Slå på 2-trinns bekreftelse

Med 2-trinns bekreftelse får du et ekstra lag med sikkerhet for kontoen din. Etter at du har konfigurert 2-trinns bekreftelse, logger du på kontoen din i to trinn med

• noe du vet (passordet ditt)
  • noe du har (for eksempel telefonen din eller en sikkerhetsnøkkel)

Trinn 1: Konfigurer totrinnsbekreftelse

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Totrinnsbekreftelse i Google-pålogging-panelet.
  4. Klikk på Kom i gang.
  5. Følg trinnene på skjermen.

Velg et bekreftelsestrinn nummer to

Når du konfigurerer totrinnsbekreftelse, kan du velge det andre bekreftelsestrinnet. For å beskytte kontoen din anbefaler vi at du velger Velg et annet alternativ og konfigurerer forespørsler fra Google eller en sikkerhetsnøkkel.

Forespørsel fra Google

Når vi må sikre at det er du som logger på, sender vi en forespørsel til telefonen din. Deretter trenger du bare å klikke på forespørselen for å bevise at det er deg, eller gi oss beskjed hvis det ikke er deg, for å beskytte kontoen din.

Med forespørsler fra Google får du bedre kontosikkerhet, og det er raskere enn å skrive inn en kode.

SMS eller anrop

Når vi må sikre at det er du som logger på, sender vi en sekssifret kode til telefonen din. Du kan velge å motta koden i en SMS eller via et taleanrop. Deretter skriver du inn koden på skjermen der du logger på, for å bevise at det er deg.

Merk: Mer forespørsler fra Google får du bedre kontosikkerhet, og det er raskere enn å skrive inn en kode.

Sikkerhetsnøkkel

En sikkerhetsnøkkel er en liten enhet du kan kjøpe for å bevise at det er du som logger på. Når vi må sikre at det er deg, trenger du bare å koble nøkkelen til telefonen, nettbrettet eller datamaskinen.

Du kan også bruke sikkerhetsnøkkelen som er innebygd i en kompatibel telefon, til å logge på med en datamaskin.

Tips: Sikkerhetsnøkler er et sikrere trinn 2 for å logge på Google-kontoen din.

Trinn 2: Konfigurer reservemetoder for å logge på

Med reservemetoder for pålogging er det lettere å få tilgang til kontoen din igjen hvis du glemmer passordet ditt, mister telefonen din eller av andre grunner ikke kan logge på. Med reservemetoder for pålogging er det mye mindre sannsynlig at du blir låst ute av kontoen din.

1. Gå til Google-kontoen.
  2. Trykk på Sikkerhet.
  3. Trykk på Totrinnsbekreftelse i «Google-pålogging»-panelet.
  4. Legg til minst ett ytterligere trinn 2, for eksempel

Trinn 3: Konfigurer gjenopprettingsinformasjon

Hvis du glemmer passordet ditt eller noen andre bruker kontoen din, kan oppdatert gjenopprettingsinformasjon hjelpe deg med å få tilgang til kontoen din igjen.

Legg til eller oppdater en gjenopprettingsadresse

1. Gå til Google-kontoen.
  2. Trykk på Personlig informasjon.
  3. Trykk på E-postadresse i «Kontaktinformasjon»-panelet.
  4. Legg til eller oppdater en gjenopprettingsadresse her.

Legg til eller oppdater et telefonnummer for gjenoppretting

1. Gå til Google-kontoen.
  2. Trykk på Personlig informasjon.
  3. Trykk på Telefon i «Kontaktinformasjon»-panelet
  4. Legg til eller endre et telefonnummer for gjenoppretting her.