Käyttäjänimen vaihtaminen

Kun luot Google-tilin, käyttäjänimeksesi tulee koko sähköpostiosoite, jolla loit tilin. Jos haluat vaihtaa käyttäjänimesi, sinun on muutettava tai poistettava tiliisi yhdistetty sähköpostiosoite.

Jos käytät Gmailia

Jos käytät Google-tililläsi Gmailia, et voi tällä hetkellä vaihtaa Gmail-käyttäjänimeäsi rekisteröitymisen jälkeen. Voit kuitenkin poistaa Gmailin tililtäsi ja käyttää Google-tililläsi muuta kuin Gmail-osoitetta. Voit myös luoda toisen Google-tilin eri Gmail-käyttäjänimellä.

Jos käytät muuta sähköpostipalvelua

Jos et käytä Google-tililläsi Gmailia, voit vaihtaa tilisi käyttäjänimen toiseen sähköpostiosoitteeseen milloin tahansa.

Tilisi sähköpostiosoitteen vaihtaminen

Jos et käytä Gmailia Google-tilisi kanssa, vaihda tilisi sähköpostiosoite seuraavien ohjeiden avulla:

1. Kirjaudu Oma tili -sivulle.
  2. Valitse Henkilötiedot ja tietosuoja ‑kohdassa Henkilökohtaiset tietosi.
  3. Valitse Sähköpostiosoite ja sitten Google-tilin sähköpostiosoite.
  4. Kirjoita uusi sähköpostiosoitteesi.
  5. Valitse Tallenna.

Kun olet tallentanut muutoksen, saat vahvistusviestin tilille lisäämääsi sähköpostiosoitteeseen. Klikkaa viestissä olevaa vahvistuslinkkiä, niin muutos suoritetaan loppuun. Sinun pitäisi saada vahvistusviesti myös vanhaan sähköpostiosoitteeseesi.

Jos et saa näitä sähköpostiviestejä ja olet jo tarkistanut roskapostikansiosi, pyydä uutta sähköpostia.

Tilin sähköpostivaatimukset
  • Jos haluat lisätä Gmail-osoitteen Google-tilillesi, sen on oltava uusi osoite eikä se voi olla yhdistettynä toiseen Google-tiliin.
  • Jos haluat lisätä Google-tilisi ensisijaiseksi sähköpostiosoitteeksi osoitteen, joka oli aiemmin vaihtoehtoinen sähköpostiosoitteesi, sinun on ensin varmistettava, että se on poistettu tililtäsi.
  • Valitsemasi tilin käyttäjänimen on oltava voimassa oleva sähköpostiosoite, jota pääset käyttämään.