Om du nyligen har loggats ut från ditt konto loggar du in med det vanliga användarnamnet och lösenordet på https://accounts.google.com. Om du inte kommer ihåg lösenordet eller om det inte går att logga in av någon annan anledning besöker du den här sidan och återställer kontots lösenord. Våra supporttekniker kan inte hjälpa till med lösenordsproblem så du måste lösa problemet online.

Aktivera tvåstegsverifiering

När du aktiverar tvåstegsverifiering (kallas även tvåfaktorsautentisering) får kontot ett extra skydd. Du loggar in med något du känner till (ditt lösenord) och något du får (en kod som skickas till din mobil).

Konfigurera tvåstegsverifiering

1. Besök sidan Tvåstegsverifiering. Du måste eventuellt logga in på Google-kontot.
  2. Välj Kom igång.
  3. Utför konfigureringen steg för steg.

När du är klar öppnas inställningssidan för tvåstegsverifieringen. Granska inställningarna och lägg till alternativa telefonnummer. Nästa gång du loggar in får du ett sms med en verifieringskod. Det går även att använda en säkerhetsnyckel för tvåstegsverifiering.

Obs! Lägg till ett återställningsalternativ för e-post också så att du aldrig står utan tillgång till kontot.