Retningslinjer for kjøp, oppsigelse og refusjon

Automatisk fornyelse

Som standard blir kjøpt lagringsplass automatisk fornyet ved slutten av abonnementet. Du kan når som helst i løpet av abonnementstiden oppgradere til et abonnement med mer lagringsplass. Du blir umiddelbart oppgradert til det nye lagringsnivået, og kredittkortet ditt blir belastet når du har brukt opp de midlene du hadde tilgjengelig fra før.

Hvis du har kjøpt et lagringsabonnement under den gamle betalingsavtalen, kan du fornye abonnementet til du velger å oppgradere, eller til betalingsopplysningene dine utløper.

Hvis automatisk fornyelse mislykkes, får du en utsatt tidsfrist på sju dager, slik at du kan oppdatere betalingsinformasjonen din. I løpet av denne perioden mister du ikke tilgangen til noe i Google-kontoen eller lagringsabonnementet du har.

Hvis du bruker Gmail og automatisk fornyelse mislykkes, blir lagringsabonnementet forlenget med sju dager, slik at du kan oppdatere betalingsopplysningene dine. Du kan bruke de ekstra sju dagene til å frigjøre plass på kontoen din eller kjøpe et nytt lagringsabonnement.

Hvis lagringsabonnementet ditt sies opp eller utløper

Hvis du sier opp lagringsabonnementet, eller når abonnementet utløper, blir lagringsgrensene dine tilbakestilt til de kostnadsfrie standardnivåene for hvert produkt ved slutten av faktureringssyklusen. Dette skjer hvis du overskrider grensen for kostnadsfri lagring:

Gmail

Du kan ikke sende eller motta meldinger. Meldinger som sendes til deg, blir returnert til avsenderen.

Viktig: Følgende gjelder fra og med 1. juni 2021: Hvis du forblir inaktiv eller overskrider lagringskvoten din i to år eller mer, kan alle e-postene dine bli slettet.

Google Disk

Du kan ikke synkronisere eller laste opp nye filer. Du kan ikke opprette nye filer i Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner, Tegninger, Skjemaer eller Jamboard. Før du har redusert mengden lagringsplass du bruker, kan verken du eller andre redigere eller kopiere filene dine. Synkroniseringen mellom Google Disk-mappen på datamaskinen din og Min disk kommer til å stoppe.

Viktig: Følgende gjelder fra og med 1. juni 2021: Hvis du forblir inaktiv eller overskrider lagringskvoten din i to år eller mer, kan alt innholdet ditt bli slettet.

Google Foto

Du kan ikke sikkerhetskopiere bilder eller videoer. Hvis du vil legge til flere bilder og videoer, kan du frigjøre lagringsplass på Google-kontoen din eller kjøpe mer Google-lagringsplass.

Frigjør lagringsplass

Viktig: Følgende gjelder fra og med 1. juni 2021: Hvis du forblir inaktiv eller overskrider lagringskvoten din i to år eller mer, kan alt innholdet ditt bli slettet.

Si opp abonnementet

Du kan si opp lagringsabonnementet ditt når som helst.

Si opp et Disk-lagringsabonnement

1. Gå til www.google.com/settings/storage.
  2. Logg på Google-kontoen du brukte til å kjøpe lagringsplass.
  3. Klikk på Avbryt under abonnementet ditt.
  4. Se gjennom endringene i lagringen som kommer til å skje etter oppsigelsen. Bekreft ved å klikke på Avslutt abonnementet.
  5. Du får en e-postbekreftelse om oppsigelsen av abonnementet. Når neste måned i abonnementet ditt starter, blir du nedgradert til det kostnadsfrie lagringsnivået for Google Disk, Google Foto og Gmail.

Si opp Google One-lagringsabonnementet

Refusjonsretningslinjer

Kjøp av Google-lagringsabonnementer kan ikke refunderes. Lagringsplassen du har kjøpt, har du så lenge abonnementet varer – også hvis du bestemmer deg for å si det opp. I enkelte land/regioner kan du si opp abonnementet umiddelbart og få delvis refusjon.

For kjøp i Play-butikken kan du gå til Refusjoner for YouTube Premium og Music Premium.

For kjøp i Apple App Store må du be om refusjon fra Apples brukerstøtte.