiettyjä tilin perustietoja.

Profiilikuvan lisääminen tai vaihtaminen

1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Valitse Henkilötiedot-kohdasta Kuva.
  3. Lataa kuva tietokoneelta tai valitse kuva Google Kuvista.
  4. Rajaa tai kierrä kuvaa näytön ohjeiden mukaisesti, kunnes olet tyytyväinen siihen.
  5. Valitse vasemmasta alareunasta Aseta profiilikuvaksi.

Nimen muokkaaminen

Voit vaihtaa nimeäsi niin monta kertaa kuin haluat, kuitenkin enintään kolme kertaa minuutissa. Tämä rajoitus ei koske tilejä, jotka on luotu alle 2 viikkoa sitten.

1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Valitse Henkilötiedot-kohdasta Nimi ja sitten Muokkaa Muokkaa.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Henkilötietojen muuttaminen

Voit muuttaa syntymäpäiväsi, sukupuolesi ja muita henkilötietoja. Voit myös muuttaa tilillä olevia sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita.
  1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Valitse Henkilötiedot-kohdasta tiedot, joita haluat muuttaa.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Lisätietoja

Nimi

Voit vaihtaa nimeäsi niin monta kertaa kuin haluat, kuitenkin enintään kolme kertaa minuutissa. Tämä rajoitus ei koske tilejä, jotka on luotu alle 2 viikkoa sitten.

Käyttäjänimi
Jos et ole ilmoittanut nimeäsi mutta olet luonut käyttäjänimen, otamme sen käyttöön. Jos poistat käyttäjänimesi, et voi luoda uutta. Tämä käyttäjänimi eroaa Tietoja minusta ‑sivulle lisättävästä käyttäjänimestä. Jos haluat vaihtaa käyttäjänimen, siirry Tietoja minusta ‑sivulle.
Syntymäpäivä

Kun olet lisännyt tilille syntymäpäivän, sitä ei voi poistaa. Voit kuitenkin muuttaa sitä ja muokata sen näkyvyyttä.

Huom. Syntymäpäivääsi voidaan käyttää tilin suojaamiseen ja personointiin kaikissa Google-palveluissa.

Kuka voi nähdä syntymäpäiväsi

Syntymäpäivääsi ei näytetä muille Google-palvelujen käyttäjille oletuksena. Siirry Google-tilin Tietoja minusta ‑kohtaan, jos haluat muokata syntymäpäivän näkyvyyttä muille.

Miten Google käyttää syntymäpäivääsi

Syntymäpäiväsi avulla Google

• vahvistaa, että olet riittävän vanha käyttämään tiettyjä tuotteita ja ominaisuuksia (lapset eivät voi katsoa esimerkiksi YouTube-videoita, joissa on ikärajoituksia)
  • näyttää sinulle syntymäpäiväteeman Google Haun sivulla oikeaan aikaan
  • päättelee ikäryhmäsi personoituja suosituksia ja mainoksia varten. Voit poistaa personoidut mainokset käytöstä.
Sukupuoli

Google-tilin Sukupuoli-osiossa on muutamia vaihtoehtoja. Voit

• määrittää sukupuolesi
  • olla määrittämättä sukupuoltasi
  • lisätä haluamasi sukupuolen ja valita, miten Google sinuun viittaa.

Kuka voi nähdä sukupuolesi

Oletuksena sukupuoltasi ei näytetä muille Google-palvelujen käyttäjille. Siirry Google-tilisi Tietoja minusta ‑kohtaan, jos haluat muokata sukupuolesi näkyvyyttä muille.

Miten Google käyttää tietoa sukupuolestasi

Käytämme tietoa sukupuolestasi Google-palvelujen käyttökokemuksen personointiin. Määrittämällä sukupuolesi autat meitä parantamaan kokemustasi:

• Voimme personoida viestejä ja muita sinuun viittaavia tekstejä. Englanniksi palvelua käyttävät näkevät sinuun viittaavissa teksteissä esimerkiksi "him" tai "her".
  • Voimme tarjota osuvampaa, kiinnostavampaa ja personoitua sisältöä esimerkiksi mainoksissa.

Jos et määritä sukupuolta, käytämme sinusta sukupuolineutraaleja ilmauksia (esim. englanniksi "Send them a message").

Muiden tietojen muuttaminen

Vaihda salasana
  1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Tietoturva-osiosta Kirjautuminen Googleen.
  3. Valitse Salasana. Kirjaudu pyydettäessä sisään.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä. Lue lisää vahvan salasanan luomisesta.

Lue lisää tietosuojasta ja turvallisuudesta verkossa.

Muiden näkemien tietojen valitseminen

Google-tilisi Tietoja minusta ‑sivulla voit valita, mitä tietoja muut näkevät sinusta Googlen palveluissa.

Katso, mitä tietoja voit muuttaa ja miten.

Aikavyöhykkeen muuttaminen

Kun olet matkoilla, voit nähdä tapahtumat paikallisen aikavyöhykkeen ajassa.

Lue lisää Google Kalenterin aikavyöhykkeen vaihtamisesta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita