Authenticatie in twee stappen instellen

Als u een Android-telefoon gebruikt, kunt u authenticatie in twee stappen gemakkelijk instellen via uw apparaat.

Authenticatie in twee stappen instellen:

1. Log in op de instellingspagina van uw Google-account. Klik hiervoor op uw naam of foto in de rechterbovenhoek van het scherm en vervolgens op Account.
  2. Scrol omlaag naar het vak 'Inloggen'.
  3. Klik op Authenticatie in twee stappen. U wordt naar de pagina met instellingen voor authenticatie in twee stappen gebracht.
  4. U ziet een stapsgewijze handleiding die u door het configuratieproces leidt.
  5. Als u klaar bent, wordt u opnieuw naar de pagina met instellingen voor authenticatie in twee stappen gebracht. Zorg ervoor dat u uw instellingen controleert en voeg back-uptelefoonnummers toe.
  6. U bent klaar. De volgende keer dat u inlogt, ontvangt u een sms'je met een verificatiecode.

Opmerking: U kunt ook een beveiligingssleutel voor authenticatie in twee stappen gebruiken.

Eenvoudige configuratie voor Android-gebruikers

Gebruikers die hun Google-account alleen openen via Android-apparaten, kunnen een kort proces doorlopen om de Google Authenticator-app in te stellen op hun telefoons. Met Google Authenticator kunt u verificatiecodes genereren op uw telefoon, zelfs als uw telefoon niet is verbonden met een netwerk.

1. Volg stap 1-2 in de bovenstaande instructies om uw instellingen voor authenticatie in twee stappen te openen en klik op Instellingen.
  2. Android-gebruikers (4.0 of ouder) zien een scherm met een optie om de Google Authenticator-app te installeren.
  3. Als u codes via een sms'je wilt ontvangen in plaats van de Google Authenticator-app, klikt u op de link 'U kunt in plaats daarvan codes ontvangen via een sms'je of telefoontje' onder aan het scherm en volgt u de instructies om de configuratie te voltooien.
  4. Als u Google Authenticator wilt gebruiken, klikt u op 'Stuur mij de app' om de app te installeren op uw telefoon. Volg de instructies op uw scherm om het installatieproces te voltooien.
  5. Controleer of de tijd op uw Android-apparaat correct is.
  6. U bent klaar. De volgende keer dat u inlogt, wordt u gevraagd een code op te geven die u krijgt van de Authenticator-app.