Google-tilisi kuvan, nimen ja muiden tietojen muuttaminen

Muut Googlen käyttäjät näkevät nimesi, profiilikuvasi ja muut perustiedot. Voit vaikuttaa sinusta muille näkyviin tietoihin Googlen palveluissa.

Tärkeää: Jos vaihdat Google-nimeäsi tai ‑profiilikuvaasi, se ei vaikuta YouTube-nimeesi tai ‑profiilikuvaasi. Saat lisätietoja artikkelista kanavan brändäyksen muuttaminen.

Lue lisää YouTube-kanavan perustiedoista.

Profiilikuvan lisääminen tai vaihtaminen

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google ja sitten Ylläpidä Google-tiliä ja sitten Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Valitse Perustiedot-kohdasta Kuva. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään.
  4. Valitse Määritä profiilikuva. Ota tai valitse uusi profiilikuva ja vedä se sitten neliön keskelle.
  5. Valitse Hyväksy.

Nimen muokkaaminen

Voit vaihtaa nimeäsi niin monta kertaa kuin haluat.

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi.
  3. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  4. Valitse Perustiedot-kohdasta Nimi ja sitten Muokkaa Muuta. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään.
  5. Kirjoita nimesi ja valitse Valmis.

Edelleen näkyvän vanhan nimen korjaaminen

Kun olet vaihtanut nimesi, tyhjennä välimuisti ja evästeet. Välimuistin ja evästeiden tyhjentäminen ei välttämättä päivitä nimeäsi kaikissa tuotteissa. Aiemmissa Chat-keskusteluissa, joissa sinut on mainittu, voi näkyä vanha nimesi.

Tärkeää: Kun tyhjennät evästeet, sinut voidaan kirjata ulos Googlen ulkopuolisilta sivustoilta.

Henkilökohtaisten tietojen muuttaminen

Voit muuttaa syntymäpäiväsi, sukupuolesi ja muita henkilökohtaisia tietoja. Voit myös muuttaa tilillä olevia sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita.
  1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi.
  3. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  4. Napauta Perustiedot- tai Yhteystiedot-kohdasta muokattavaa tietoa.
  5. Tee muutokset.

Lisätietoja

Nimi

Voit vaihtaa nimeäsi niin monta kertaa kuin haluat.

Lempinimi

Voit lisätä, päivittää tai poistaa lyhytnimen Tietoja minusta ‑sivulta tai osoitteesta account.google.com. Jos tili on account.google.com, toimi näin:

1. Valitse Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse nimesi oikealta puolelta ja sitten.
  3. Valitse Lyhytnimi-kohdan vierestä Muokkaa Muokkaa.
Syntymäpäivä

Kun olet lisännyt tilille syntymäpäivän, sitä ei voi poistaa. Voit kuitenkin muokata sitä ja valita, kuka voi nähdä sen.

Tärkeää: Google voi käyttää syntymäpäivääsi tilin suojaamiseen ja personointiin kaikissa Googlen palveluissa.

Kuka voi nähdä syntymäpäiväsi

Emme jaa syntymäpäivääsi automaattisesti muille Googlen palveluiden käyttäjille. Näin voit valita, kuka voi nähdä syntymäpäiväsi:

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Valitse Perustiedot-kohdasta Syntymäpäivä.
  4. Lisää syntymäpäiväsi, jos et ole vielä lisännyt sitä.
  5. Valitse kohdasta "Valitse, kuka voi nähdä syntymäpäiväsi" Vain sinä tai Kuka tahansa.

Syntymäpäivän korostaminen

Kun valitset "Valitse, kuka voi nähdä syntymäpäiväsi" ‐asetukseksi Kaikki (tai Organisaatiosi, jos mahdollista), voit antaa Googlen korostaa syntymäpäiväsi. Esimerkiksi syntymäpäiväsi yhteydessä Google voi koristella profiilikuvasi kaikkialla, missä se näkyy. Muut voivat nähdä syntymäpäiväsi ja siihen liittyvät kohokohdat, kun he kommunikoivat kanssasi tai katsovat sisältöä, jonka olet luonut Googlen palveluissa.

Jos et halua syntymäpäiväsi näkyvän muille, vaihda "Valitse, kuka voi nähdä syntymäpäiväsi" ‐asetukseksi Vain sinä, niin Google ei korosta sitä. Google voi esimerkiksi koristella profiilikuvasi tietyissä paikoissa, mutta vain sinä näet sen.

Vinkki: Jos syntymäpäiväsi ei näy korostettuna lähellä oikeaa päivämäärää, varmista, että se on merkitty profiiliisi oikein. Jos se näkyy toiselle käyttäjälle korostettuna eri päivänä, hän on saattanut lisätä sen Google-yhteystietoihinsa väärin.

Miten Google käyttää syntymäpäivääsi

Google saattaa käyttää syntymäpäivääsi voidakseen

• vahvistaa ikäsi ja varmistaa, että olet riittävän vanha käyttämään tiettyjä palveluja ja ominaisuuksia
  • näyttää sinulle syntymäpäiväteeman Google Haun sivulla oikeaan aikaan
  • päätellä ikäryhmäsi personoituja suosituksia ja mainoksia varten. Voit laittaa personoidut mainokset pois päältä mainosasetuksista.

Muuta syntymäpäiväsi

Sukupuoli

Google-tilin Sukupuoli-osiossa on muutamia vaihtoehtoja. Voit

• määrittää sukupuolesi
  • olla määrittämättä sukupuoltasi
  • lisätä haluamasi sukupuolen ja valita, miten Google sinuun viittaa.

Kuka voi nähdä sukupuolesi

Oletuksena sukupuoltasi ei näytetä muille Google-palvelujen käyttäjille. Siirry Google-tilisi Tietoja minusta ‑kohtaan, jos haluat muokata sukupuolesi näkyvyyttä muille.

Miten Google käyttää tietoa sukupuolestasi

Käytämme tietoa sukupuolestasi Google-palvelujen käyttökokemuksen personointiin. Määrittämällä sukupuolesi autat meitä parantamaan kokemustasi:

• Voimme personoida viestejä ja muita sinuun viittaavia tekstejä. Englanniksi palvelua käyttävät näkevät sinuun viittaavissa teksteissä esimerkiksi "him" tai "her".
  • Voimme tarjota osuvampaa, kiinnostavampaa ja personoitua sisältöä esimerkiksi mainoksissa.

Jos et määritä sukupuolta, käytämme sinusta sukupuolineutraaleja ilmauksia (esim. englanniksi "Send them a message").

Sukupuolen muuttaminen

Muiden tietojen muuttaminen

Vaihda salasana
  1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus ja valitse Google ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi.
  2. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Valitse Perustiedot-kohdasta Salasana. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Lisää uusi salasana. Lue lisää vahvan salasanan luomisesta.
  5. Valitse Vaihda salasana.

Lue lisää tietosuojasta ja turvallisuudesta verkossa.

Muiden näkemien tietojen valitseminen

Google-tilisi Tietoja minusta ‑sivulla voit valita, mitä tietoja muut näkevät sinusta Googlen palveluissa.

Katso, mitä tietoja voit muuttaa ja miten.

Aikavyöhykkeen muuttaminen

Kun olet matkoilla, voit nähdä tapahtumat paikallisen aikavyöhykkeen ajassa.

Lue lisää Google Kalenterin aikavyöhykkeen vaihtamisesta.

Lisätietoa

true
Tervetuloa Google-tilille!

Näyttää siltä, että sinulla on uusi Google-tili! Lue, miten voit parantaa käyttökokemustasi Google-tilin tarkistuslistan avulla.