Blokker bestemte annonser

Du kan ikke slutte å få annonser på nettet, men du kan fjerne enkelte uønskede annonser. Du kan også slutte å få annonser som er basert på interessene dine og informasjonen din.

Stopp annonser i forgrunnsvinduer

Du kan slå av annonser i forgrunnsvinduer i Chrome og de fleste andre nettlesere. Hvis du fremdeles ser dem, kan du finne ut hvordan du blir kvitt skadelig programvare i Chrome.

Fjern uønskede annonser

Hvis du blokkerer en annonse, slutter du å se annonser fra den aktuelle annonsøren. Hvis en annonsør har flere nettsteder, må du muligens blokkere flere annonser.

Finn ut hvordan du bruker annonseinnstillingene på alle enhetene dine.

I Google-tjenester

Gjør dette ved siden av en annonse:

• På Google Søk på en telefon eller et nettbrett trykker du på Info Informasjon og så Hvorfor vises denne annonsen?. Slå av Vis annonser fra [annonsør].
  • På YouTube velger du Info Informasjon og så Slutt å se denne annonsen.
  • I Gmail velger du Informasjon og så Kontrollér annonser som denne og så Blokkér denne annonsøren.

På nettsteder og i apper som samarbeider med Google for å vise annonser

Slå av personlig tilpassede annonser

1. Gå til Annonseinnstillinger-siden.
  2. Velg hvor du vil at endringen skal gjelde:
    • På alle enheter du er logget på: Velg Logg på øverst til høyre hvis du ikke er pålogget. Følg fremgangsmåten.
    • På enheten eller nettleseren du bruker for øyeblikket: Forbli logget av.
  3. Slå av personlig tilpasning av annonser

Når du har slått av personlig tilpasning, kommer ikke Google til å bruke informasjonen din til å tilpasse annonsene lenger. Annonser kan fremdeles vises basert på informasjon som den generelle posisjonen din eller innholdet på nettstedet du besøker.

Lagre innstillingene for Chrome-nettleseren

Du kan også slå av personlig tilpasning for nettleseren ved å installere utvidelsen Interest-Based Ads Opt Out.

Hva endres ikke?

Hvis du blokkerer en Google-annonse eller slår av personlig tilpasning av annonser,

• stoppes ikke alle annonser: Hvis du slår av tilpasning, bruker Google-annonser informasjon som den generelle posisjonen din eller innholdet til nettstedet du besøker.
  • endres ikke annonser fra andre nettverk: Innstillingene dine for Google-annonser endrer ikke andre annonsenettverk.
  • oppdateres ikke innstillingene dine på enheter som ikke er pålogget: Finn ut hvordan du bruker annonseinnstillingene på alle enhetene dine.
  • beholdes ikke de avloggede preferansene uten informasjonskapsler: Hvis du sletter informasjonskapslene eller bruker en nettleser som blokkerer informasjonskapsler, gjelder ikke annonseinnstillingene.
    • For å slette informasjonskapslene uten å miste innstillingene dine, installer utvidelsen Protect My Choices.
    • De fleste mobilenheter bruker ikke informasjonskapsler. På telefonen din eller nettbrettet ditt kan du se etter innstillinger for interessebaserte annonser, personlig tilpasning av annonser eller annonseidentifikatorer.

Linker til beslektet innhold