Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotto

Kaksivaiheinen vahvistus parantaa tilisi tietoturvaa. Kun se on käytössä, tilille kirjautuminen tapahtuu kahdessa vaiheessa ja edellyttää

• tietämääsi asiaa (salasanaa)
  • sinulla olevaa asiaa (kuten puhelinta tai suojausavainta).

Vaihe 1: Määritä kaksivaiheinen vahvistus

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Tietoturva.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑paneelista Kaksivaiheinen vahvistus.
  4. Valitse Aloita.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.

Toisen vahvistusvaiheen valinta

Kun määrität kaksivaiheisen vahvistuksen, voit valita toisen vahvistusvaiheen. Jos et halua käyttää tekstiviesti- tai puheluvaihtoehtoa, valitse Valitse toinen vaihtoehto.

Tekstiviesti tai puhelu

Kun meidän on varmistettava, että kirjautuja olet sinä, lähetämme kuusinumeroisen koodin puhelimeesi. Voit valita, haluatko vastaanottaa koodin tekstiviestinä vai äänipuheluna. Sitten sinun tarvitsee vain kirjoittaa koodi kirjautumisnäytölle todistaaksesi henkilöllisyytesi.

Suojausavain

Suojausavain on pieni ostettava laite, joka toimii henkilöllisyyden todentajana kirjautumisen yhteydessä. Kun meidän on varmistettava, että yrität kirjautua sisään itse, voit yhdistää avaimen puhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen.

Nämä avaimet parantavat tilin suojausta eivätkä edellytä koodin syöttämistä tai matkapuhelimen mukana pitämistä.

Google-kehote

Kun meidän on varmistettava, että kirjautuja olet sinä, lähetämme kehotuksen puhelimeesi. Sitten voit vain koskettaa kehotetta todistaaksesi henkilöllisyytesi tai auttaa tilin suojauksessa kertomalla meille, jos kirjautuja et ole sinä.

Google-kehotteet parantavat tilisi suojausta ja toimivat nopeammin kuin koodin syöttäminen.

Vaihe 2: Määritä varavaihtoehdot

Varavaihtoehdot auttavat sinua pääsemään tilillesi, jos unohdat salasanan, hukkaat puhelimen tai et pysty kirjautumaan sisään muusta syystä. Varakeinojen ansiosta pääset todennäköisemmin takaisin tilillesi.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Tietoturva.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑paneelista Kaksivaiheinen vahvistus.
  4. Valitse Aloita.
  5. Valitse Valitse toinen vaihtoehto.
  6. Lisää vaihtoehtoinen toinen vaihe, kuten:

Vaihe 3: Määritä palautustiedot

Jos unohdat salasanasi tai joku muu käyttää tiliäsi, voit saada sen takaisin ajan tasalla olevien palautustietojen avulla.

Palauttamisen sähköpostiosoitteen lisääminen tai päivittäminen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Henkilötiedot.
  3. Valitse Yhteystiedot-osiosta Sähköpostiosoite.
  4. Lisää tai päivitä palauttamisen sähköpostiosoite.

Palauttamisen puhelinnumeron lisääminen tai päivittäminen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Henkilötiedot.
  3. Valitse Yhteystiedot-osiosta Puhelinnumero.
  4. Lisää täällä palauttamisen puhelinnumero tai päivitä sitä.