Gör den nya säkerhetskontrollen. Öka Google-kontots säkerhet på två minuter.

Aktivera tvåstegsverifiering

När du aktiverar tvåstegsverifiering (kallas även tvåfaktorsautentisering) får kontot ett extra skydd. Du loggar in med något du känner till (ditt lösenord) och något du får (en kod som skickas till din mobil).

Konfigurera tvåstegsverifiering

1. Besök sidan Tvåstegsverifiering. Du måste eventuellt logga in på Google-kontot.
  2. Välj Kom igång.
  3. Utför konfigureringen steg för steg.

När du är klar öppnas inställningssidan för tvåstegsverifieringen. Granska inställningarna och lägg till fler verifieringsmetoder. Nästa gång du loggar in får du ett sms med en verifieringskod. Det går även att använda en säkerhetsnyckel för tvåstegsverifiering.

Obs! Du kan lägga till en e-postadress för återställning också så att du alltid kan få åtkomst till kontot.