Accounts van derden beheren die je aan Google hebt gekoppeld

Je kunt bepaalde apps of services van derden (zoals services voor social media, muziekstreaming en online winkelen) aan je Google-account koppelen om de functionaliteit te verbeteren. Als je je Google-account aan een account van derden koppelt, kan die derde partij informatie naar Google sturen. De derde partij kan je vertellen welk soort informatie met Google wordt gedeeld.

Bekijk meer informatie over gegevens delen en accounts van derden die je aan Google hebt gekoppeld.

Belangrijk: Derden zijn andere bedrijven of ontwikkelaars dan Google.

Accounts van derden ontkoppelen van Google

Stap 1: Bekijk de pagina Gekoppelde accounts

1. Ga naar de pagina Gekoppelde accounts in je Google-account. Je moet misschien inloggen.

2. Selecteer het account van derden dat je wilt ontkoppelen van je Google-account en dan Ontkoppelen.

• Voordat je het account ontkoppelt, kun je het privacybeleid van de derde partij doorlezen. Hierin vind je meer informatie over het soort gegevens dat met Google wordt gedeeld.

Als het account van derden dat je wilt ontkoppelen niet op deze pagina staat, ga je verder naar stap 2.

Stap 2: Bekijk je Google-apps

1. Ga naar de Google-app waar je het account van derden aan je Google-account hebt gekoppeld. Bijvoorbeeld de Google Home-app, de Google Assistent-app of de YouTube-app.

2. Selecteer Verbonden accounts, Gekoppelde accounts of Apps. Dit kan in het gedeelte Instellingen van de Google-app staan.

3. Zoek het account van derden dat je wilt ontkoppelen van je Google-account.

4. Selecteer Verwijderen of Ontkoppelen naast het account van derden dat je wilt ontkoppelen.

Als je het account van derden niet kunt ontkoppelen van je Google-account

Belangrijk: Voor sommige accounts van derden is het niet toegestaan om het account te ontkoppelen van je Google-account.

1. Ga naar het account van derden waaraan je je Google-account hebt gekoppeld.
  2. Selecteer Apps, Verbonden accounts of Gekoppelde accounts. Dit kan in het gedeelte Instellingen van het account staan.
  3. Volg de instructies van de derde partij om de toegang van Google te verwijderen.

Gegevens delen en derde partijen

Bekijk meer informatie over gegevens delen en accounts van derden die je aan Google hebt gekoppeld.