Beskytt kontoen din med totrinnsbekreftelse

Med totrinnsbekreftelse får du et ekstra lag med sikkerhet for kontoen din, i tilfelle noen stjeler passordet ditt. Når du har konfigurert totrinnsbekreftelse, logger du på kontoen din i to trinn ved å bruke

• noe du vet, for eksempel passordet ditt
  • noe du har, for eksempel telefonen din

Slå på totrinnsbekreftelse

1. Åpne Google-kontoen din.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet.
  3. Under «Google-pålogging» velger du Totrinnsbekreftelse og så Kom i gang.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Kontoen din, brukernavn@gmail.com, er tilknyttet jobben eller skolen din. Hvis du ikke kan konfigurere totrinnsbekreftelse, kan du kontakte administratoren din.

Bekreft at det er deg, med et trinn 2

Når du har slått på totrinnsbekreftelse, må du fullføre et trinn til for å bekrefte at det er deg, når du logger på. For å beskytte kontoen din ber Google deg om å fullføre et bestemt trinn 2.

Bruk forespørsler fra Google

Vi anbefaler at du logger på med forespørsler fra Google. Det er enklere å trykke på en forespørsel enn å skrive inn en bekreftelseskode. Forespørsler kan også bidra til å beskytte mot SIM-bytte og annen hacking basert på telefonnumre.

Forespørsler fra Google er pushvarslinger du mottar på

• Android-telefoner som er logget på Google-kontoen din
  • iPhone-enheter med Gmail-appen Gmail-produktlogo eller Google-appen som logget på Google-kontoen din

Basert på enhets- og posisjonsinformasjonen i varselet kan du

• tillate påloggingen, hvis du har bedt om den, ved å trykke på Ja
  • blokkere påloggingen, hvis du ikke har bedt om den, ved å trykke på Nei

For å øke sikkerheten kan Google be om PIN-koden din eller en annen bekreftelse.

Bruk andre bekreftelsesmetoder

Du kan konfigurere andre bekreftelsesmetoder i tilfelle du

• vil ha ekstra beskyttelse mot nettfisking
  • ikke kan motta forespørsler fra Google
  • mister telefonen din

Bruk sikkerhetsnøkler for å få ekstra beskyttelse mot nettfisking

En fysisk sikkerhetsnøkkel er en liten enhet du kan kjøpe for å bevise at det er du som logger på. Når vi må sikre at det er deg, trenger du bare å koble nøkkelen til telefonen, nettbrettet eller datamaskinen. Bestill sikkerhetsnøkler.

Det kan også hende at du kan bruke sikkerhetsnøkkelen som er innebygd i en kompatibel telefon, til å logge på nye enheter.

Tips: Sikkerhetsnøkler bidrar til å beskytte Google-kontoen din mot nettfisking, når en hacker prøver å lure deg til å gi vedkommende passordet ditt eller andre personopplysninger. Finn ut mer om nettfisking.

Bruk Google Autentisering eller andre apper for bekreftelseskoder

Viktig: Oppgi aldri bekreftelseskodene dine til noen.

Du kan konfigurere Google Autentisering eller en annen app som oppretter engangsbekreftelseskoder, når du ikke har internettilkobling eller mobildekning.

Skriv inn bekreftelseskoden på påloggingsskjermen for å bekrefte at det er deg.

Bruk en bekreftelseskode fra en SMS eller et anrop

Viktig: Oppgi aldri bekreftelseskodene dine til noen.
En sekssifret kode kan sendes til et nummer du har oppgitt tidligere. Koder kan sendes via SMS eller et taleanrop, avhengig av innstillingen du har valgt. For å bekrefte at det er deg, skriver du inn koden på påloggingsskjermen.
Tips: Selv om alle typer totrinnsbekreftelse gir bedre kontosikkerhet, kan bekreftelseskoder som sendes via SMS eller anrop, være sårbare for hacking basert på telefonnumre.

Bruk reservekoder

Viktig: Oppgi aldri reservekoder til noen.
Du kan skrive ut eller laste ned et sett med åttesifrede reservekoder for å oppbevare dem på et trygt sted. Reservekoder er nyttige hvis du mister telefonen.

Hopp over et trinn 2 på godkjente enheter

Hvis du ikke vil oppgi et ekstra bekreftelsestrinn hver gang du logger på datamaskinen eller telefonen din, merker du av for «Ikke spør igjen på denne datamaskinen».
Viktig: Merk bare av i dette feltet på enheter du bruker regelmessig og ikke deler med andre.