Authenticatie in twee stappen inschakelen

Wanneer u authenticatie in twee stappen (ook wel twee-factor authenticatie genoemd) inschakelt, voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw account. U logt in met iets dat u weet (uw wachtwoord) en iets dat u heeft (een code die naar uw telefoon wordt gestuurd).

Authenticatie in twee stappen instellen

Opmerking: Als u een account via uw werk, school of een andere groep heeft, staat uw organisatie authenticatie in twee stappen mogelijk niet toe. Vraag dit voor de zekerheid bij uw beheerder na.

1. Ga naar het gedeelte Authenticatie in twee stappen van uw Google-account.
  2. Selecteer Aan de slag.
  3. Volg de stappen op het scherm.

Als u klaar bent, wordt u naar de pagina met instellingen voor authenticatie in twee stappen gebracht. Bekijk uw instellingen en voeg meerdere verificatiemethoden toe. De volgende keer dat u inlogt, ontvangt u een sms'je met een verificatiecode. U kunt ook een beveiligingssleutel voor authenticatie in twee stappen gebruiken.

Opmerking: Voeg ook een optie voor herstel via e-mail toe om ervoor te zorgen dat u ook in de toekomst toegang tot uw account kunt krijgen.

hc_author_accounts

Nick is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe hij de pagina kan verbeteren.