Het e-mailadres voor uw account wijzigen

In sommige gevallen kunt u een ander e-mailadres (gebruikersnaam) gebruiken om uw Google-account te identificeren.

Wat dit e-mailadres is

• Dit e-mailadres wordt weergegeven naast uw naam en profielfoto wanneer u bent ingelogd. Als u het wilt opzoeken, klikt of tikt u op uw profielfoto.
  • U kunt inloggen met dit e-mailadres.
  • Op dit e-mailadres ontvangt u belangrijke informatie over de meeste Google-services die u gebruikt, tenzij u een e-mailadres voor contact heeft toegevoegd.

Meer informatie over hoe u verschillende e-mailadressen in uw account kunt gebruiken.

Stap 1: Controleren of u het e-mailadres kunt wijzigen

1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Persoonlijke informatie
  3. Klik in het deelvenster 'Contactgegevens' op E-mail.
  4. Selecteer E-mailadres voor Google-account. Als u deze instelling niet kunt openen, is het misschien niet mogelijk om uw e-mailadres of gebruikersnaam te wijzigen.
    • Als het e-mailadres van uw account op @gmail.com eindigt, kunt u het meestal niet wijzigen.
    • Als u een Google-account gebruikt via uw werk, school of andere groep, vraagt u uw beheerder om hulp.

Stap 2: Het e-mailadres wijzigen

1. Selecteer Bewerken Bewerken naast uw e-mailadres.
  2. Geef het nieuwe e-mailadres voor uw account op. Kies een e-mailadres dat nog niet wordt gebruikt voor een ander Google-account.
  3. Volg de stappen op het scherm.

We sturen een e-mail met een verificatielink naar uw nieuwe e-mailadres. Open de e-mail en klik op de link. Als u de e-mail niet heeft ontvangen, probeert u het probleem op te lossen.

Hulp bij het wijzigen van uw e-mailadres