Tilin sähköpostiosoitteen muuttaminen

Joissain tapauksissa voit käyttää eri sähköpostiosoitetta (käyttäjänimeä) Google-tilisi tunnistamiseen.

Sähköpostiosoitteen ominaisuudet

• Kun olet kirjautunut sisään, sähköpostiosoitteesi näkyy nimesi ja profiilikuvasi vieressä. Etsi sähköpostiosoite valitsemalla profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain
  • Voit kirjautua sisään sillä.
  • Siihen lähetetään tietoa useimmista käyttämistäsi Google-palveluista, ellet ole lisännyt yhteyssähköpostiosoitetta.

Lue lisää eri sähköpostiosoitteiden käyttämisestä tilillä.

Vaihe 1: Tarkista, voitko muuttaa sen

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti.
  3. Valitse Google-tilin sähköpostiosoite. Jos et voi avata tätä asetusta, et välttämättä voi muuttaa sähköpostiosoitetta tai käyttäjänimeä.
  • Jos tilisi sähköpostiosoitteen loppuosa on @gmail.com, et yleensä voi muuttaa sitä.
  • Jos Google-tilisi liittyy työpaikkaan, oppilaitokseen tai muuhun ryhmään, pyydä apua järjestelmänvalvojaltasi.

Tärkeää: Jos käytät Kirjaudu Google-tilillä ‑ominaisuutta muulla kuin Googlen sivustolla tai Chrome-etäkäyttöä etäyhteyden muodostamiseen, katso nämä tiedot ennen sähköpostiosoitteen muuttamista.

Vaihe 2: Muuta se

1. Valitse sähköpostiosoitteen vierestä Muokkaa Muokkaa.
  2. Anna tilisi uusi sähköpostiosoite. Valitse sellainen, joka ei ole jo toisen Google-tilin käytössä.
  1. Seuraa ohjeita näytöllä

Lähetämme vahvistuslinkin sisältävän sähköpostin uuteen sähköpostiosoitteeseesi. Avaa viesti ja klikkaa linkkiä. Jos et saa viestiä, yritä korjata ongelma.

Apua sähköpostiosoitteen muuttamiseen
Vaihtoehtoja, jos muuttaminen ei onnistu
Kirjaudu Google-tilillä ja Chrome-etäkäyttö
Jos käytät Kirjaudu Google-tilillä ‑ominaisuutta tai Chrome-etäkäyttöä ja vaihdat Google-tilisi ensisijaisen sähköpostiosoitteen, saatat havaita ongelmia.

Tässä on muutama syy, joiden takia saatat vaihtaa ensisijaisen sähköpostiosoitteen:

• Käytit aiemmin muuta kuin Gmail-sähköpostiosoitetta ja luot Gmail-tilin.
  • Sinulla on Gmail-tili, mutta luot uuden Gmail-tilin ensisijaiseksi tiliksi.

Kirjaudu Google-tilillä

Jos loit tilin muulla kuin Googlen sivustolla käyttämällä Kirjaudu Google-tilillä ‑ominaisuutta ja vaihdat ensisijaisen sähköpostiosoitteesi, saatat menettää pääsyn tilille, jonka loit kyseisellä sivustolla.
Vinkki: Jos et voi käyttää tiliä, jonka loit muulla kuin Googlen sivustolla, palauta tilisi ottamalla yhteyttä suoraan kyseiseen sivustoon.

Chrome-etäkäyttö

Jos käytät Chrome-etäkäyttöä ja vaihdat ensisijaisen sähköpostiosoitteesi, voit korjata etäyhteysongelman seuraamalla näitä ohjeita:
  1. Avaa etäyhteyden isäntäkoneella Chrome-etäkäyttö.
  2. Voit poistaa yhteydet käytöstä klikkaamalla tai koskettamalla Tämä laite ‑kohdasta Poista.
  3. Kun olet poistanut kaikki yhteydet käytöstä Tämä laite ‑kohdassa, klikkaa tai kosketa Ota käyttöön.
  4. Yhdistä uudelleen uuteen sähköpostiosoitteeseen seuraamalla ohjeita.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

true
Tervetuloa Google-tilille!

Näyttää siltä, että sinulla on uusi Google-tili! Lue, miten voit parantaa käyttökokemustasi Google-tilin tarkistuslistan avulla.