Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotto

Kaksivaiheinen vahvistus parantaa tilisi tietoturvaa. Kun se on käytössä, tilille kirjautuminen tapahtuu kahdessa vaiheessa ja edellyttää

• tietämääsi asiaa (salasanaa)
  • sinulla olevaa asiaa (kuten puhelinta tai erillistä suojausavainta).

Vaihe 1: Määritä kaksivaiheinen vahvistus

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Tietoturva.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑paneelista Kaksivaiheinen vahvistus.
  4. Valitse Aloita.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.

Toisen vahvistusvaiheen valinta

Kun määrität kaksivaiheisen vahvistuksen, voit valita toisen vahvistusvaiheen. Tilin suojaamiseksi suosittelemme, että valitset Valitse toinen vaihtoehto ja otat käyttöön Google-kehotteet tai suojausavaimen.

Google-kehote

Kun meidän on varmistettava, että kirjautuja olet sinä, lähetämme kehotuksen puhelimeesi. Sitten voit vain koskettaa kehotetta todistaaksesi henkilöllisyytesi tai auttaa tilin suojauksessa kertomalla meille, jos kirjautuja et ole sinä.

Google-kehotteet parantavat tilisi suojausta ja toimivat nopeammin kuin koodin syöttäminen.

Tekstiviesti tai puhelu

Kun meidän on varmistettava, että kirjautuja olet sinä, lähetämme kuusinumeroisen koodin puhelimeesi. Voit valita, haluatko vastaanottaa koodin tekstiviestinä vai äänipuheluna. Sitten sinun tarvitsee vain kirjoittaa koodi kirjautumisnäytölle todistaaksesi henkilöllisyytesi.

Huom. Google-kehotteet parantavat tilisi suojausta ja toimivat nopeammin kuin koodin syöttäminen.

Suojausavain

Suojausavain on pieni ostettava laite, joka toimii henkilöllisyyden todentajana kirjautumisen yhteydessä. Kun meidän on varmistettava, että yrität kirjautua sisään itse, voit yhdistää avaimen puhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen.

Voit myös käyttää tietokoneella kirjautumiseen yhteensopivan puhelimen sisäänrakennettua suojausavainta.

Vinkki: Suojausavain on turvallisempi Google-tilille kirjautumisen toinen vaihe.

Vaihe 2: Määritä varavaihtoehdot

Varavaihtoehdot auttavat sinua pääsemään tilillesi, jos unohdat salasanan, hukkaat puhelimen tai et pysty kirjautumaan sisään muusta syystä. Varavaihtoehtojen ansiosta pääset todennäköisemmin takaisin tilillesi.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse Tietoturva.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑paneelista Kaksivaiheinen vahvistus.
  4. Lisää ainakin yksi kakkosvaihe, esimerkiksi

Vaihe 3: Määritä palautustiedot

Jos unohdat salasanasi tai joku muu käyttää tiliäsi, voit saada sen takaisin ajan tasalla olevien palautustietojen avulla.

Palauttamisen sähköpostiosoitteen lisääminen tai päivittäminen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Valitse Yhteystiedot-paneelista Sähköposti.
  4. Lisää tai päivitä palauttamisen sähköpostiosoite.

Palauttamisen puhelinnumeron lisääminen tai päivittäminen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Valitse Yhteystiedot-paneelista Puhelinnumero.
  4. Lisää täällä palauttamisen puhelinnumero tai päivitä sitä.