Lägga till eller ta bort säkra datorer

Om du inte vill ange en kod med tvåstegsverifiering eller använda säkerhetsnyckeln varje gång du loggar in på Google-kontot kan du ange att datorn eller den mobila enheten är säker. På säkra datorer och enheter behöver du inte ange en verifieringskod varje gång du loggar in.

Lägga till säkra datorer och enheter

Du kan när som helst lägga till en dator i listan över säkra enheter. När du registrerar dig för tvåstegsverifiering frågar vi dig om du vill ange att datorn som du använder är säker.

Du kan även markera att en dator är säker när du anger verifieringskoden genom att markera Ange att den här datorn är säker.

Ta bort säkra datorer från listan

Du kan när som helst ta bort datorer och enheter från listan över säkra enheter. Gör så här:

1. Logga in på Mitt konto.
  2. I avsnittet Inloggning och säkerhet väljer du Logga in på Google.
  3. Välj Tvåstegsverifiering.
  4. Välj Återkalla alla under Betrodda enheter.
Alternativet Ange att den här datorn är säker

Du kan bli ombedd att uppge ditt användarnamn, lösenord och kod flera gånger trots att du markerade rutan Ange att den här datorn är säker när du loggade in. Det beror oftast på att cookies inte är aktiverade i den webbläsare som används – t.ex. Chrome eller Firefox – eller att cookies raderas efter en viss tid.

Om du inte vill ange en kod med tvåstegsverifiering eller använda säkerhetsnyckeln varje gång du loggar in gör du så här:

1. Redigera inställningarna för cookies i webbläsaren. Du kan antingen ange att cookies ska sparas i webbläsaren eller göra ett undantag för Google-kontots cookies genom att lägga till [*.]google.com. Om du vill veta mer om hur du redigerar inställningarna väljer du webbläsaren i fråga nedan.

2. Inaktivera inkognitoläget. I inkognitofönster används inte cookies från andra webbläsarsessioner på datorn. Öppna ett fönster som inte är i inkognitoläge när du ska logga in.

3. Markera alternativet Ange att den här datorn är säker i varje webbläsare eller dator som du använder. Om du loggar in i olika webbläsare eller på olika datorer bör du tänka på att markera den här rutan på varje enskild dator och justera inställningarna för cookies i varje enskild webbläsare.