Over Tijdsynchronisatie voor Google Authenticator in Android

De codes die worden gegenereerd door Google Authenticator, zijn afhankelijk van de juiste tijd op uw Android-apparaat. Als de door Google Authenticator gegenereerde verificatiecodes niet werken, kan dit komen omdat de tijd op uw Android-apparaat onjuist is. U kunt dit probleem verhelpen met de functie Tijdsynchronisatie in de Authenticator-app. Tijdsynchronisatie controleert of een onjuiste tijd de oorzaak van het probleem is. Als dit het geval is, wordt uw tijd gesynchroniseerd met die op de servers van Google.

Volg deze stappen om de tijd in uw Google Authenticator-app te synchroniseren:

1. Open de Google Authenticator-app.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Tijdcorrectie voor codes.
  4. Tik op Nu synchroniseren.

Op het volgende scherm bevestigt de app dat de tijd is gesynchroniseerd. U moet uw verificatiecodes nu kunnen gebruiken om in te loggen. Als de app aangeeft dat de tijd al correct is, raden we u aan onze pagina met veelvoorkomende problemen te bekijken om na te gaan waarom uw verificatiecodes niet werken.

De synchronisatie is alleen van toepassing op de interne tijd van uw Google Authenticator-app en de instellingen bij 'Datum en tijd' op uw apparaat worden niet gewijzigd.

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.