Authenticatie in twee stappen instellen

Als u een Android-telefoon gebruikt, kunt u authenticatie in twee stappen eenvoudig instellen via uw apparaat.

Authenticatie in twee stappen instellen:

1. Log in op uw Google-account en ga naar de pagina 'Accountinstellingen' door op uw naam of foto in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken en vervolgens op Account te klikken.
  2. Klik bovenaan op Beveiliging.
  3. Klik in het vak 'Wachtwoord' op Instellen naast 'Authenticatie in twee stappen'. U wordt doorgestuurd naar de pagina met instellingen voor authenticatie in twee stappen.
  4. U ziet een stapsgewijze handleiding die u door het configuratieproces leidt.
  5. Wanneer u klaar bent, wordt u weer naar de pagina met instellingen voor authenticatie in twee stappen gebracht. Controleer uw instellingen en voeg back-uptelefoonnummers toe.
  6. U bent klaar. De volgende keer dat u inlogt, ontvangt u een sms'je met een verificatiecode.

Eenvoudige configuratie voor Android-gebruikers

Gebruikers die hun Google-account alleen openen via Android-apparaten, kunnen een kort proces doorlopen om de Google Authenticator-app in te stellen op hun telefoons. Met Google Authenticator kunt u verificatiecodes genereren op uw telefoon, zelfs als uw telefoon niet is verbonden met een netwerk.

1. Volg stap 1-2 in de bovenstaande instructies om de instellingen voor authenticatie in twee stappen te openen en klik vervolgens op Instellingen.
  2. Android-gebruikers (4.0 of ouder) zien een scherm met een optie om de Google Authenticator-app te installeren.
  3. Als u codes via een sms'je wilt ontvangen in plaats van de Google Authenticator-app, klikt u op de link 'U kunt in plaats daarvan codes ontvangen via een sms'je of telefoontje' onder aan het scherm en volgt u de instructies om de configuratie te voltooien.
  4. Als u Google Authenticator wilt gebruiken, klikt u op 'Stuur mij de app' om de app op uw telefoon te installeren en volgt u de instructies om het scherm om het configuratieproces te voltooien.
  5. Controleer of de tijd op uw Android-apparaat correct is.
  6. U bent klaar. De volgende keer dat u inlogt, wordt u gevraagd een code op te geven die u ontvangt van de Authenticator-app.