Uppgradera till Google Authenticator version 2.15

Vi har lanserat en ny version av Google Authenticator som har ett mer lättöverskådligt gränssnitt och är bättre integrerad med systemet. Om du redan använder appen bör du se en uppmaning att uppgradera nästa gång du öppnar den.

Uppgraderingssteg för Authenticator 0.86 och tidigare versioner

I tidigare versioner av Authenticator går det tyvärr inte att exportera användardata. Därför måste du följa de här anvisningarna för att säkerställa att du inte förlorar åtkomsten till ditt Google-konto när du uppgraderar Authenticator.

Obs! I alla senare versioner än Authenticator 0.62 stöds bara enheter med Android 2.1 eller senare versioner.

1. Först byter du till verifieringskoder via sms eller röstsamtal. (Du byter tillbaka till verifieringskoderna från Authenticator i följande steg.) Se till att följa det här tillvägagångssättet för alla konton som du har konfigurerat i Authenticator.
  2. Hämta den nya versionen av Google Authenticator från Google Play genom att följa de här anvisningarna och konfigurera ditt Google-konto med den.
  3. När du har kontrollerat som en del av föregående steg att det går att generera giltiga verifieringskoder med den nya versionen av appen Authenticator kan du avinstallera den gamla. Eftersom båda versionerna har likadana ikoner måste du kontrollera versionsnumret innan du avinstallerar appen – du ska behålla version 2.15.

Uppgraderingssteg för versionerna 0.87–0.91 av Authenticator

1. Öppna Google Authenticator.
  2. Ett meddelande visas i appen med en länk för att hämta den nya versionen. Du kan även hämta den nya versionen direkt från Google Play.
  3. När du har hämtat appen bör den senaste versionen (2.15) öppnas automatiskt. Inställningarna i den gamla versionen av Google Authenticator importeras i den nya versionen.
  4. När all data har importerats uppmanas du att avinstallera den gamla versionen av appen.
  5. Kontrollera att det visas en verifieringskod för varje enskilt konto som du har konfigurerat. På så sätt kan du vara säker på att dina data har importerats utan problem.