Styra vilka annonser som visas

Du kan göra annonserna som visas för dig mer användbara eller riktade specifikt till dig. Google-annonser visas:

• i Googles tjänster, till exempel Sök eller YouTube
  • på webbplatser och i appar som samarbetar med Google för att visa annonser.

Redigera uppgifter eller intressen

1. Öppna Google-kontot.
  2. Välj Data och integritet i navigeringspanelen.
  3. Scrolla till Saker du gjort och platser du besökt.
  4. Välj Personliga annonspreferenser under Annonsinställningar.
  5. Aktivera Personliga annonspreferenser om inställningen är inaktiverad.
  6. Välj dina uppgifter eller intressen under Så här anpassas annonser för dig.
    • Om du vill uppdatera dina uppgifter väljer du Uppdatera. Följ stegen på skärmen.
    • Om du vill inaktivera ett intresse väljer du Inaktivera. Bekräfta genom att välja Inaktivera.
    • Om du vill återaktivera ett intresse väljer du Detta har du inaktiverat. Välj ett intresse och sedan Aktivera igen.

Inaktivera Annonsanpassning om du inte vill få anpassade annonser. Läs mer om att inaktivera anpassade annonser.

Använda dina annonspreferenser överallt

Om du vill att annonser ska visas utifrån inställningarna i ditt Google-konto loggar du in på kontot på alla dina enheter.

På enheten

Läs mer om hur du lägger till ditt Google-konto på enheten.

I webbläsaren

1. Öppna webbläsaren, till exempel Chrome eller Firefox, på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Besök google.com.
  3. Tryck på Logga in uppe till höger om du inte är inloggad. Följ anvisningarna.

Inaktivera anpassade annonser

1. Öppna Google-kontot.
  2. Välj Data och integritet i navigeringspanelen.
  3. Scrolla till Saker du gjort och platser du besökt.
  4. Välj Personliga annonspreferenser under Annonsinställningar.
  5. Inaktivera reglaget bredvid Personliga annonspreferenser är PÅ.

Du kan även inaktivera anpassning för webbläsaren genom att installera tillägget IBA Opt Out (by Google).

När du har inaktiverat anpassning använder Google inte längre dina uppgifter till att anpassa dina annonser. Annonser kan dock riktas med hjälp av uppgifter som din ungefärliga plats eller innehållet på webbplatsen som du besöker.

Styra annonser som anpassas utifrån den senaste aktiviteten i Google-kontot på webbplatser och i appar som inte kommer från Google
  1. Öppna Google-kontot.
  2. Välj Data och integritet i navigeringspanelen.
  3. Scrolla till Saker du gjort och platser du besökt.
  4. Välj Personliga annonspreferenser under Annonsinställningar följt av Avancerat.
  5. Avmarkera kryssrutan bredvid Använd även aktivitet och information från Googles tjänster till att anpassa annonser på webbplatser och i appar som samarbetar med Google för att visa annonser.

Om det inte visas någon kryssruta är inställningen redan inaktiverad via en annan inställning eller av administratören.

Sluta få anpassade annonser från andra annonsnätverk
Google är ett av många annonsnätverk som visar anpassade annonser baserade på dina aktiviteter online. Besök AdChoices för att styra annonser från andra annonsnätverk.

Så fungerar annonsinställningar

När du är inloggad

Varje Google-konto har sina egna annonsinställningar. Om du har flera konton är annonsinställningarna unika för varje konto. Ändringar du gör i annonsinställningarna sparas när du är inloggad på ditt Google-konto.

När du är inloggad anpassas annonser utifrån aktiviteten och uppgifterna i Google-kontot. Du kan visa och redigera din aktivitet i Min aktivitet.

När du är inloggad med fler än ett Google-konto samtidigt kan annonsvisningen baseras på annonsinställningar i ditt standardkonto. Standardkontot är vanligtvis det konto du loggade in med först.

När du är utloggad

När du inte är inloggad sparas annonsinställningarna på enheten eller i webbläsaren. Annonsinställningarna sparas inte om du rensar cookies i webbläsaren, skaffar en ny enhet eller återställer ditt reklam-id.

Annonsanpassning på Google Sök

Annonsanpassning på Google Sök styr vilka annonser som visas när du inte är utloggad från ditt Google-konto och använder Google Sök. Google använder din aktivitet på Google Sök, till exempel tidigare sökningar, för att visa annonser där.

Annonsanpassningen på Google Sök gäller bara för den webbläsare eller enhet som du använder, eftersom den påverkar upplevelsen när du är utloggad från Google-kontot.

Annonsanpassning på YouTube

Annonsanpassning på YouTube styr vilka annonser som visas när du inte är utloggad från ditt Google-konto och använder YouTube. Google använder din aktivitet på YouTube, till exempel tidigare sökningar, för att visa annonser där.

Annonsanpassningen på YouTube gäller bara för den webbläsare eller enhet som du använder, eftersom den påverkar upplevelsen när du är utloggad från Google-kontot.

Annonsanpassning på webben

Annonsanpassning på webben styr vilka Google-annonser som visas när du är utloggad från Google-kontot i appar och när du surfar på webbplatser som inte kommer från Google i webbläsare utan ITP/ETP. Google använder webbinformation från webbplatser och appar som vi samarbetar med för att visa annonser där.

Annonsanpassningen på webben gäller bara för den webbläsare eller enhet som du använder, eftersom den påverkar upplevelsen när du är utloggad från Google-kontot.