Het e-mailadres voor uw account wijzigen

In sommige gevallen kunt u een ander e-mailadres (gebruikersnaam) gebruiken om uw Google-account te identificeren.

Wat dit e-mailadres is

• Als u bent ingelogd, wordt uw e-mailadres weergegeven naast uw naam en profielfoto. Selecteer uw profielfoto of initiaal om uw e-mailadres te vinden.
  • U kunt inloggen met dit e-mailadres.
  • Op dit e-mailadres ontvangt u belangrijke informatie over de meeste Google-services die u gebruikt, tenzij u een e-mailadres voor contact heeft toegevoegd.

Meer informatie over hoe u verschillende e-mailadressen in uw account kunt gebruiken.

Stap 1: Controleren of u het e-mailadres kunt wijzigen

1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Persoonlijke informatie
  3. Klik onder Contactgegevens op E-mail.
  4. Selecteer E-mailadres voor Google-account. Als u deze instelling niet kunt openen, is het misschien niet mogelijk om uw e-mailadres of gebruikersnaam te wijzigen.
    • Als het e-mailadres van uw account op @gmail.com eindigt, kunt u het meestal niet wijzigen.
    • Als u een Google-account gebruikt via uw werk, school of andere groep, vraagt u uw beheerder om hulp.

Belangrijk: Als u Inloggen met Google gebruikt voor niet-Google-sites of Chrome Remote Desktop om op afstand verbinding te maken, bekijkt u deze informatie voordat u uw e-mailadres wijzigt.

Stap 2: Het e-mailadres wijzigen

1. Selecteer Bewerken Bewerken naast uw e-mailadres.
  2. Geef het nieuwe e-mailadres voor uw account op. Kies een e-mailadres dat nog niet wordt gebruikt voor een ander Google-account.
  3. Volg de stappen op het scherm.

We sturen een e-mail met een verificatielink naar uw nieuwe e-mailadres. Open de e-mail en klik op de link. Als u de e-mail niet heeft ontvangen, probeert u het probleem op te lossen.

Hulp bij het wijzigen van uw e-mailadres
Opties als u het e-mailadres niet kunt wijzigen Gebruikers van 'Inloggen met Google' en Chrome Remote Desktop
Als u 'Inloggen met Google' of Chrome Remote Desktop gebruikt en u het primaire e-mailadres voor uw Google-account wijzigt, kunnen er problemen optreden.

Enkele redenen voor het wijzigen van uw primaire e-mailadres zijn:

• U heeft eerder een niet-Gmail-adres gebruikt en meldt zich aan voor een Gmail-account.
  • U heeft een Gmail-account, maar maakt een nieuw Gmail-account als uw hoofdaccount.

Inloggen met Google

Als u een account op een niet-Google-site heeft gemaakt met 'Inloggen met Google' en u uw primaire e-mailadres wijzigt, raakt u mogelijk de toegang kwijt tot het account dat u op die niet-Google-site heeft gemaakt.
Tip: Als u geen toegang heeft tot het account dat u heeft gemaakt op een niet-Google-site, neemt u rechtstreeks contact op met de niet-Google-site om uw account te herstellen.

Chrome Remote Desktop

Als u Chrome Remote Desktop gebruikt en uw primaire e-mailadres wijzigt, volgt u deze stappen om uw externe verbindingen te herstellen:
  1. Ga op het externe hostapparaat naar Chrome Remote Desktop.
  2. Klik of tik onder 'Dit apparaat' op Verwijderen om verbindingen uit te schakelen.
  3. Nadat u alle verbindingen heeft uitgeschakeld, klikt of tikt u onder 'Dit apparaat' op Inschakelen.
  4. Volg de stappen om opnieuw verbinding te maken met uw nieuwe e-mailadres.