Gör den nya säkerhetskontrollen. Öka Google-kontots säkerhet på två minuter.

Ändra e-postadress för ditt konto

I vissa fall kan du använda en annan e-postadress (ett annat användarnamn) med ditt Google-konto.

Vad används e-postadressen till?

• E-postadressen visas bredvid ditt namn och profilfoto när du är inloggad. Visa den genom att klicka eller trycka på profilfotot.
  • Du kan logga in med den.
  • Det är e-postadressen som viktig information om de flesta Google-tjänster du använder skickas till, om du inte har lagt till en kontaktadress.

Läs mer om hur du kan använda olika e-postadresser i kontot.

Steg 1: Kolla om det går att ändra adress

1. Öppna sidan Google-kontots e-postadress i Mitt konto. Logga in om du inte redan har gjort det.
  2. Titta efter Redigera Redigera bredvid e-postadressen. Om det finns ett sådant alternativ går det att ändra e-postadressen.
    • Om kontots e-postadress slutar med @gmail.com går det normalt inte att ändra den.
    • Om du använder ett Google-konto via jobbet, skolan eller någon annan grupp ber du administratören om hjälp.

Steg 2: Ändra den

1. Välj Redigera Redigera bredvid e-postadressen.
  2. Ange kontots nya e-postadress. Välj en som inte redan används i ett annat Google-konto.
  3. Följ anvisningarna.
  4. Om det står att ett verifieringsmeddelande har skickats gör du så här:
    • Titta efter ett e-postmeddelande från Google som skickats till den e-postadress du just angav. Följ anvisningarna. Om du inte får något e-postmeddelande testar du olika sätt att åtgärda problemet.
    • Google skickar även ett e-postmeddelande till din gamla e-postadress. Du behöver inte göra något med det.
Få hjälp med att ändra e-postadress

Relaterad artikel