Ändra ditt användarnamn

Om du använder Gmail med ditt Google-konto kan du för närvarande inte byta användarnamn för Gmail när du har registrerat dig om du inte vill ta bort Gmail från kontot och använda en annan adress från ett annat konto än Gmail till ditt Google-konto. Du kan även skapa ett annat Google-konto med ett annat Gmail-användarnamn.

Om du inte använder Gmail med ditt Google-konto kan du när som helst ändra användarnamnet för kontot till en annan e-postadress. Användarnamnet är den fullständiga e-postadressen som du använde när du skapade kontot.

Om du vill byta e-postadress för kontot följer du dessa steg:

1. Öppna startsidan för Google-konton.
  2. Logga in på ditt konto.
  3. Klicka på Redigera i avsnittet E-post.
  4. Ange din nya e-postadress och ditt aktuella lösenord.
  5. Klicka på Spara e-postadress.

När du har sparat ändringen ska du få ett bekräftelsemeddelande till den e-postadress som du just har angett. Slutför ändringen genom att klicka på verifieringslänken i detta meddelande. Du bör också få ett meddelande till din gamla e-postadress som bekräftar att vi har registrerat ändringen av ditt konto. Om du inte får bekräftelsemeddelandet kontrollerar du dina skräppostmappar eller ber om ett nytt meddelande.

Obs!
  • Du kan inte ändra kontots e-postadress till en befintlig Gmail-adress, men du kan lägga till en ny Gmail-adress på Google-kontot.
  • Du kan inte ändra e-postadressen för ditt konto till en e-postadress som redan är kopplad till ett Google-konto.
  • Om du vill göra din alternativa e-postadress till den nya primära adressen måste du först ta bort din alternativa e-postadress från kontot.
  • Kontots användarnamn som du väljer måste vara en aktiv, giltig e-postadress som du kan använda.