Bestem selv, hvilke annoncer du får vist

Du kan gøre de annoncer, du får vist, mere brugbare eller få annoncer, der er relevante for dig. Du får vist Google-annoncer følgende steder:

• Google-tjenester, f.eks. Søgning eller YouTube.
  • Websites og apps, der samarbejder med Google om at vise annoncer.

Rediger dine oplysninger eller interesser

1. Gå til din Google-konto.
  2. Vælg Data og privatliv i navigationspanelet.
  3. Rul til "Ting, du har foretaget dig, og steder, du har været".
  4. Under "Annonceindstillinger" skal du trykke på Annoncetilpasning.
  5. Aktivér Annoncetilpasning, hvis det er slået fra.
  6. Vælg dine personlige oplysninger eller interesser under "Sådan tilpasses dine annoncer".
    • Hvis du vil opdatere dine oplysninger, skal du vælge Opdater. Følg vejledningen på skærmen.
    • Hvis du vil slå en interesse fra, skal du vælge Deaktiver. Bekræft ved at vælge Deaktiver igen.
    • Hvis du vil slå en interesse til igen, skal du vælge Faktorer, du har deaktiveret. Vælg en interesse efterfulgt af Aktivér igen.

Hvis du ikke vil have tilpassede annoncer, skal du deaktivere Annoncetilpasning. Se, hvordan du deaktiverer tilpassede annoncer.

Få dine annonceindstillinger til at gælde overalt

Hvis du vil se annoncer baseret på dine Google-kontoindstillinger, skal du logge ind på din konto på alle dine enheder.

1. Åbn en browser, f.eks. Chrome eller Firefox, på din computer.
  2. Gå til google.com.
  3. Hvis du ikke er logget ind, skal du klikke på Log ind øverst til højre. Følg vejledningen.

Hvis din browser er indstillet til at blokere cookies, vil du muligvis ikke se annoncer baseret på dine indstillinger, selvom du er logget ind.

Deaktiver tilpassede annoncer

1. Gå til din Google-konto.
  2. Vælg Data og privatliv i navigationspanelet.
  3. Rul til "Ting, du har foretaget dig, og steder, du har været".
  4. Under "Annonceindstillinger" skal du trykke på Annoncetilpasning.
  5. Slå kontakten fra ud for "Annoncetilpasning er slået TIL".

Du kan også deaktivere tilpasning for din browser ved at installere udvidelsen IBA Opt Out (by Google).

Når du har deaktiveret annoncetilpasning, bruger Google ikke længere dine oplysninger til at tilpasse dine annoncer. Annoncer kan stadig målrettes ved hjælp af oplysninger som f.eks. din generelle placering eller indholdet af det website, du besøger.

Administrer tilpassede annoncer på websites og i apps, der ikke tilhører Google, på baggrund af aktiviteten på din Google-konto
  1. Gå til din Google-konto.
  2. Vælg Data og privatliv i navigationspanelet.
  3. Rul til "Ting, du har foretaget dig, og steder, du har været".
  4. Under "Annonceindstillinger" skal du vælge Annoncetilpasning efterfulgt af Avanceret.
  5. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for "Brug også din aktivitet og dine oplysninger fra Google-tjenester til at tilpasse annoncer på websites og i apps, der samarbejder med Google om at vise annoncer".

Hvis du ikke kan se et afkrydsningsfelt, er denne indstilling allerede deaktiveret på grund af en anden indstilling eller din administrator.

Få ikke længere vist tilpassede annoncer fra andre annoncenetværk
Google er ét af mange annoncenetværk, der tilpasser annoncer på baggrund af din onlineaktivitet. Gå til Annoncevalg for at administrere annoncer fra andre annoncenetværk.

Sådan fungerer annonceindstillinger

Når du er logget ind

Hver Google-konto har sine egne annonceindstillinger. Hvis du har flere konti, er dine annonceindstillinger unikke for den enkelte konto. De ændringer, du foretager i dine annonceindstillinger, gemmes, når du er logget ind på din Google-konto.

Når du er logget ind, tilpasses annoncer ved hjælp af aktiviteten og oplysningerne fra din Google-konto. Du kan se og redigere din aktivitet under Min aktivitet.

Når du er logget ind med mere end én Google-konto ad gangen, kan annoncerne være baseret på annonceindstillingerne for din standardkonto. Din standardkonto er som regel den konto, du loggede ind med først.

Når du er logget ud

Hvis du ikke er logget ind, gemmes dine annonceindstillinger på din enhed eller i din browser. Dine annonceindstillinger gemmes ikke, hvis du sletter din browsers cookies, får en ny enhed eller nulstiller dit annoncerings-id.

Annoncetilpasning i Google Søgning

Annoncetilpasning i Google Søgning styrer, hvilke annoncer du får vist, når du er logget ud af din Google-konto og bruger Google Søgning. Google bruger din aktivitet i Google Søgning, f.eks. dine tidligere søgninger, til at vise dig annoncer i Google Søgning.

Da Annoncetilpasning i Google Søgning styrer din oplevelse, når du ikke er logget ind på din Google-konto, gælder indstillingen kun for den specifikke browser eller enhed, du bruger.

Annoncetilpasning på YouTube

Annoncetilpasning på YouTube styrer, hvilke annoncer du får vist, når du er logget ud af din Google-konto og bruger YouTube. Google bruger din aktivitet på YouTube, f.eks. dine tidligere søgninger, til at vise dig annoncer på YouTube.

Da Annoncetilpasning på YouTube styrer din oplevelse, når du ikke er logget ind på din Google-konto, gælder indstillingen kun for den specifikke browser eller enhed, du bruger.

Annoncetilpasning på nettet

Annoncetilpasning på nettet styrer, hvilke Google-annoncer du ser, når du er logget ud af din Google-konto, i apps og på websites, der ikke Google-websites, og som du besøger via browsere, der ikke er ITP- eller ETP-browsere. Google bruger dine browserdata fra partnerwebsites og -apps til at vise dig annoncer disse steder.

Da Annoncetilpasning på nettet styrer din oplevelse, når du ikke er logget ind på din Google-konto, gælder indstillingen kun for den specifikke browser eller enhed, du bruger.