Luotettavien tietokoneiden lisääminen tai poistaminen

Jos et halua käyttää kaksivaiheista vahvistusta tai suojausavainta aina, kun kirjaudut Google-tilillesi, voit merkitä tietokoneen tai mobiililaitteen luotettavaksi. Kun käytät luotettavaa tietokonetta tai laitetta, sinun ei tarvitse antaa vahvistuskoodia jokaisella sisäänkirjautumiskerralla.

Luotettujen tietokoneiden ja laitteiden lisääminen

1. Kirjaudu sisään tietokoneella tai laitteella, johon luotat.
  2. Kun annat vahvistuskoodin, valitse Älä kysy uudelleen tällä tietokoneella.

Kaksivaiheinen vahvistus luotetulla laitteella

Sinulta voidaan pyytää kirjautumisen yhteydessä kaksivaiheista vahvistusta, vaikka olet valinnut Älä kysy uudelleen tällä tietokoneella ‑ruudun. Yleensä syynä on se, että selaimesi (kuten Chrome tai Firefox) poistaa evästeet tietyn ajan jälkeen tai selaimesi evästeet on poistettu kokonaan käytöstä.

Jos et halua käyttää kaksivaiheista vahvistusta tai suojausavainta jokaisen kirjautumisen yhteydessä, kokeile näitä vaiheita:

1. Muokkaa selaimen evästeasetuksia. Voit joko asettaa selaimesi tallentamaan evästeet tai määrittää poikkeuksen Google-tilien evästeille lisäämällä kohteen [*.]google.com. Valitse selaimesi, niin saat lisätietoja asetusten muokkaamisesta:
  2. Poista yksityinen selaus käytöstä. Incognito-ikkunat eivät voi käyttää tietokoneesi muiden selainistuntojen evästeitä. Avaa tavallinen ikkuna, niin voit kirjautua sisään.
  3. Valitse Älä kysy uudestaan tällä tietokoneella ‑ruutu jokaisella käyttämälläsi selaimella ja tietokoneella. Jos kirjaudut sisään eri selaimilla tai tietokoneilla, tee valinta jokaisella tietokoneella ja muuta jokaisen selaimen evästeasetuksia tarvittaessa.

Luotettujen tietokoneiden ja laitteiden poistaminen

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Tietoturva.
  2. Valitse Googleen kirjautuminen ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus.
  3. Valitse Kaksivaiheinen vahvistus.
  4. Valitse Luotetut laitteet ‑kohdasta Peruuta kaikki.