Byta användarnamn

När du skapar ett Google-konto är användarnamnet hela den e-postadress du använde för att skapa kontot. Det innebär att du måste ändra eller radera e-postadressen som är kopplad till kontot om du vill byta användarnamn.

Om du använder Gmail

Om du använder Gmail med ditt Google-konto kan du för närvarande inte byta Gmail-användarnamn när du väl har registrerat dig. Du kan dock radera Gmail från kontot och använda en annan adress som inte kommer från Gmail för Google-kontot. Du kan även skapa ett annat Google-konto med ett annat Gmail-användarnamn.

Om du använder en annan e-posttjänst

Om du inte använder Gmail med ditt Google-konto kan du när som helst byta ut ditt användarnamn mot en annan e-postadress.

Ändra e-postadressen i kontot

Om du inte använder Gmail med Google-kontot ändrar du e-postadressen i kontot så här:

1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Personliga uppgifter i avsnittet Personliga uppgifter och sekretess.
  3. Välj Redigera Edit i avsnittet E-post.
  4. Ange en ny e-postadress.
  5. Välj Spara.

När du har sparat ändringen bör du få ett e-postmeddelande till den adress du precis har lagt till i kontot. Klicka på verifieringslänken i det här meddelandet för att slutföra ändringen. Du bör även få ett meddelande till den gamla e-postadressen med en bekräftelse om att ändringen har genomförts.

Om du inte får någon e-post och du har kollat i skräppostmappen begär du ett nytt e-postmeddelande.

Krav på e-post för konton
  • Om du lägger till en Gmail-adress i ditt Google-konto måste det vara en ny adress och den får inte vara kopplad till något annat Google-konto.
  • Om du lägger till en e-postadress som tidigare var en alternativ adress i Google-kontot och nu vill att den ska vara den primära adressen måste du först se till att den har raderats från kontot.
  • Användarnamnet för kontot som du väljer måste vara en aktiv, giltig e-postadress som du har åtkomst till.
hc_author_kelly

Kaley jobbar i supportteamet för Google Konton och det är hon som har skrivit den här hjälpsidan. Du får gärna ge förslag på hur artikeln kan förbättras nedan.