Kontrollér annonsene du ser

Du kan gjøre annonsene du ser, nyttigere eller få annonser som er spesifikke for deg. Du ser Google-annonser på

• Google-tjenester, for eksempel Søk eller YouTube
  • nettsteder og apper som samarbeider med Google om å vise annonser

Endre informasjon om deg eller interessene dine

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Velg Data og personvern i navigasjonspanelet.
  3. Rull til «Ting du har gjort, og steder du har vært».
  4. Velg Personlig tilpasning av annonser under «Annonseinnstillinger».
  5. Slå på Personlig tilpasning av annonser hvis det er slått av.
  6. Velg personopplysningene eller interessene dine under «Slik blir annonsene dine personlig tilpasset».
    • For å oppdatere informasjonen om deg, velg Oppdater. Følg trinnene på skjermen.
    • For å slå av en interesse, velg Slå av. Bekreft ved å velge Slå av.
    • For å hente tilbake en interesse, velg Dette har du slått av. Velg en interesse og velg Slå på igjen.

Slå av Personlig tilpasning av annonser hvis du ikke vil se personlig tilpassede annonser. Finn ut mer om hvordan du stopper personlig tilpassede annonser.

Bruk annonseinnstillingene dine overalt

For å se annonser basert på Google-kontoinnstillingene dine, logg på kontoen din på alle enheter.

På enheten

Finn ut hvordan du legger til Google-kontoen din på enheten.

I nettleseren

1. Åpne nettleseren, for eksempel Chrome eller Firefox, på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Gå til google.com.
  3. Hvis du ikke er logget på, trykker du på Logg på øverst til høyre. Følg fremgangsmåten.

Slå av personlig tilpassede annonser

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Velg Data og personvern i navigasjonspanelet.
  3. Rull til «Ting du har gjort, og steder du har vært».
  4. Velg Personlig tilpasning av annonser under «Annonseinnstillinger».
  5. Slå av bryteren ved siden av «Personlig tilpasning av annonser er slått PÅ».

Du kan også slå av personlig tilpasning for nettleseren ved å installere utvidelsen IBA Opt-out (by Google).

Når du har slått av personlig tilpasning, kommer ikke Google til å bruke informasjonen din til å tilpasse annonsene lenger. Annonser kan fremdeles målrettes med informasjon som den generelle posisjonen din eller innholdet på nettstedet du besøker.

Kontrollér personlig tilpassede annonser på nettsteder og apper som ikke er fra Google, basert på Google-kontoaktiviteten din
  1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Velg Data og personvern i navigasjonspanelet.
  3. Rull til «Ting du har gjort, og steder du har vært».
  4. Under «Annonseinnstillinger» velger du Personlig tilpasning av annonser og så Avansert.
  5. Fjern avmerkingen av boksen ved siden av «Bruk også aktiviteten og informasjonen din fra Google-tjenester til å tilpasse annonser på nettsteder og apper som samarbeider med Google om å vise annonser».

Hvis du ikke ser en avmerkingsboks, er denne innstillingen allerede slått av på grunn av en annen innstilling eller av administratoren din.

Slutt å få personlig tilpassede annonser fra andre annonsenettverk
Google er ett av mange annonsenettverk som viser personlig tilpassede annonser basert på aktiviteten din på nettet. Gå til Annonsevalg for å kontrollere annonser fra andre annonsenettverk.

Slik fungerer annonseinnstillinger

Når du er pålogget

Hver Google-konto har sine egne annonseinnstillinger. Hvis du har flere kontoer, er annonseinnstillingene unike for hver enkelt konto. Endringer du gjør i annonseinnstillingene, lagres når du er logget på Google-kontoen din.

Når du er pålogget, tilpasses annonser etter aktiviteten og informasjonen i Google-kontoen din. Du kan se og endre aktiviteten din i Min aktivitet.

Når du er logget på med mer enn én Google-konto samtidig, kan annonsene være basert på annonseinnstillinger for standardkontoen din. Standardkontoen din er vanligvis kontoen du logget på med først.

Når du er logget av

Hvis du ikke er pålogget, lagres annonseinnstillingene på enheten eller i nettleseren. Annonseinnstillingene lagres ikke hvis du tømmer nettleserens informasjonskapsler, skaffer deg en ny enhet eller tilbakestiller annonserings-ID-en.

Personlig tilpasning av annonser i Google Søk

Personlig tilpasning av annonser i Google Søk kontrollerer annonsene du ser når du er logget av Google-kontoen din og bruker Google Søk. Google bruker aktiviteten din i Google Søk, for eksempel tidligere søk, for å vise deg annonser i Google Søk.

Ettersom personlig tilpasning av annonser i Google Søk kontrollerer opplevelsen når du ikke er logget på Google-kontoen din, gjelder den bare for den spesifikke nettleseren eller enheten du bruker.

Personlig tilpasning av annonser på YouTube

Personlig tilpasning av annonser på YouTube kontrollerer annonsene du ser når du er logget av Google-kontoen din og bruker YouTube. Google bruker aktiviteten din på YouTube, for eksempel tidligere søk, for å vise deg annonser på YouTube.

Ettersom personlig tilpasning av annonser på YouTube kontrollerer opplevelsen når du ikke er logget på Google-kontoen din, gjelder den bare for den spesifikke nettleseren eller enheten du bruker.

Personlig tilpasning av annonser på nettet

Personlig tilpasning av annonser på nettet kontrollerer Google-annonsene du ser når du er logget av Google-kontoen din i apper, og når du surfer på nettsteder som ikke er fra Google, i nettlesere uten ITP/ETP. Google bruker nettlesingsdataene dine fra partnerapper og -nettsteder for å fastslå hvilke annonser du ser på disse stedene.

Ettersom personlig tilpasning av annonser på nettet kontrollerer opplevelsen når du ikke er logget på Google-kontoen din, gjelder den bare for den spesifikke nettleseren eller enheten du bruker.