Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotto

Voit tehostaa tilisi suojausta ottamalla käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen (tunnetaan myös kaksivaiheisena todennuksena). Sen kanssa kirjautumiseen tarvitaan jotain tiedossasi olevaa (salasanasi) ja jotain hallussasi olevaa (puhelimeesi lähetettävä koodi).

Vaihe 1: Määritä kaksivaiheinen vahvistus

1. Siirry Google-tilisi Kaksivaiheinen vahvistus ‑osioon.
  2. Valitse Aloita.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Toisen vaiheen valinta

Kun määrität kaksivaiheisen vahvistuksen, voit valita toisen vahvistusvaiheen. Jos et halua käyttää tekstiviesti- tai puheluvaihtoehtoa, valitse Valitse toinen vaihtoehto.

Tekstiviesti tai puhelu

Kun meidän on varmistettava, että kirjautuja olet sinä, lähetämme kuusinumeroisen koodin puhelimeesi. Voit valita, haluatko vastaanottaa koodin tekstiviestinä vai puheluna. Sitten sinun tarvitsee vain kirjoittaa koodi kirjautumisnäytölle todistaaksesi henkilöllisyytesi.

Suojausavain

Suojausavain on pieni ostettava laite, joka toimii henkilöllisyyden todentajana kirjautumisen yhteydessä. Kun meidän on varmistettava, että yrität kirjautua sisään itse, voit vain yhdistää avaimen puhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen.

Nämä avaimet parantavat tilin suojausta eivätkä edellytä koodin syöttämistä tai matkapuhelimen mukana pitämistä.

Google-kehote

Kun meidän on varmistettava, että kirjautuja olet sinä, lähetämme kehotuksen puhelimeesi. Sitten voit vain koskettaa kehotetta todistaaksesi henkilöllisyytesi tai auttaa tilin suojauksessa kertomalla meille, jos kirjautuja et ole sinä.

Google-kehotteet parantavat tilisi suojausta ja toimivat nopeammin kuin koodin syöttäminen.

Vaihe 2: Määritä varavaihtoehdot

Varavaihtoehdot auttavat sinua pääsemään tilillesi, jos unohdat salasanan, hukkaat puhelimen tai et pysty kirjautumaan sisään muusta syystä. Varakeinojen ansiosta pääset todennäköisemmin takaisin tilillesi.

1. Siirry Google-tilisi Kaksivaiheinen vahvistus ‑osioon.
  2. Vieritä alas kohtaan Määritä vaihtoehtoinen toinen vaihe.
  3. Lisää vaihtoehtoinen toinen vaihe, kuten:

Vaihe 3: Määritä palautustiedot

Jos unohdat salasanasi tai joku muu käyttää tiliäsi, voit saada sen takaisin ajan tasalla olevien palautustietojen avulla.

Kun olet valmis, sinut siirretään kaksivaiheisen vahvistuksen asetussivulle. Tarkasta asetuksesi ja lisää useita vahvistustapoja. Kun kirjaudut sisään seuraavan kerran, saat vahvistuskoodin sisältävän tekstiviestin. Voit käyttää myös kaksivaiheisen vahvistuksen suojausavainta.

Huom. Varmista tilille pääsy tulevaisuudessa lisäämällä myös palauttamisen sähköpostiosoite.