Granska säkerhetsaviseringar

Google håller dig informerad om ändringar i kontot och om misstänkt aktivitet med hjälp av dina återställningsuppgifter.

Om något med en inloggning är annorlunda kan Google be dig bekräfta att det är du som försöker logga in, t.ex. genom att trycka på en avisering på telefonen du är inloggad på eller ange en verifieringskod.

Meddelanden om nya inloggningar

För att skydda ditt konto meddelar Google dig via dina återställningsuppgifter när en ny enhet loggas in på kontot. Tid och plats för inloggningen anges i meddelandet.

Om något verkar misstänkt, till exempel om det inte var du som loggade in, skyddar du kontot genom att öppna Dina enheter. Där styr du vilka enheter som har åtkomst till kontot och ser när de senast användes.

Vanliga problem med varningar

Platsen är felaktig

Ibland är platsen som redovisas fel. IP-adressen talar om i ungefär vilket område du befinner dig. Därför kan aktivitet föras till en plats i närheten av den faktiska platsen.

Jag har använt enheten tidigare

Det kan hända att vi skickar en avisering om en enhet som du har loggat in på tidigare. Det kan bli så om du nyligen har raderat cookies, uppdaterat webbläsaren eller en app eller om du använder inkognitoläget.  Du kan även få en avisering om en ny inloggning om du nyligen har ändrat lösenordet för kontot.