Tilin sähköpostiosoitteen muuttaminen

Joissain tapauksissa voit käyttää eri sähköpostiosoitetta (käyttäjänimeä) Google-tilisi tunnistamiseen.

Sähköpostiosoitteen ominaisuudet

• Tämä sähköpostiosoite näkyy nimesi ja profiilikuvasi vieressä, kun olet kirjautunut sisään. Löydät sen klikkaamalla tai napauttamalla profiilikuvaasi.
  • Voit kirjautua sisään sillä.
  • Siihen lähetetään tietoa useimmista käyttämistäsi Google-palveluista, ellet ole lisännyt yhteyssähköpostiosoitetta.

Lue lisää eri sähköpostiosoitteiden käyttämisestä tilillä.

Vaihe 1: Tarkista, voitko muuttaa sen

1. Siirry Oma tili ‑sivun Google-tilin sähköpostiosoite ‑kohtaan. Kirjaudu sisään, jos et ole vielä tehnyt niin.
  2. Katso, lukeeko sähköpostiosoitteen vieressä Muokkaa Muokkaa. Jos näet tämän vaihtoehdon, voit muuttaa sähköpostiosoitteesi.
    • Jos tilisi sähköpostiosoitteen loppuosa on @gmail.com, et yleensä voi muuttaa sitä.
    • Jos Google-tilisi liittyy työpaikkaan, oppilaitokseen tai muuhun ryhmään, pyydä apua järjestelmänvalvojaltasi.

Vaihe 2: Muuta se

1. Valitse sähköpostiosoitteen vieressä Muokkaa Muokkaa.
  2. Anna tilisi uusi sähköpostiosoite. Valitse sellainen, joka ei ole jo toisen Google-tilin käytössä.
  3. Noudata ohjeita.
  4. Jos ilmoitamme, että vahvistussähköposti on lähetetty:
    • Tarkista juuri antamastasi sähköpostiosoitteesta, onko Googlelta tullut sähköpostia. Noudata ohjeita. Jos et saa viestiä, yritä korjata ongelma.
    • Saat Googlelta sähköpostin myös vanhaan sähköpostiosoitteeseesi. Siellä ei tarvitse tehdä mitään.
Apua sähköpostiosoitteen muuttamiseen