Aktivera tvåstegsverifiering

När du aktiverar tvåstegsverifiering (kallas även tvåfaktorsautentisering) får kontot ett extra skydd. Du loggar in med något du känner till (ditt lösenord) och något du får (en kod som skickas till din mobil).

Konfigurera tvåstegsverifiering

1. Besök sidan Tvåstegsverifiering. Du måste eventuellt logga in på Google-kontot.
  2. Välj Påbörja konfigurationen i rutan för tvåstegsverifiering till höger.
  3. Utför konfigureringen steg för steg.

När du är klar öppnas inställningssidan för tvåstegsverifieringen. Granska inställningarna och lägg till alternativa telefonnummer. Nästa gång du loggar in får du ett sms med en verifieringskod. Det går även att använda en säkerhetsnyckel för tvåstegsverifiering.

Obs! Se till att bara du har åtkomst till kontot i framtiden genom att lägga till ett återställningsalternativ för e-post också.