Päätä mitä mainoksia näet

Voit tehdä näkemistäsi mainoksista hyödyllisempiä tai nähdä sinulle suunnattuja mainoksia. Näet Google-mainoksia

• Googlen palveluissa, esim. Haussa tai YouTubessa
  • Googlen yhteistyökumppaneiden verkkosivustoilla ja sovelluksissa.

Tietojen ja kiinnostuksen kohteiden muokkaaminen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Data ja tietosuoja.
  3. Vieritä alas Mainosasetukset-paneeliin.
  4. Valitse Mainosten personointi.
  5. Jos Mainosten personointi on poistettu käytöstä, ota se käyttöön.
  6. Valitse henkilötietoja tai kiinnostuksen kohteita kohdassa Mainosten personointitavat.
    • Muuta tietoja valitsemalla Päivitä. Seuraa ohjeita näytöllä.
    • Poista kiinnostuksen kohde käytöstä valitsemalla Poista käytöstä. Vahvista valitsemalla Poista käytöstä.
    • Jos haluat palauttaa kiinnostuksen kohteen, valitse Käytöstä poistetut. Valitse kiinnostuksen kohde ja sitten Ota uudelleen käyttöön.

Jos et halua sinulle suunnattuja mainoksia, poista Mainosten personointi käytöstä. Lue lisää personoitujen mainosten estämisestä.

Mainosvalintojen käyttäminen kaikkialla

Jos haluat nähdä Google-tilin asetuksiin perustuvia mainoksia, kirjaudu tilillesi kaikilla laitteilla.

Googlen sovelluksilla

1. Asenna iPhonelle tai iPadille Googlen sovellus tai avaa jokin laitteella jo olevista sovelluksista.
  2. Kirjaudu sisään Google-tililläsi, jos et ole vielä tehnyt niin.

Selaimella

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Safari tai muu selain.
  2. Siirry osoitteeseen google.com.
  3. Jos et ole kirjautunut sisään, valitse oikeasta yläreunasta Kirjaudu sisään. Seuraa ohjeita.

YouTube-sovelluksessa Apple-laitteella

Voit ottaa personoidut mainokset käyttöön YouTube-sovelluksessa seuraavasti:

1. Valitse tili.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Vieritä Historia ja tietosuoja ‑kohtaan.
    • Jos olet kirjautuneena sisään, valitse Mainosasetukset ja sitten Mainosten personointi on POIS KÄYTÖSTÄ.
    • Jos et ole kirjautuneena sisään, laita Salli personoidut mainokset ‑asetus päälle.

Huomioitavaa:

• Jos et näe Salli personoidut mainokset- tai Mainosasetukset-linkkiä YouTube-sovelluksesi asetuksissa, voit laittaa personoidut mainokset pois päältä Apple-laitteesi asetuksista tai mainosasetuksista, jos olet kirjautunut sisään.
  • Personoitujen mainoksien oletusasetus saattaa perustua esimerkiksi aiempiin laiteasetuksiisi tai alueeseesi.
  • Jos teet muutoksia silloin, kun et ole kirjautuneena sisään, muutokset eivät vaikuta asetuksiin, jotka ovat voimassa kirjautuessasi sisään.

Personoitujen mainosten poistaminen käytöstä

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Data ja tietosuoja.
  3. Vieritä alas Mainosasetukset-paneeliin.
  4. Valitse Mainosten personointi.
  5. Klikkaa valitsinta Mainosten personointi on KÄYTÖSSÄ ‑kohdasta.

Voit myös poistaa personoidut mainokset käytöstä selaimessa asentamalla IBA Opt Out (by Google) ‑laajennuksen.

Kun personoidut mainokset on poistettu käytöstä, Google ei enää käytä tietojasi mainosten personointiin sinulle. Mainoksia voidaan edelleen kohdistaa yleisen sijaintisi, selaamasi sivuston sisällön ja muiden tietojen perusteella.

Personoitujen mainosten valinnat Googlen ulkopuolisilla sivustoilla ja sovelluksissa Google-tilin tapahtumien perusteella
  1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Data ja tietosuoja.
  3. Vieritä alas Mainosasetukset-paneeliin.
  4. Valitse Mainosten personointi ja sitten Lisäasetukset.
  5. Poista valinta kohdasta "Käytä myös toimintaasi ja tietojasi Google-palveluista mainosten personointiin sivustoilla ja sovelluksissa, jotka tekevät mainosyhteistyötä Googlen kanssa".

Jos et näe valintaruutua, toinen asetus tai järjestelmänvalvoja on jo poistanut asetuksen käytöstä.

Muiden mainosverkostojen personoitujen mainosten lopettaminen
Google on yksi monista mainosverkostoista, joka personoi näkemiäsi mainoksia verkkotoiminnan perusteella. Muuta muiden mainosverkostojen asetuksia Mainokseni-sivulla.

Kuinka mainosasetukset toimivat

Kun olet kirjautuneena sisään

Jokaisella Google-tilillä on omat mainosasetuksensa. Jos sinulla on useita tilejä, mainosasetuksesi ovat tilikohtaisia. Mainosasetuksiin tekemäsi muutokset tallennetaan, kun olet kirjautuneena Google-tilillesi.

Jos olet kirjautuneena sisään, mainoksia personoidaan Google-tilillesi tallennettujen tietojen ja toiminnan perusteella. Voit muokata toimintaasi Omista tapahtumista.

Kun olet kirjautuneena useammalle kuin yhdelle Google-tilille samaan aikaan, mainokset voivat perustua oletustilisi mainosasetuksiin. Oletustilisi on yleensä tili, jolle kirjauduit ensimmäisenä.

Kun olet kirjautuneena ulos

Jos et ole kirjautuneena sisään, mainosasetukset tallennetaan laitteelle tai selaimeen. Mainosasetuksia ei tallenneta, jos tyhjennät selaimen evästeet, ostat uuden laitteen tai nollaat mainostunnuksesi.

Mainosten personointi Google Haussa

Mainosten personointi Google Haussa määrittää näkemäsi mainokset, kun et ole kirjautuneena Google-tilillesi ja käytät Google Hakua. Tällöin Google näyttää sinulle mainoksia Google Haun käytön, esimerkiksi edellisten hakujesi, perusteella.

Koska mainosten personointi Google Haussa vaikuttaa käyttökokemukseesi, kun et ole kirjautuneena Google-tilillesi, sitä sovelletaan vain tiettyyn selaimeen tai käyttämääsi laitteeseen.

Mainosten personointi YouTubessa

Mainosten personointi YouTubessa määrittää näkemäsi mainokset, kun et ole kirjautuneena Google-tilillesi ja käytät YouTubea. Tällöin Google näyttää sinulle mainoksia YouTuben käytön, esimerkiksi edellisten hakujesi, perusteella.

Koska mainosten personointi YouTubessa vaikuttaa käyttökokemukseesi, kun et ole kirjautuneena Google-tilillesi, sitä sovelletaan vain tiettyyn selaimeen tai käyttämääsi laitteeseen.

Mainosten personointi verkossa

Mainosten personointi kaikkialla verkossa määrittää näkemäsi Google-mainokset, kun et ole kirjautuneena Google-tilillesi sovelluksissa ja selaat Googlen ulkopuolisia verkkosivustoja selaimilla, joilla älykäs seurannan esto (ITP) tai laajennettu seurannan esto (ETP) eivät ole käytössä. Tällöin Google näyttää sinulle mainoksia kumppaneiden sivustojen ja sovellusten selailutietojen perusteella.

Koska mainosten personointi kaikkialla verkossa vaikuttaa käyttökokemukseesi, kun et ole kirjautuneena Google-tilillesi, sitä sovelletaan vain tiettyyn selaimeen tai käyttämääsi laitteeseen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita