Under ett vanligt underhållsarbete loggades ett antal användare ut från sina Google-konton. Om du var en av dem loggar du in igen med ditt användarnamn och lösenord på https://accounts.google.com. Om du inte kommer ihåg lösenordet eller inte kan logga in av något annat skäl kan du återställa kontots lösenord här. Av säkerhetsskäl kan våra supporttekniker inte hjälpa dig med lösenordsfrågor.

Byta användarnamn

När du skapar ett Google-konto är användarnamnet hela den e-postadress du använde för att skapa kontot. Det innebär att du måste ändra eller radera e-postadressen som är kopplad till kontot om du vill byta användarnamn.

Om du använder Gmail

Om du använder Gmail med ditt Google-konto kan du för närvarande inte byta Gmail-användarnamn när du väl har registrerat dig. Du kan dock radera Gmail från kontot och använda en annan adress som inte kommer från Gmail för Google-kontot. Du kan även skapa ett annat Google-konto med ett annat Gmail-användarnamn.

Om du använder en annan e-posttjänst

Om du inte använder Gmail med ditt Google-konto kan du när som helst byta ut ditt användarnamn mot en annan e-postadress.

Ändra e-postadressen i kontot

Om du inte använder Gmail med Google-kontot ändrar du e-postadressen i kontot så här:

1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Personliga uppgifter i avsnittet Personliga uppgifter och sekretess.
  3. Klicka på E-post och sedan E-postadress för Google-konto
  4. Ange en ny e-postadress.
  5. Välj Spara.

När du har sparat ändringen bör du få ett e-postmeddelande till den adress du precis har lagt till i kontot. Slutför ändringen genom att klicka på verifieringslänken i det meddelandet. Du bör även få ett meddelande till den gamla e-postadressen med en bekräftelse om att ändringen har genomförts.

Om du inte får någon e-post och du har kollat i skräppostmappen begär du ett nytt e-postmeddelande.

Krav på e-post för konton
  • Om du lägger till en Gmail-adress i ditt Google-konto måste det vara en ny adress och den får inte vara kopplad till något annat Google-konto.
  • Om du lägger till en e-postadress som tidigare var en alternativ adress i Google-kontot och nu vill att den ska vara den primära adressen måste du först se till att den har raderats från kontot.
  • Användarnamnet för kontot som du väljer måste vara en aktiv, giltig e-postadress som du har åtkomst till.