Uppgradera till Google Authenticator version 2.15

Vi har lanserat en ny version av Google Authenticator som har ett mer lättöverskådligt gränssnitt och en bättre systemintegration. Om du redan använder appen bör du uppmanas att uppgradera när du öppnar den nästa gång.

Uppgraderingssteg för Authenticator 0.86 och tidigare versioner

I tidigare versioner av Authenticator går det tyvärr inte att exportera användardata. Därför måste du följa de här anvisningarna för att säkerställa att du inte förlorar åtkomsten till ditt Google-konto när du uppgraderar Authenticator.

Obs! I alla senare versioner än Authenticator 0.62 stöds bara enheter med Android 2.1 eller senare versioner.

1. Först byter du till text- eller röstverifieringskoder. (Du byter tillbaka till verifieringskoderna från Authenticator i följande steg.) Se till att följa det här tillvägagångssättet för alla konton som du har konfigurerat i Authenticator.
  2. Följ de här anvisningarna om du vill hämta den nya versionen av Google Authenticator från Google Play och konfigurera ditt Google-konto.
  3. När du har bekräftat i föregående steg att du kan generera giltiga verifieringskoder med hjälp av den nya versionen av Authenticator går det bra att avinstallera den gamla versionen av appen. Eftersom båda versionerna har likadana ikoner måste du kontrollera versionsnumret innan du avinstallerar appen – du ska behålla version 2.15.

Uppgraderingssteg för versionerna 0.87–0.91 av Authenticator

1. Öppna Google Authenticator.
  2. Ett meddelande visas i appen med en länk för att hämta den nya versionen. Du kan även hämta den nya versionen direkt från Google Play.
  3. När du har hämtat appen bör den senaste versionen (2.15) öppnas automatiskt. Inställningarna i den gamla versionen av Google Authenticator importeras i den nya versionen.
  4. När alla data har importerats uppmanas du att avinstallera den gamla versionen av appen.
  5. Kontrollera att det visas en verifieringskod för varje enskilt konto som du har konfigurerat. På så sätt kan du vara säker på att dina data har importerats utan problem.