Skapa ett Google-konto

Med ett Google-konto får du tillgång till flera av Googles produkter. Du kan till exempel göra följande med ett Google-konto:

• skicka och ta emot e-post med Gmail
  • hitta nya favoritvideor på YouTube
  • Ladda ned appar från Google Play

Steg 1: Välj typen av Google-konto

Viktigt! När du skapar ett Google-konto för ditt företag kan du aktivera företagsanpassning. Med ett företagskonto blir det dessutom enklare att konfigurera Google Företagsprofil, som hjälper dig att förbättra företagets synlighet och hantera din onlineinformation.

När du skapar ett Google-konto ber vi om vissa personliga uppgifter. Genom att tillhandahålla korrekt information kan du skydda ditt konto och göra våra tjänster mer användbara.

Tips! Du behöver inte ha ett Gmail-konto för att skapa ett Google-konto. Du kan skapa ett med en e-postadress utanför Gmail i stället.

1. Öppna inloggningssidan för Google-kontot.
  2. Klicka på Skapa konto.
  3. Ange ditt namn.
  4. Ange ett användarnamn i fältet Användarnamn.
  5. Ange och bekräfta ditt lösenord.
    • Tips! När du anger lösenordet på en mobil enhet är den första bokstaven inte skiftlägeskänslig.
  6. Klicka på Nästa.
    • Valfritt: Lägg till och verifiera ett telefonnummer i kontot.
  7. Klicka på Nästa.

Användarnamnet jag vill ha är upptaget

Det går inte att skapa ett Google-konto med följande användarnamn:

• Upptagna användarnamn.
  • Extremt lika ett befintligt användarnamn.
    • Tips! Om example@gmail.com redan finns kan du inte använda examp1e@gmail.com.
  • Ett användarnamn som har varit i bruk men sedan raderats.
  • Reserverat av Google för att förhindra skräppost eller otillåten användning.

Använd en befintlig e-postadress

1. Öppna inloggningssidan för Google-kontot.
  2. Klicka på Skapa konto.
  3. Ange ditt namn.
  4. Klicka på Använd min nuvarande e-postadress i stället.
  5. Ange din befintliga e-postadress.
  6. Klicka på Nästa.
  7. Verifiera e-postadressen med koden som skickas till din befintliga e-postadress.
  8. Klicka på Verifiera.

Steg 2: Skydda kontot med hjälp av återställningsuppgifter

Om återställningsuppgifterna är aktuella blir det lättare för dig att få tillbaka kontot om du skulle glömma lösenordet eller om någon använder kontot utan din tillåtelse.

Läs mer om hur du undviker att bli utelåst från kontot.

Åtgärda problem

Kontrollera om du redan har ett Google-konto

Om du har loggat in på någon av Googles produkter tidigare, till exempel Gmail, Maps eller YouTube, har du redan ett Google-konto. Du kan använda samma användarnamn och lösenord som du skapade för att logga in i andra Google-produkter

Om du inte kommer ihåg om du har loggat in och vill kontrollera om du har ett konto anger du din e-postadress. Ett meddelande visas om inget Google-konto har kopplats till e-postadressen.

Du kan logga in på ett befintligt Google-konto.

Kontrollera vart aviseringsmeddelanden skickas

Som standard skickas kontorelaterade aviseringar till din nya Gmail-adress eller till din e-postadress utanför Google om du registrerade dig med en annan e-postadress.

Redigera kontaktadressen om du vill ändra vart aviseringarna skickas.

Tips! Du kan även skapa ett Google-konto med en befintlig e-postadress utanför Google.

Om e-postadressen redan används

Du kan inte välja den här e-postadressen för ett nytt konto. Om det här är din e-postadress kan det bero på följande: